vergelijk afbeeldingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

01/05/2011 20:17:18
Quote Anchor link
Ik zou graag iets maken dat afbeeldingen vergelijkt. Als ik een bepaalde afbeelding heb, zou ik graag mijn DB willen door zoeken om te kijken of deze afbeelding al bestaat im mijn DB.

Ik zou natuurlijk gewoon alle pixels kunnen vergelijken per afbeelding. Maar dit gaat natuurlijk zeer lang duren als je een paar duizend afbeeldingen hebt. Heeft iemand een idee hoe ik dit beter kan aan pakken.

Bvd PP
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:25:59
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2011 20:35:07
Quote Anchor link
a) "Als ik een bepaalde afbeelding heb, zou ik graag mijn DB willen door zoeken om te kijken of deze afbeelding al bestaat im mijn DB."

waarim wil je dit?

b) hebben de afbeeldingen dezelfde naam?
 
Peter  paul

peter paul

02/05/2011 10:27:53
Quote Anchor link
Ik wil een soort van search functie maken. Bezoekers geven een URL op, of uploaden een afbeelding die daarna vergeleken wordt met de andere afbeeldingen in mijn DB. het is een soort van tineye.com alleen dan op kleinere schaal natuurlijk.

De afbeeldingen hebben niet de zelfde bestandsnaam. Ik zou graag willen weten hoe ik zoiets aanpak.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/05/2011 10:43:29
Quote Anchor link
je zou de kleur waarden van de foto's kunnen gaan vergelijken en dan kijken welke het er dicht bij zitten
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2011 12:32:19
Quote Anchor link
Probeer dit eens...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (md5(file_get_contents($foto1)) == md5(file_get_contents($foto2))) {
  echo "Foto 1 en foto 2 zijn gelijk.";
}
else {
  echo "Foto 1 en foto 2 zijn niet gelijk.";
}

?>
 
Daniel O

Daniel O

02/05/2011 12:56:33
Quote Anchor link
Om het snel te houden zou ik de md5 hash van de image opslaan in een aparte kolom, dan kun je gewoon een db query doen op de hash.
 
Wim E

Wim E

02/05/2011 13:34:21
Quote Anchor link
Wel een index zetten op de hash anders krijg je een onzettend trage server!
 
Peter  paul

peter paul

02/05/2011 18:52:37
Quote Anchor link
De md5 hash methode werkt perfect. Wanneer de afbeelding precies hetzelfde is. Maar wanneer de kwaliteit of iets anders is veranderd dan zal deze methode niet werken.

Nou ben ik dus verder gaan zoeken en heb een script die de meest voor komende kleuren telt. Mijn probleem is nu hoe kan ik deze kleuren die ik in een array heb gestopt vergelijken.

Als alles precies het zelfde is, is dit geen probleem.

Maar wanneer de kleuren net iets afwijken van het origineel dan is het een heel ander verhaal. Heeft iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen.

De afbeeldingen zijn na genoeg gelijk alleen is het donkere vlak iets lichter. Hoe kan ik er voor zorgen dat die ziet dat de kleuren na genoeg gelijk zijn. En dat de gelijkenis bijvoorbeeld 90% is of iets dergelijks.

Bijvoorbeeld:

Origineel:
Afbeelding
Kopie:
Afbeelding
Gewijzigd op 02/05/2011 18:53:25 door peter paul
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2011 19:42:15
Quote Anchor link
Ik denk dat wat jij wilt dat je dat niet moet willen. Of het is exact gelijk... of het is niet gelijk. Iets er tussenin is niet te doen of zal een eeuwigheid duren om te controleren.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

02/05/2011 20:49:21
Quote Anchor link
Kun je niet van beide afbeeldingen kleuren in een array pleuren zo hoe je net deed? En dan kijken hoeveel values het zelfde zijn en daar het percentage gelijkenis berekenen?
 
Daniel O

Daniel O

02/05/2011 21:48:22
Quote Anchor link
Dit begint op machine learning te lijken, en dat is een vakgebied ... gaat net iets verder dan hobby'en.
Anyway, de percentages over de kleuren berekenen is niet haalbaar, er zijn teveel variaties mogelijk.

Wat je zou kunnen proberen is je plaatje converteren naar een zwartwit plaatje, en daar de md5 van nemen, en die met elkaar vergelijken.
 
Kees Schepers

kees Schepers

03/05/2011 10:03:21
Quote Anchor link
Toch lijkt het me wel gaaf om zoiets te maken, als ik er voor betaalt kreeg dan haha. Ik denk dat je met GD-lib toch best ver zou kunnen komen. Het zal inderdaad niet snel zijn.

Het moet theoretisch wel kunnen en er zijn al programma's die het kunnen. Je zult beide afbeeldingen moeten scannen op kleuren die gebruikt worden en deze bijv opslaan in een array map. Van de primary afbeelding loop je door de array heen en ga je per kleur bekijken welke kleur in de andere afbeelding het dichste bij komt. Het verschil sla je op per kleur die je vergelijkt. Vervolgens kun je dan aan de hand van een score te berekenen hoe goed de kleuren overheen komen met de andere afbeelding.

Om het nog beter te maken zou je ook naar de positie van de kleur moeten kijken en daar de afwijking in registreren maar dat is wel erg heftig ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.