Verkorte if statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 17:48:25
Quote Anchor link
Ik heb een content tafel in de database et de volgende velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `site_content` (
  `content_id` tinyint(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `body_id` varchar(64) NOT NULL,
  // andere rijen
  `page_content` text,
  `page_content2` text,
  PRIMARY KEY (`content_id`),
  KEY `pageId` (`page_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

Er staan 16 rijen in deze tafel. Van deze rijen zijn er 12 rijen die page_content gebruiken. Van deze 12 zijn er ook nog een 4 die page_content2 gebruiken. In de CMS gebruik ik momenteel de volgende if statements om te bepalen of page_content en/of page_content2 zichtbaar zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($body_id == 'edit_page_contact' || $body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers' || + nog 11 tatements): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>


Dit is echter nogal lang. Zou dit korter kunnen. Ik gebruikte eerst de isEmpty functie maar die gebruik ik om verschillende reden niet
Gewijzigd op 01/05/2018 18:00:41 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:30:07
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2018 19:20:18
Quote Anchor link
Ja, maar je zou natuurlijk ook kunnen kijken hoe dit anders kan (en wellicht ook hoe dit ooit zo had kunnen groeien), en/of misschien aparte instanties voor deze pagina's maken? Dus e.e.a. opsplitsen in plaats van hier op één hoop gooien. Maar als dit maar 16 records zijn zou ik hier niet teveel moeite aan besteden. Optimaal lijkt het i.i.g. niet.

Misschien kun je ook wat snoeien in de condities, dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers'


Is logisch gezien equivalent aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class != 'edit_page_non_flyers'


Immers, als $body_class gelijk is aan 'edit_safety_rules' dan verschilt $body_class ook van 'edit_page_non_flyers'. Het een impliceert al het ander.
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:10:55
Quote Anchor link
@Thomas van den Heuvel. Hartelijk bedank voor je reactie. Ik weet dat dit niet een ideale benadering is maar ik zit al de hele dag te piekeren hoe ik dit anders zou kunnen doen. Hoe zou jij dit aanpakken dan?

Alvast bedankt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2018 22:13:57
Quote Anchor link
Welke waardes kan $body_class hebben?
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:40:03
Quote Anchor link
@Ozzie PHP 12 dus. Er zijn namelijk 12 pagina's die page_content gebruiken en daarvan ook nog eens 4 die ook page_content2 gebruiken:

edit_contact_page
edit_non_flyers_page
edit_accomodation_page
edit_tranfers_page

etc
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/05/2018 22:41:05
Quote Anchor link
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).
Gewijzigd op 01/05/2018 22:41:31 door Rob Doemaarwat
 
Donald Boers

Donald Boers

02/05/2018 00:01:00
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt namelijk de admin namelijk de mogelijkheid om indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering



Toevoeging op 02/05/2018 00:02:14:

Donald Boers op 02/05/2018 00:01:00:
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt de site admin namelijk de mogelijkheid om, indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.