Verlopen sessie tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 09:37:06
Quote Anchor link
Hallo,

2 websites van klanten draaien bij Argeweb. Nu zijn opeens de php sessies na 2 minuten verlopen. Deze instelling mag ik niet meer aanpassen.

Is dit niet heel vreemd?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:28:32
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/04/2016 09:42:53
Quote Anchor link
2 minuten? Da's wel erg kort. En waar blijkt dit uit? Zorgt dit voor problemen? Wat voor OS wordt daar gebruikt? Windows of Linux?

Ben benieuwd naar de redenatie van deze host.

EDIT: trouwens bijna alle sessie-instellingen zijn in principe overal instelbaar (PHP_INI_ALL) dus ze moeten wel een erg goede reden hebben waarom je hier niet aan zou mogen komen...
Gewijzigd op 13/04/2016 09:44:43 door Thomas van den Heuvel
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 10:04:47
Quote Anchor link
Hoi Thomas,

Ja dit zorgt wel voor problemen.

Bijvoorbeeld iemand logt in, gaat naar een HTML formulier om een nieuwsbericht te typen. 2 minuten is dan niet heel lang, drukt op opslaan en men is al uitgelogd. Het bericht wordt dan opgeslagen zonder dat er bekend is welke gebruiker het heeft gemaakt.

Ik vind het ook heel vreemd. Heb het bij andere hosts nog nooit meegemaakt zo.

Dit is de reactie van ze toen ik vroeg of ik de instelling aan kan passen:

Beste Ramon,

Onze server ondersteunt deze optie niet, wij beheren deze instellingen zelf voor onze klanten. U kunt in dit geval geen invloed op deze timeout uitoefenen. In het verleden bleven scripts namelijk onnodig lang draaien, wat voor overlast en instabiliteit zorgde. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze optie te wijzigen en zelf voor onze klanten te gaan beheren.

Als ik nog iets voor u kan doen, laat het me dan gerust weten



Toevoeging op 13/04/2016 10:05:33:

Heb al aangegeven dat een php sessie in mijn ogen niet echt een 'script' is wat volgens hen lang zou kunnen blijven draaien.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/04/2016 10:43:46
Quote Anchor link
Technisch heeft de provider wel een punt. Een van mijn sites heeft een supergrote cache per sessie: ongeveer 1 MiB. Bij grotere bezoekersaantallen zaten we daardoor soms zonder schijfruimte, waardoor er vervolgens helemaal geen sessie meer konden worden opgeslagen. We hebben dat toen opgelost door een paar gigabyte opslag bij te huren, door de garbage collector anders te configureren én door de sessieduur te verkorten tot 6 minuten. (Bij het doorspitten van de sitestatistieken zagen we dat 99,99% van de bezoekers altijd binnen 6 minuten een volgend request verzendt, dus zo kwamen we op die sessieduur.)

Maar, maar, maar ... dat is wel typisch iets dat je als developer liefst zelf in de hand wilt hebben. Als je site gaat lijden ander het gedrag van andere sites op dezelfde server en de provider daarom op eigen houtje dit soort kunsten gaat uithalen, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een andere provider.

Wil je toch niet verhuizen, dan zou je het sessiebeheer kunnen aanpakken: gebruik niet het standaard sessiebeheer van PHP, maar bouw zelf een vergelijkbare oplossing.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/04/2016 10:52:56
Quote Anchor link
Hm, is het mogelijk om mensen onder water "door te loggen" mocht een sessietimeout optreden tijdens het invullen van een formulier of is dit om praktische redenen niet mogelijk (omdat je bijvoorbeeld dan je hele systeem/gebruikte pakket ondersteboven zou moeten keren)?

Je zegt "opeens", dus dit is een recente wijziging? Zonder inspraak/aankondiging? Ook niet erg netjes.

Dan die reactie, wat een gel...euter. Die redenatie ook:
Quote:
In het verleden bleven scripts namelijk onnodig lang draaien, wat voor overlast en instabiliteit zorgde. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze optie te wijzigen en zelf voor onze klanten te gaan beheren.

