Verbinden met database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper DS

Jasper DS

15/01/2011 22:16:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
# config

# errors weergeven - algemeen

ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

$debug_mode = 'aan';

# DB connectie - gegevens
$mysql['host']                 = "";     // host
$mysql['gebruikersnaam']     = "";                 // gebruikersnaam
$mysql['wachtwoord']         = "";                         // wachtwoord
$mysql['database']             = "";                     // database

# DB connectie - verbinding

if((mysql_connect($mysql['host'],$mysql['gebruikersnaam'],$mysql['wachtwoord'])) === false)
{

        $error_config = 'Error: Er is een foutje met de verbinding van de database <br/>';
}

else
{
    if((mysql_select_db($mysql['database'])) === false)
    {

        $error_config = 'Error: De database kan niet worden gevonden <br/>';
    }
}


if($debug_mode == 'aan')
{

    echo $error_config;
}

?>


ik heb alles correct ingevuld en toch geeft mijn error dat de db niet kan gevonden worden
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:49:19
 

15/01/2011 22:17:19
Quote Anchor link
Bij development kan je gebruik maken van mysql_errno en mysql_error.
 
Jasper DS

Jasper DS

15/01/2011 22:22:05
Quote Anchor link
dat geeft Warning: mysql_error() expects parameter 1 to be resource, boolean given in .../config.php on line 25
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/01/2011 22:23:28
Quote Anchor link
mischien makkelijker:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
# config


# errors weergeven - algemeen

ini_set('display_errors',1); // 1 == aan , 0 == uit
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

$debug_mode = 'aan';

# DB connectie - verbinding
$mysql_con = mysql_connect('localhost', 'naam', 'pass');
$mysql_db  = mysql_select_db('datb');

if(!$mysql_con) {
$error_config 'ERROR: kon geen verbinding maken met de mysql server';
}
else

if(!$mysql_db) {
$error_config 'ERROR: kon geen verbinding maken met de mysql database';
}


if($debug_mode == 'aan')
{

    echo $error_config;
}


?>
 
Jasper DS

Jasper DS

15/01/2011 22:32:03
Quote Anchor link
komt dat niet op hetzelfde neer als wat ik heb?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/01/2011 22:38:53
Quote Anchor link
Ja dat wel maar persoonlijker iets netter.
En ik weet dat dit werkt.
Gewijzigd op 15/01/2011 22:39:20 door Jordi Kroon
 
Jasper DS

Jasper DS

15/01/2011 22:40:09
Quote Anchor link
ik vind persoonlijk dat dat van mij netter is, het het zou ook echt moeten werken want er is geen enkele fout.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/01/2011 22:43:57
Quote Anchor link
Bestaat de database?
 
Jasper DS

Jasper DS

15/01/2011 22:44:16
Quote Anchor link
ja, alle gegevens zijn correct
 
Niels K

Niels K

15/01/2011 22:45:30
Quote Anchor link
werkt dat === false wel? probeer ! eens? Lijkt me sterk dat het daaraan ligt maar goed, probeer eens wat uit? Probeer verschillende mogelijkheden..

Oh wacht, kijk eens wat php.net over mysql_select_db heeft te zeggen ;)

bool mysql_select_db ( string $database_name [, resource $link_identifier ] );

Je moet de resource dus nog opgeven!

"The MySQL connection. If the link identifier is not specified, the last link opened by mysql_connect() is assumed. If no such link is found, it will try to create one as if mysql_connect() was called with no arguments. If no connection is found or established, an E_WARNING level error is generated."

Het zou in theorie goed moeten gaan, maar het kan natuurlijk nooit kwaad om je resource op te geven.
Gewijzigd op 15/01/2011 22:47:39 door Niels K
 
The Force

The Force

15/01/2011 22:46:36
Quote Anchor link
Geef je heel toevallig een boolean mee aan mysql_error()? Je hoeft geen parameter op te geven, in dat geval gebruikt hij de resource van de laatste mysql_connect().

Edit: laat eens de code zien die nu die fout oplevert :).
Gewijzigd op 15/01/2011 22:47:28 door The Force
 
Yea Rupie

Yea Rupie

15/01/2011 22:47:30
Quote Anchor link
Misschien klinkt het een beetje gek, maar als je het voorbeeldscript van phptuts/41 neemt krijg je een betere foutmelding lijkt me? (Zie ook post van karl)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$db
= array (
    'host' => 'localhost',
    'user' => 'root',
    'pass' => '',
    'dbname' => 'test'
);

if(!mysql_connect($db['host'], $db['user'], $db['pass']))
{

    trigger_error('Fout bij verbinden: '.mysql_error());
}

elseif(!mysql_select_db($db['dbname']))
{

    trigger_error('Fout bij selecteren database: '.mysql_error());
}

else
{
    $sql = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI,ONLY_FULL_GROUP_BY'";
    if(!mysql_query($sql))
    {

        trigger_error('MySQL in ANSI niet mogelijk');
    }
}

?>
Gewijzigd op 15/01/2011 22:47:48 door Yea Rupie
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/01/2011 22:47:43
Quote Anchor link
Probeer het eens zonder die { na de else

Dus ipv

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
Else {
if {

}
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
Else if {

}

?>


?>
 
Jasper DS

Jasper DS

15/01/2011 22:48:55
Quote Anchor link
jordi jouw antwoord is niet correct.

@ Yae, ik ga dat even doen
Gewijzigd op 15/01/2011 22:49:29 door Jasper DS
 
Niels K

Niels K

15/01/2011 22:51:20
Quote Anchor link
Jasper, kijk eens naar mijn reactie, daar kan het ook aan liggen ;)
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

16/01/2011 13:08:56
Quote Anchor link
inderdaad, dat van Niels zou best kunnen,

ik zou het ook gewoon zo doen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
else if(!(mysql_select_db($mysql['database']))
    {
        $error_config = 'Error: De database kan niet worden gevonden <br/>';
    }
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.