Verkort een array waarde bij het uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Snelle Jaap

Snelle Jaap

20/11/2015 11:34:41
Quote Anchor link
Ik heb een array waarde met daarin de specificaties van een product. Deze worden ook op de frontpage getoont, maar de waarde is veel te lang om mooi neer te zetten. Hoe kan ik de die waarde verkorten en er bijvoorbeeld drie puntjes achter zetten?

Voorbeeld:

Array waarde:
Lorem ipsum dolor sit amet

Wat ik graag wil:
Lorem ipsum...

Dit is de array die ik verkort wil hebben:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
<div class="location">
                                        '.$content['fulltext'].'
</div>
?>
Gewijzigd op 20/11/2015 11:40:00 door Snelle Jaap
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:50:44
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2015 12:30:03
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

20/11/2015 13:33:06
Quote Anchor link
En als ik deze code wil plaatsen in een echo van html?

Bijvoorbeeld dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
$contentje
.= '<li class="job_listing">
    <a href="http://www.website.nl/_extern/website1/content.php?alias='
.$content['alias'].'">
        <div class="location job_img">
            <img src="images/samples/person1.jpg" alt="" class="company_logo">
        </div>'
;
        
        
        if(strlen($content['metadesc']) < 5)
        {

            strlen($content['metadesc'] = 10 );
        }

        
    $contentje    .= '<div class="location boldfont">
            '
.$content['metadesc'].'
        </div>

?>


Ik wil dat $content['metadesc'] een lengte heeft van 10
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/11/2015 14:48:28
Quote Anchor link
Kun je dit niet op een andere manier doen? Vaak resulteert dit in een halve zin waar je niets aan hebt. Je zou bovenstaande oplossing kunnen hanteren in combinatie met een title- of longdesc-attribuut of hoe het ook heet (een soort tooltip dus) of je zou een apart veld bij je product kunnen aanmaken voor een "korte omschrijving". Zorg er in ieder geval voor dat de resulterende (deel)tekst die getoond wordt nuttig is...
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

20/11/2015 14:56:49
Quote Anchor link
Dat kan. Maar middenin de zin afkorten maakt niet uit. Naast alle info staat een knop waar de productpage mee word geopend, waarin alle informatie voluit staat.

Toevoeging op 20/11/2015 15:33:30:

?
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

30/11/2015 09:15:34
Quote Anchor link
Weet iemand de juiste code? De code die ik in het oorspronkelijke bericht heb gezet werkt niet. Ik krijg een syntax error als ik die if in die geechode html zet.
 
Ivo P

Ivo P

30/11/2015 09:24:32
Quote Anchor link
op basis van http://www.pfz.nl/wiki/strings-afkorten/ zou ik dan doen

op jouw regel 9 / 12

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo chopstring($content['metadesc'], 10, '...'); ?>


en dan die functie chopstring ergens in je script plaatsen
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

30/11/2015 12:48:10
Quote Anchor link
Thanks! Zo werkt die.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.