Dus omdat er ooit problemen waren wordt iedereen nu in een onpraktisch keurslijf gedwongen? lol. En inderdaad, sessie-functionaliteit heeft in principe niets van doen met lang draaiende, inefficiënte scripts. Klinkt alsof ze het probleem op de verkeerde manier aan het oplossen zijn?

Zit je op shared hosting? Zou dan gelijk controleren of je niet in een gezamenlijke directory je sessie-bestanden parkeert :).

Het klinkt niet alsof ze hun zaken erg goed voor elkaar hebben en/of hun klanten willen opvoeden/aanspreken op baggerscripts. Toch met klem verzoeken om timeouts weer terug aan te passen omdat je anders niet met redelijk fatsoen je eigen programmatuur kunt draaien (daarnaast is het een eenzijdig doorgevoerde, en nogal rigoreuze, actie) en als ze dat niet willen doen dan maar verhuizen :/.
Gewijzigd op 13/04/2016 10:56:29 door Thomas van den Heuvel
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 12:16:01
Quote Anchor link
@Ivo; in dat geval geef ik ze inderdaad groot gelijk om je in elk geval de keuze te geven; of zij beperken iets of je huurt ruimte bij. Bij deze sites gaat het om enkele bytes. Bij 1 site zelfs alleen een gebruikers_ID. Niet heel spannend dus.

@Thomas; het is inderdaad shared hosting. Het geeft de laatste tijd pas problemen, ik verwacht dus (maar kan ik niet bewijzen) dat het pas de laatste tijd zonder aankondiging aangepast is.

Iets met onder water doorgeven zou uiteraard kunnen. Maar het gaat me nu ook wel om het principe. Deze klanten heb ik destijds vooral naar deze hostingpartij gestuurd omdat het een degelijk bedrijf is/was. Door dit opeens zo aan te passen, krijgt de klant niet waarvoor ze betaalt.

Erg vreemd dus. Gelukkig heb ik die mening dus niet alleen gezien jullie reacties.
 
Ivo P

Ivo P

13/04/2016 12:44:52
Quote Anchor link
maar wordt hier niet de levensduur van een session bestand verward met de max-run-time van een script?

Een script dat 2 minuten draait: dat is inderdaad rijkelijk lang. 30 seconden, of hooguit een minuut zou voor de meeste situaties voldoende moeten zijn.
Mogelijk als je een flinke pdf samenstelt of een groot excelsheet niet.

Maar ik vraag me af wat de session lifetime daaraan bijdraagt.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 12:52:08
Quote Anchor link
Ja inderdaad Ivo. Ik vraag om de php sessie tijd / lifetime, maar ze blijft terug komen op dat scripts lang bleven draaien vandaar dat deze instelling niet aangepast kan worden en op 2 minuten staat.

Heeft niet echt iets met elkaar te maken.
Gewijzigd op 13/04/2016 12:52:30 door Ramon van Dongen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/04/2016 21:16:54
Quote Anchor link
Opmerkelijk zou ik het wel willen noemen. Als er meerdere websites op die shared host draaien met een login dan krijgen ze meer klanten op hun nek. Dat kan niet missen. Ik zou nog een poging wagen en het verschil tussen runtime script en sessie proberen uit te leggen. Direct zeggen dat je gedwongen wordt op op te zeggen en te verhuizen naar een andere host die het verschil wel kent. En dan maar hopen op een positief antwoord.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

13/04/2016 21:40:52
Quote Anchor link
Of natuurlijk verwijzen naar dit topic, uiteraard. Want zoals gezegd: de session lifetime heeft nog minder dan niets te maken met de max execution time.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 21:45:26
Quote Anchor link
Ik heb het meerdere malen uitgelegd en ook verwezen naar dit topic... Helaas snapt Argeweb het niet of wil het niet snappen

Toevoeging op 13/04/2016 21:46:44:

In elk geval erg vreemd

Toevoeging op 14/04/2016 09:01:13:

Ze hebben gelukkig een 'oplossing' gevonden:

Quote:
Ik heb het voor de zekerheid nog even nagevraagd en het blijkt dat de timeout geen twee, maar drie minuten is. Sessies mogen dus gedurende 180 seconden lopen alvorens deze door onze server worden afgebroken. Op een gedeeld webhostingplatform zijn er helaas limieten waar u als gebruiker tegenaan kunt lopen.

