Verkorting code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Radio Dancemania

Radio Dancemania

27/09/2010 00:34:50
Quote Anchor link
Beste medegebruikers van phphulp.

ik zit al een aantal dagen na te denken over een vrij simpele code, ik wil deze namelijk wat korter hebben(overzichtelijker voor mezelf e.d.)
gaat hier om het volgende voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if ($voorbeeld1 == '1')
{

    if (!empty($voorbeeld1))
    {

        echo"voorbeeld1 is niet leeg";
    }

    if (!empty$voorbeeld2)
    {

        echo"voorbeeld2 is ook niet leeg";
    }
}

?>

en zo kan ik doorgaan tot 10/20

nu vraag ik me af is er geen kortere manier.. ik zat te denken om een array te maken evt alleen lijkt me dit niet geheel werken.

Waar het mij omgaat is een lightbox(die foto's uit de DB haalt)
if ($voorbeeld ==1)<-- staat ervoor om de rel=[groepnaam] toe te voegen en zo niet dan is het dus een enkele foto.

ik hoop dat iemand me hier wat verder mee kan helpen.
Gewijzigd op 27/09/2010 00:41:45 door Radio Dancemania
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:35:45
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2010 00:50:40
Quote Anchor link
Zeer af te raden om te gebruken.
Maar okee.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ($voorbeeld == 1)
{

    for($i=1; $i<=20; $i++)
    {

        if (!empty(${'voorbeeld' . $i}))
        {

            echo 'voorbeeld' . $i . ' is niet leeg';
        }
    }
}

?>
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

27/09/2010 01:03:34
Quote Anchor link
in ieder geval bedankt voor je snelle reactie
ff mijn voorbeeld zoals ik het nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for($i=1; $i<=10; $i++)
{

    if (!empty(${''.$artiest->foto.'' . $i}))
    {

        echo '<a href="/images/artiesten/'.$artiest->foto.''.$i.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
    }
}

?>


kom er niet helemaal uit met die '.$artiest->foto.''.$i.'.jpg" <-
Gewijzigd op 27/09/2010 13:10:48 door Radio Dancemania
 
Bas C

Bas C

27/09/2010 01:04:37
Quote Anchor link
@SanThe Sorry dat ik het vraag, maar waarom raad je af die code te gebruiken?
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

27/09/2010 01:06:54
Quote Anchor link
Bas Cooijmans op 27/09/2010 01:04:37:
@SanThe Sorry dat ik het vraag, maar waarom raad je af die code te gebruiken?


ik raadde mezelf die code ook af... simpelweg omdat hij veels te lang word en het simpeler kan.. de for lus kende ik wel maar is niet in me opgekomen. en lukt me nu dus nog niet geheel om toe te voegen.

vandaar dus die "simpele" code om het toch online te zetten maar gezien het makkelijker kan wil ik hier dus ook van profiteren om toch mijn code netjes en overzichtelijk te houden;)


Toevoeging op 27/09/2010 13:37:26:

Radio Dancemania op 27/09/2010 01:03:34:
in ieder geval bedankt voor je snelle reactie
ff mijn voorbeeld zoals ik het nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
for($i=1; $i<=10; $i++)
{

    if (!empty(${''.$artiest->foto.'' . $i}))
    {

        echo '<a href="/images/artiesten/'.$artiest->foto.''.$i.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
    }
}

?>


kom er niet helemaal uit met die '.$artiest->foto.''.$i.'.jpg" <-


iemand nog een antwoord op bovenstaande?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2010 19:35:27
Quote Anchor link
${'artiest->foto' . $i}

Dus:
${'artiest->foto' . $i} . 'jpg'
Gewijzigd op 27/09/2010 19:36:16 door - SanThe -
 
Niek s

niek s

27/09/2010 19:45:34
Quote Anchor link
Dat is af te raden omdat ze hiervoor array's hebben uitgevonden ;)
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

27/09/2010 19:49:24
Quote Anchor link
ik heb de codes van SanThe toegevoegd.

het rare is(ik heb error reporting aanstaan)

dat ie niks weergeeft op dit moment.

Zie overigens geen fouten in de php code e.d.

misschien dat jullie mijn fout zien.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if ($artiest->fotogroep == '1')
{

    for($i=1; $i<=10; $i++)
    {

        if (!empty(${'artiest->foto' . $i}))
        {

            echo '<a href="/images/artiesten/'.${'artiest->foto' . $i}.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
        }
    }
}

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2010 20:00:50
Quote Anchor link
Misschien werkt het niet zo met een object.
Zoals ik al eerder zei, deze manier is niet aan te bevelen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

27/09/2010 20:01:32
Quote Anchor link
oke tis al opgelost.. helaas niet door mensen die je hier zo graag helpen(voor geld) voor een simpel iets op te lossen.. maargoed

toch bedankt voor diegene die wel de moeite genomen hebben om me te helpen;)
Gewijzigd op 28/09/2010 16:48:15 door Radio Dancemania
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:41:42
Quote Anchor link
En natuurlijk geef je ook even jouw oplossing hier.
 
Pim -

Pim -

28/09/2010 22:49:00
Quote Anchor link
$artiest->{'foto'.$i} toch?

Nooit variabele variabelennamen gebruiken!!!
Daar kom alleen maar narigheid van, gebruik gewoon arrays
 

28/09/2010 22:49:07
Quote Anchor link
Santhe die staat hier/.
Ik meen dat ik ergens mysql_fetch_object zag, dat is natuurlijk waardeloos. Ik heb het idee dat het datamodel niet klopt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.