vergelijken met SQL en PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

30/10/2010 20:17:51
Quote Anchor link
hallo mensen,

Wellicht kunnen jullie me raad / advies geven hoe ik dit het beste kan aanpakken.
Stel ik heb eeeb databasetabel huizen en in de tabel huizen staat een row soort
nu wil ik soorten met elkaar vergelijken. Stel dat er 4 items in staan dus 4 soorten. Hoe kan ik die het beste laten vergelijken in php ? Ik dacht iets van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$vergelijken=mysql_query("SELECT * FROM huizen") or die("Er trad een fout op.");


Hoe kan ik het beste verder gaan ?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:55:00
 
Thomas de Roo

Thomas de Roo

30/10/2010 20:24:54
Quote Anchor link
Je kunt "ORDER BY soort" in de query gebruiken! ;)
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

30/10/2010 22:33:41
Quote Anchor link
Op basis van wat wil je ze vergelijken?
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

31/10/2010 19:06:08
Quote Anchor link
stel dat mijn tabel er zo uit ziet :

#id | #soort | #kenmerken | #eindcijfer |
------------------------------------------------
1 | rijtjes | tuin, stad | 9 |
2. | vrijstaand | tuin, stad | 9.7 |

Nu klik ik vb. id 1 en 2 aan in php en nu wil ik dus dat zeg maar
hij gaat kijken van oh huis 1 is een rijtjeshuis en id 2 is een vrijstaandhuis nu is een vrijstaand huis heeft een 9.7 dus deze komt het beste uit de test.

Dus met ORDER BY in de query ? thanks!

groeten,
Kevin
Gewijzigd op 31/10/2010 19:07:27 door Kevin van Leeuwen
 

31/10/2010 19:26:53
Quote Anchor link
Ik denk niet dat ORDER BY de oplossing is.
Wat je nu precies wilt vergelijken is mij ook nog niet helemaal duidelijk.
Hoezo is vrijstaand het beste?
 
Pim -

Pim -

31/10/2010 20:59:08
Quote Anchor link
Globale code, details mag je zelf doen

overzicht.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= 'SELECT id, adres FROM huizen';
$resource = mysql_query($sql);

echo '<form method="post" action="vergelijk.php"><br />'.PHP_EOL;
while(false !== ($row = mysql_fetch_assoc($resource)) {
    $row['adres'] . '<input type="checkbox" name="item['.$id.']" /><br />'.PHP_EOL;
}

echo '<input type="submit"></form>';
?>


vergelijk.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
if(!isset($_POST['item']) || !is_array($_POST['item']) || empty($_POST['item']))
    die('Ongeldige invoer');

$items = array();

// Haal de items uit de post array
foreach($_POST['item'] as $id => $val)
    $items[] = (int) $id;

if(empty($items))
    die('Ongeldige invoer');

$sql = 'SELECT soort, kenmerken, eindcijfer FROM huizen WHERE id IN ('.implode(', ', $items).')';
$resource = mysql_query($sql);

$data = array();

while(false !== ($row = mysql_fetch_row($resource)) {
    $data[array_shift($row)] = $row;
}


if(empty($data))
    die('Ongeldige invoer');

// Nu leuk weergeven

$velden = array('Soort', 'Kenmerken', 'Eindcijfer');
$numVelden = count($velden);

echo '<table>';
foreach($velden as $veldKey => $veldNaam) {
    echo '<tr><td>'.$veldNaam.'</td>';
    foreach($data as $id => $value)
        echo '<td>'.$value[$veldKey].'</td>';
    echo '</td>';
}

echo '</table>';
?>

Vragen stel je maar
Gewijzigd op 31/10/2010 21:01:14 door Pim -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.