Alternatief zou u een VPS kunnen overwegen waar u de server volledig zelf kunt configureren en dergelijke instellingen zelf kunt beheren. Hier ondervindt u niet de limieten welke op een gedeeld platform zijn ingesteld.


Mijn oplossing is om de verhuiscodes maar aan te vragen... Bedankt voor jullie ideeen allemaal!
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

15/04/2016 19:15:01
Quote Anchor link
Ik heb toch maar even een uitgebreid logscriptje ertussen gezet, de sessie bleef soms namelijk langer bestaan dan 2 minuten.

Nu blijkt dat soms het ip adres van de server wisselt en dan de sessie wijzigt / verdwijnt. Ze gaan ermee aan de slag nu om het op te lossen.
Gewijzigd op 15/04/2016 19:15:37 door Ramon van Dongen
 
- SanThe -

- SanThe -

17/04/2016 21:32:07
Quote Anchor link
Ik heb met Javascript (Ajax) iets gebouwd dat om de zoveel tijd even een session-var random veranderd.
Blijft de session gewoon bestaan.
 

18/04/2016 22:09:01
Quote Anchor link
Zo'n oplossing heb ik ook een keer gebouwd SanThe. Mijn probleem was dat eindgebruikers een langere sessie-tijd wilden dan dat in te stellen viel.
Maar het bouwen van een eigen sessie-handler zoals Ward voorstelt valt niet mee, het kost een hoop tijd voordat alle valkuilen zijn gedicht, zelfs als je het codevoorbeeld uit een boek haalt.
Afhankelijk van hoe gehecht je bent aan de hoster, kan je besluiten om over te stappen of een alternatieve handler te bouwen.
Overigens is het wel zo dat je gegevens niet veilig kunt stellen bij een shared host met de standaard-sessie handler van PHP. Het is algemeen bekend dat gevoelige data in een verzamelplek als /tmp terecht komt waar derden kunnen lezen en schrijven. Blijf je bij een shared host, gebruik dan een alternatieve sessie handler.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2016 00:26:41
Quote Anchor link
Wat je ook zou kunnen doen is
Thomas van den Heuvel op 06/04/2016 14:21:00:
Dus, in plaats van het zoeken naar oplossingen om dingen onbeperkt in stand te houden, zou je ook kunnen kijken naar oplossingen waarbij het verlopen van zaken niet langer voor problemen zorgt.


An tje op 18/04/2016 22:09:01:
Overigens is het wel zo dat je gegevens niet veilig kunt stellen bij een shared host met de standaard-sessie handler van PHP. Het is algemeen bekend dat gevoelige data in een verzamelplek als /tmp terecht komt waar derden kunnen lezen en schrijven. Blijf je bij een shared host, gebruik dan een alternatieve sessie handler.

session_save_path()?
 

19/04/2016 12:18:08
Quote Anchor link
Met session_save_path() wordt het probleem verplaatst naar een andere locatie. Als de shared host het toelaat zou je het save path kunnen instellen naar een afgeschermd deel. Dan ben je snel klaar.
Al vind ik wel dat je je bij persoonlijke gegevens altijd moet af blijven vragen welke derde partij er nog meer bij kan, want die is er bijna altijd. Bijvorbeeld de hostingpartij kan bij bestanden. Dus is het afgeschermde deel versleuteld voor de hostingpartij? En waar blijven backups, misschien ergens 'in de cloud'?
Meestal is dit het deel waarover niemand zich zorgen wil maken.
Mijn persoonlijke voorkeur is om sessie-informatie op te slaan in een database via een eigen handler, omdat je dan meer kunt vastleggen, zelf extra rechten in kunt stellen en alle data bij elkaar hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.