Vergelijking WHERE werkt niet als verwacht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Burks

Peter Burks

10/09/2017 21:49:23
Quote Anchor link
Probleem is dat er in de kolom een (middenstreepje) teken zoals deze - staat . Dit geeft een error.
Wanneer de $idArtikelCode de waarde KD60-1 heeft wordt er bij WHERE idArtikelCode=$idArtikelCode voor $idArtikelCode de waarde KD60 ingelezen dus kan de kolom niet gevonden worden.

Ook getracht dit met Speciale karakters op te lossen maar ook dit werkt niet in de tabel staat echt een -

Hopelijk weet iemand een oplossing?

$sql = "UPDATE tblartikelen SET txtArtikel='$txtArtikel' WHERE idArtikelCode=$idArtikelCode";
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:13:18
 
- SanThe -

- SanThe -

10/09/2017 22:00:31
Quote Anchor link
Teksten horen tussen quotes te staan.
 
Aad B

Aad B

10/09/2017 22:06:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$IdArtikelCode
= 'KD60-1';
$sql = 'UPDATE tblartikelen SET txtArtikel='.$txtArtikel.' WHERE idArtikelCode= '.$idArtikelCode;
?>
Gewijzigd op 10/09/2017 22:10:23 door Aad B
 
Peter Burks

Peter Burks

10/09/2017 22:09:24
Quote Anchor link
Soms denk ik ook veel te moeilijk. Inderdaad het werkt. Bedankt! :-)
 
Ivo P

Ivo P

11/09/2017 08:43:07
Quote Anchor link
en omdat er in $txtArtikel en $idArtikelCode ook een ' voor kan komen (nu, of in de toekomst, al dan niet bedoeld) gebruik je daar een escape functie

http://bobby-tables.com/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.