Verbroken database connectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lord Gaga

Lord Gaga

02/07/2015 22:25:01
Quote Anchor link
Goedenavond,

Al een tijdje loop ik met de volgende vraag;
Stel ik heb een PHP-pagina met de volgende opbouw:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
databaseConnectie();
query1();
query2();


Is het mogelijk de de database verbinding wegvalt tussen het uitvoeren van 2 queries, of zelfs tijdens het uitvoeren van een query? Dit in verband met error afhandeling.

Alvast bedankt voor de reacties!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:44:40
 
- SanThe -

- SanThe -

02/07/2015 22:28:13
Quote Anchor link
Alles is mogelijk.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

02/07/2015 22:31:13
Quote Anchor link
Oke, dus het zou heel goed kunnen dat de eerste query wel wordt uitgevoerd en je bij de 2e query een foutmelding krijgt. Is het dan verstandig om bij alle queries, altijd te controleren of de query is gelukt?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 22:32:34
Quote Anchor link
Foutafhandeling hoort bij elke query. Als je gebruik maakt van een overkoepelende class (of de standaard MySQLi/PDO class, dan kan je daar al een centrale foutafhandeling in bouwen.
Gewijzigd op 02/07/2015 22:39:39 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

02/07/2015 22:33:28
Quote Anchor link
Onder normale omstandigheden zou het gewoon moeten werken.

Lord Gaga op 02/07/2015 22:31:13:
Is het dan verstandig om bij alle queries, altijd te controleren of de query is gelukt?


Ja.

Toevoeging op 02/07/2015 22:36:06:

- Aar - op 02/07/2015 22:32:34:
... van een overkoelende class ...


Is het bij jou ook zo warm? ;)
Gewijzigd op 02/07/2015 22:34:25 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/07/2015 22:38:52
Quote Anchor link
@Santhe: Scherp, gelukkig ben ik niet onderkoeld ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.