Verhoudingen uitrekenen via dimensies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/10/2019 23:47:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

class Image {

    public static function getRatio($file) {
    list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $file);
    if (function_exists("gmp_gcd")) {
        $gcd = gmp_gcd($width, $height);
        $ratio = ($width / $gcd) . ':' . ($height / $gcd);
        $array = array('16:9', '4:3', '3:2', '7:5', '10:8');

        if (in_array($ratio, $array)) {
        return $ratio;
        }
else {
        return "Onbekend";
        }
    }
else {
        return "n/a";
    }
    }

}

?>

Vanavond een prachtige class gebouwd.
Echter blijkt gmp_gcd() niet overal te werken, omdat het niet altijd geïnstalleerd is.
Dat kan ik uiteraard wel doen, maar zijn er nog andere truukjes om de verhouding te achterhalen aan de hand van de ingevoerde dimensies?
Gewijzigd op 12/10/2019 00:34:03 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:58:00
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/10/2019 00:19:40
Quote Anchor link
Gewoon getimagesize() gebruiken lijkt me?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2019 00:30:04
Quote Anchor link
Die gebruik ik al om van de bron-afbeelding de dimensies op te halen.
Maar hoe kom ik dan zonder de GMP-functies achter de verhouding, zoals 16:9, 4:3 etc...?
Gewijzigd op 12/10/2019 00:34:33 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/10/2019 01:21:16
Quote Anchor link
Is dat niet een kwestie van uitrekenen?

Je weet de width en de height.

Om te bepalen of de ratio 16:9 is, moet de verhouding 16/9 zijn. Dat zou je als volgt kunnen testen:

width * (9/16) = height

En dan zou ik bij de controle een marge aanhouden van een paar (bijv. 3) pixels voor als de hoogte net een paar pixels te groot of klein is, bijv. als gevolg van onsecuur uitsnijden of het verspringen van een pixel bij het schalen van de afbeelding.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2019 01:32:41
Quote Anchor link
Ja, jouw berekening klopt, maar zowel de lengte als de breedtte weet ik al.

In jouw berekening weet je de ratio 16:9 al, maar die wil ik juist bepalen aan de hand van de afmetingen.
Gewijzigd op 12/10/2019 01:34:19 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/10/2019 08:19:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

/**
 * Calculate the ratio between two numbers.
 *
 * @param int $num1 The first number.
 * @param int $num2 The second number.
 * @return string A string containing the ratio.
 */

function getRatio( $num1, $num2 )
{

    for($i = $num2; $i > 1; $i--)
    {

        if(($num1 % $i) == 0 && ($num2 % $i) == 0)
        {

            $num1 = $num1 / $i;
            $num2 = $num2 / $i;
        }
    }

    $ratio = "$num1:$num2";
    $array = array('16:9', '4:3', '3:2', '7:5', '10:8', '1:5');
    if (in_array($ratio, $array))
    {

        return $ratio;
    }
else {
        return "Onbekend";
        //return "$num1:$num2";
    }
}


list($width, $height, $type, $attr) = getimagesize($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $file);

echo getRatio( $width, $height ), '<br>';

//Example returns 1:5
echo getRatio( 2, 10 ), '<br>';

?>


Kwam het hier tegen :

https://thisinterestsme.com/php-calculate-ratio/
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2019 10:07:12
Quote Anchor link
SEO-tip: voeg ook 1:1 toe. ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2019 10:37:20
Quote Anchor link
@Adoptive Solutuon: Thanks!
@Ward: De link tussen 1:1 en SEO ontgaat mij eventjes. Kan je dit uitleggen? :-)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2019 10:58:18
Quote Anchor link
Voor bijvoorbeeld afbeeldingen bij een artikel ziet Google het liefst de drie verhoudingen 16:9, 4:3 én 1:1:

Quote:
For best results, provide multiple high-resolution images (minimum of 800,000 pixels when multiplying width and height) with the following aspect ratios: 16x9, 4x3, and 1x1.


https://developers.google.com/search/docs/data-types/article

Een vergelijkbare eis geldt voor onder andere foto's voor productpagina's en recepten:

https://developers.google.com/search/docs/data-types/product

https://developers.google.com/search/docs/data-types/recipe

Verder moet een bedrijfslogo minimaal 112 × 112 pixels groot zijn:

https://developers.google.com/search/docs/data-types/logo

Als je aan de slag gaat met beeldratio's (en schalen of bijsnijden) is het wel zo handig meteen de functionele eisen voor Google mee te nemen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/10/2019 15:42:36
Quote Anchor link
- Ariën - op 11/10/2019 23:47:11:
maar zijn er nog andere truukjes om de verhouding te achterhalen aan de hand van de ingevoerde dimensies?

