verkeerde query?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 14:38:00
Quote Anchor link
Ik wil een simpele inlog pagina maken. Daarbij moet het wachtwoord uit de database gehaald worden. Maar volgens mij gaat er iets fout...
Dit heb ik staan:

$sql="SELECT * FROM admin";
$wachtwoord = mysql_query($sql);

Om te controleren of hij dit juist uitvoerd doe ik:
echo $wachtwoord;

Op mijn scherm krijg ik dan te zien:

Resource id #4


Wat doe ik dan fout? Want dat staat namelijk niet in de database.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:52:25
 
- SanThe -

- SanThe -

06/12/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Je vergeet mysql_fetch_xxxxx()
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Dus het moet wel daar mee.... humzz
Ben daar aan het begin van de middag ook mee bezig geweest, en nu heb ik alles geprobeerd wat ik op php.net kon vinden over die mysql_fetch_xxx()

$sql="SELECT * FROM admin";
$fetch = mysql_query($sql);
$wachtwoord = mysql_fetch_object($fetch);
echo $wachtwoord;

Maar nog steeds krijg ik niet het geweenste reseltaat:s
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/12/2007 14:56:00
Quote Anchor link
probeer eens je code en print_r($wachtwoord)
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 14:58:00
Quote Anchor link
mysql_fetch_object gooi je weg, die zooi heb je niks aan. Gebruik mysql_fetch_assoc().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
="SELECT * FROM admin";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
  echo $row['kolomnaam'];
  echo $row['andere_kolomnaam'];
}

?>

Let ook even op de naamgeving van je variabelen.
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Ok, daaruit blijkt dat hij dus wel het juiste gegeven uit de database haalt.

Ik heb nu jou optie over genomen pgFrank van mysql_fetch_assoc()
Maar toch vergelijkt hij bij het "inloggen" niet de juiste waarden geloof ik.

Dit is het scriptje verder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include '..//db_connection.php';

$sql="SELECT * FROM admin";
$result = mysql_query($sql);
$wachtwoord = mysql_fetch_assoc($result);
    
echo "<p align=\"center\"><font size=\"5\">Admin Pagina</font></p><br>";

    if(isset($_SESSION['slogin']) == FALSE){

        if(isset($_POST['login']) == FALSE){

        echo "<form method=\"POST\">";
        echo "<b>Wachtwoord</b>: <input type=\"password\" name=\"wachtwoord\"> <input type=\"submit\" name=\"login\" value=\"Go !\">";
        echo "</form>";
        }
else{

        if($_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){

            $_SESSION['slogin'] = md5($wachtwoord);

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
            

            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            ?>

<META http-equiv="refresh" content="2;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
            }
    }

die();
}


?>


Het gekke is als ik boven aan typ: $wachtwoord='koekje';
En ik gebruik koekje om in te loggen dan werkt het wel...
 
- wes  -

- wes -

06/12/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Als frank ziet dat je een wachtwoord in een session opslaat kan het zijn dat je morgen niet meer wakker wordt... dan weet je dat vast
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:21:00
Quote Anchor link
hopelijk weet ie me dan niet te achterhalen...
zal voor de zekerheid een extra slot op de deur doen:p
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar toch vergelijkt hij bij het "inloggen" niet de juiste waarden geloof ik.
De aanpak is niet goed, vergelijken doe je in de database, niet in de PHP-code. Jij haalt eerst álle records op om vervolgens 1 record te gaan gebruiken... Dat is niet zo slim.

Daarnaast ontbreekt een while-lus, zie mijn voorbeeld hoe je dat gebruikt.

En dat wachtwoord in een sessie, dat is wel heel erg dom en overbodig. Een wachtwoord heb je 1x nodig en hoef je dus nooit in een sessie te zetten, je hebt deze nooit meer nodig. Kansloos dus.
 
Crispijn -

Crispijn -

06/12/2007 15:28:00
Quote Anchor link
ja, waar in haal je het vandaan dat je een wachtwoord in een sessie moet zetten? Dat is de grootste onzin die er is!!!!
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:30:00
Quote Anchor link
Okido heb ik weer wat te doen Frank;-)
Dat van die sessies heb ik gekregen van iemand, zal even uitzoeken hoe het precies werkt en dat er dan uithalen.

Maar dus de aanpak, iemand typt het wachtwoord in, en ik zoek in de database naar het wachtwoord dat gelijk is aan het getypte... klopt het zo`n beetje wat ik zeg?
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 15:32:00
Quote Anchor link
Yep, klopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  id,
  voornaam
FROM
  users
WHERE
  email = '[email protected]'
AND
  userpw = 'jouw_md5_hash'

Wachtwoorden sla je uiteraard als md5-hash (of evt. sha1-hash) op in de database, nooit en te nimmer zonder deze beveiliging.
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:37:00
Quote Anchor link
Frank frank frank!!! T is gelukt!
Hey bedankt he!:D Ben echt ff super blij mee, zit me namelijk al een tijd blind te staren op wat ik verkeerd deed. Ben nog niet zo ervaren maar het wordt steeds leuker.

Heb die while-lus vervangen door een if-else. Hopelijk is dat niet verkeerd.
Ook de MD5 heb ik toegepast... ging vrij makkelijk moet ik zeggen.

Heb je verder nog op/aanmerkingen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include '..//db_connection.php';

echo "<p align=\"center\"><font size=\"5\">Admin Pagina</font></p><br>";

        if(isset($_POST['login']) == FALSE){

        echo "<form method=\"POST\">";
        echo "<b>Wachtwoord</b>: <input type=\"password\" name=\"wachtwoord\"> <input type=\"submit\" name=\"login\" value=\"Go !\">";
        echo "</form>";
        }
else{
        
        $x = md5($_POST['wachtwoord']);
        
        //query opbouwen                                              
        $sql = "SELECT * FROM admin WHERE password = '".$x."'";
        $result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
        

            if($x = mysql_fetch_assoc($result)){

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
              
            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ben Elsinga
 
Crispijn -

Crispijn -

06/12/2007 16:08:00
Quote Anchor link
Dit klopt nog niet helemaal he:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
            if($x = mysql_fetch_assoc($result)){

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
              
            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            }

?>


je gaat je wachtwoord vergelijken met het resultaat van de result. True als het klopt maar die vergelijking gaat niet op!

In de opbouw zoals je 'm nu hebt is dit logischer alleen nog niet helemaal logisch

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
            if($result = true){

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
              
            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            }

?>


Verder snap ik niet precies waarom dat wachtwoord nu uit de database moet komen. Je koppelt het niet aan een gebruiker en is dus een enkelvoudig gebruik.

Een logischer opbouw zou zijn dat je een gebruikersnaam en wachtwoord combinatie controleerd...
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Heb net ff gegogled... maar ik kom er niet echt uit.
Klinkt inderdaad logischer wat je zegt... maar wat wordt dan de vergelijking voor $result?
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 16:49:00
Quote Anchor link
$result is een resultset. Met de functie mysql_num_rows() kun je tellen hoeveel records er in deze set staan. Zijn dat er 0, dan zijn er dus geen resultaten opgehaald, er is niks gevonden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.