Verjaardag weer geven met behulp van prompt en resultaat als alert

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick prangsma

nick prangsma

28/02/2020 11:07:56
Quote Anchor link
Hallo,

Ik vroeg mij af of iemand mij hiermee kan helpen. ik kom er namelijk maar niet uir :(

Vraag aan de bezoeker van de pagina op welke dag hij jarig is, hij moet dan een getal invoeren. Vraag daarna in welke maand hij jarig is en vraag als derde in welk jaar hij geboren in. Bij alle antwoorden moeten getallen ingevuld worden.
Maak van deze drie getallen een datum waarbij je de maand als woord weergeeft in plaats van een getal. Tip: gebruik hiervoor een array. Laat aan de bezoeker een alert zien met zijn geboortedatum.

Dit is wat ik al heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<script>
    var months = ["januari", "februari", "maart", "april",  "mei", "juni", "juli", "augustus", "september", "oktober", "november", "december"];

    var myDay   = prompt ("welke dag ben je jarig?");
    var myMonth = prompt ("welke maand ben je jarig");
    var myYear  = prompt ("welk jaar ben je geboren?");

  </script>
</body>
</html>


Edit:
Ik heb code-tags toegevoegd.
Gelieve deze in het vervolg zelf toe te passen. Zie ook de opmaakcodes in de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 28/02/2020 12:34:55 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 06:22:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2020 12:40:08
Quote Anchor link
Ik vermoed dat dit een huiswerkopdracht is?
Ben je al bekend met hoe je een variabele werkt?
En ook hoe een array werkt?

Kijk ander eens hier naar:
https://www.w3schools.com/js/js_arrays.asp
Gewijzigd op 28/02/2020 12:42:13 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

28/02/2020 14:24:49
Quote Anchor link
Let erop dat een Array altijd begint met 0 en een maand met 1. Dus je moet de eerste leeg laten of een key meegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    var months = ["", "januari", "februari", "maart", "april",  "mei", "juni", "juli", "augustus", "september", "oktober", "november", "december"];

    var myDay   = prompt ("welke dag ben je jarig?");
    var myMonth = prompt ("welke maand ben je jarig");
    var myYear  = prompt ("welk jaar ben je geboren?");
    
    alert(myDay + ' ' + months[myMonth] + ' ' + myYear);
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

28/02/2020 16:18:09
Quote Anchor link
** quoteknip**
Waarom niet myMonth - 1? Ervan uit gegaan dat de eerste niet leeg is zoals hierboven.

Maand 12 is dan index 11.

Edit:
Het is niet nodig om het voorlaatse bericht integraal te quoten.
Gewijzigd op 28/02/2020 16:19:31 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

28/02/2020 16:22:10
Quote Anchor link
Zeker kan dat ook. Er zijn meer wegen naar Rome.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.