Nou, de eerste user comment op de documentatiepagina van gmp_gcd() geeft een zeer nette recursieve implementatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function gcd($a, $b) {
    return ($a % $b) ? gcd($b, $a % $b) : $b;
}

?>

Voor de goede orde zou je misschien ook rekening moeten houden met staande afbeeldingen (portretten). Dus of je voegt ook de ratio's 9:16 et cetera toe, maar dat is een beetje dubbel, of je kijkt gewoon naar de langste zijde en de kortere zijde, ongeacht of dit een breedte of hoogte is. Het gaat (waarschijnlijk?) per slot van rekening om de ratio. Misschien wil je dan wel ergens een soort van "portrait flag" (true of false) bijhouden.

Nog wat wiskundige achtergrond:
Elk getal is te schrijven als een product van priemgetallen (het bewijs hiervoor laat ik even achterwege :p).

Bijvoorbeeld 1024 is 2^10 en 768 is 2^8 * 3^1. Dit wordt ook wel de priemfactorisatie genoemd.

Het verband met gcd (greatest common divisor, grootste gemene deler) en ook de lcm (least common multiple, kleinste gemene veelvoud) is als volgt: bij de priemfactorisatie kun je altijd vermenigvuldigen met 1. Dit verandert niets aan het resultaat: 2^10 * 1 * 1 * 1 is nog steeds 1024. 1024 kun je dus bijvoorbeeld ook schrijven als 2^10 * 3^0.

Als je van twee getallen de gcd wilt bepalen dan is dat het minimum van alle product-machten van de priemfactorisatie. Dat lijkt een mond vol, maar dit is toch redelijk simpel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
1024 = 2^10 * 3^0
 768 = 2^ 8 * 3^1
----------------- GCD (min)
 256 = 2^ 8 * 3^0

De kleinste factor van het priemgetal 2 is 8. De kleiste factor van het priemgetal 3 is 0. De grootste gemene deler van 1024 en 768 is dus 256 (2^8 * 3^0).

Het complement hiervan (lcm) is, je raadt het misschien al, het maximum van alle product-machten van de priemfactorisatie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
1024 = 2^10 * 3^0
 768 = 2^ 8 * 3^1
----------------- LCM (max)
3072 = 2^10 * 3^1

3072 is daarmee het kleinste gemene veelvoud van 1024 en 768.
Gewijzigd op 12/10/2019 18:01:02 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2019 21:34:53
Quote Anchor link
Bedankt voor de uitgebreide uitleg Thomas.
Mijn hogere wiskunde is een beetje roestig, maar ik zal het op mijn gemak even doorlezen.

Ik ga er niet echt veel actiefs mee doen, maar ik vind het wel een handig idee om de verhoudingen als eigenschap bij de foto's in mijn fotoarchief in mijn CMS te tonen. Dan kan je prima zien welke formaten prima in de ankeilers van mijn site zullen passen. Uiteraard zal ik andere formaten visueel netjes croppen, maar als ze netjes passen op 4:3, dan is het helemaal prima zonder enig beeldverlies.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/10/2019 22:47:01
Quote Anchor link
Maar je hebt dus helemaal geen staande foto's, alleen maar liggende?

Anders kun je zoiets doen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// $width = ...;
// $height = ...;


$max = max($width, $height);
$min = min($width, $height);

$gcd = gcd($max, $min);
$ratio = ($max/$gcd).':'.($min/$gcd);
?>

Of de foto nu staand of liggend is maakt dan niet uit. Misschien is het dus ook handig om een flag "portrait" te hebben, als deze true is, dan weet je dus dat je de ratio moet omdraaien (3:4 ipv 4:3). Als dat zelfs relevant zou zijn.
Gewijzigd op 12/10/2019 22:47:52 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/10/2019 23:17:40
Quote Anchor link
Ik heb ook enkele staande foto's. Weliswaar niet geschikt voor ankeilers, maar wel noemenswaardig voor in het CMS-systeem. Ik zal hier rekening mee houden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.