verplichte velden in zoek-opdracht van search.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harrit van beek

Harrit van beek

03/06/2011 00:16:29
Quote Anchor link
goede avond.
Ik ben bezig met de zoek functie deze krijg je als eerste te zien
met 3 opties Title, Arties en Album
en trefwoord is de search zelf
hoe kan ik search als verplichte veld krijgen ?

code :

<form name="zoeken" method="POST" action="playlist.php" target="_self">
<b>Zoek op :</b><p>
<input type="checkbox" name="dcat" value="title" />&nbsp;Title<br />
<input type="checkbox" name="dcat" value="artist" />&nbsp;Artist<br />
<input type="checkbox" name="dcat" value="album" />&nbsp;Album<br />
<p>
<input name="match" type="checkbox" value="1" checked="checked">&nbsp;Zet het vinkje aan om Exacte te zoeken <br />
Trefwoord : *
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? InputText("search",$search,'',20); ?>
<p/>
<input type="submit" value="Zoek" name="B1">

ik heb zelf al verschillende opties getest van af diverse forums
helaas zonder enig suc6..

ik heb zelf ook niet zo heel veel kijk op php.
ik hoop dat jullie mij hier mee kunnen helpen.?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:51:05
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/06/2011 04:42:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if($_SERVER['REQUSET_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['search']) && $_POST['search'] == '')
    {

        // $_POST['search'] is niet gevuld
    }
}

?>
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

03/06/2011 09:25:01
Quote Anchor link
Wat vincent zegt is inderdaad wat je moet doen. Alleen moet je wel REQUSET_METHOD veranderen in REQUEST_METHOD en je zult een van de condities in het IF statement moeten inverteren, want ze spreken elkaar nu tegen :p
 
Harrit van beek

Harrit van beek

03/06/2011 09:35:49
Quote Anchor link
sorry, maar ik ben erg een leek als het gaat om php... ben net bezig om het te gaan leren, geen wat ik niet geheel begrijp is

"je zult een van de condities in het IF statement moeten inverteren, want ze spreken elkaar nu tegen"
 
Wouter J

Wouter J

03/06/2011 10:03:57
Quote Anchor link
Een if statement is
if(iets)
{

}

Een statement is het geen dat je in de if zet. Bijv. als $naam gelijk is aan 'Harrit' doen dan dit. Deze code wordt in PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($naam == 'Harrit')
{

  echo 'doe dan dit';
}

?>


De condities in de if van vincent spreken elkaar tegen. Want:
isset($_POST['search']) && $_POST['search'] == ''
Als $_POST['search'] is set (gemaakt is) en als $_POST['search'] leeg is doe dan dit. Dit is eigenlijk als $_POST['search'] vol is en leeg is. Dit kan dus niet, je zult een van de 2 moeten gaan inverteren (omkeren).

Als een var vol is geeft de isset functie true terug, je zegt nu in het statement van vincent als isset true geeft doe dan niet. Wil je deze inverteren zul je moeten zeggen als isset false terug geeft, dit doe je simpel genoeg door een ! ervoor te zetten: !isset()
Zodra je wilt kijken of iets niet gelijk is aan iets zul je i.p.v. == != moeten gebruiken. Dan heb je de een dus geïnverteerd.

Aangezien je wilt weten of een veld leeg is kun je dus beter de isset functie inverteren.
Daarnaast kan je de hele $_POST['search'] == '' wel weghalen volgens mij, alleen isset voldoet ook wel.

En i.p.v. !isset kun je ook empty gebruiken.
 
Harrit van beek

Harrit van beek

03/06/2011 10:26:12
Quote Anchor link
dus als ik het nu goed begrijp moet zo de code zijn ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if ($_POST =='search')
    
    echo 'search';}
    {

        // $_POST['search'] is niet gevuld
    }
?>
 
Gerhard l

gerhard l

03/06/2011 10:37:33
Quote Anchor link
Nee, neem wat beginners handleidingen door, een if word gevolgd door een statement waarin je dan het commando zet wat hij moet doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//is er een form gepost?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    //is er iets ingevuld bij het input id search?
    if ($_POST['search'])
    {

        //zoja echo deze
        echo $_POST['search'];
    }

    else{
       //hij is leeg
       echo 'Er is niets ingevuld';
    }
}

//en zet hier je formulier hier
?>
Gewijzigd op 03/06/2011 10:37:59 door gerhard l
 
Maarten PHP

Maarten PHP

03/06/2011 10:42:09
Quote Anchor link
Gerhard l op 03/06/2011 10:37:33:
Nee, neem wat beginners handleidingen door, een if word gevolgd door een statement waarin je dan het commando zet wat hij moet doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//is er een form gepost?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    //is er iets ingevuld bij het input id search?
    if ($_POST['search'])
    {

        //zoja echo deze
        echo $_POST['search'];
    }

    else{
       //hij is leeg
       echo 'Er is niets ingevuld';
    }
}

//en zet hier je formulier hier
?>


Weet ke wel wat je zegt op regel 5?
Het is geen Id 'search' maar Name 'search'
 
Gerhard l

gerhard l

03/06/2011 10:48:26
Quote Anchor link
Maarten Buijs op 03/06/2011 10:42:09:
Gerhard l op 03/06/2011 10:37:33:
Nee, neem wat beginners handleidingen door, een if word gevolgd door een statement waarin je dan het commando zet wat hij moet doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//is er een form gepost?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    //is er iets ingevuld bij het input id search?
    if ($_POST['search'])
    {

        //zoja echo deze
        echo $_POST['search'];
    }

    else{
       //hij is leeg
       echo 'Er is niets ingevuld';
    }
}

//en zet hier je formulier hier
?>


Weet ke wel wat je zegt op regel 5?
Het is geen Id 'search' maar Name 'search'


Uit zijn code kan je dat niet opmaken, en dat had ook wel veel toevoeging aan zijn vraag...
 
Harrit van beek

Harrit van beek

03/06/2011 10:58:39
Quote Anchor link
begginners handleiding is aan wezig

"ACADEMIC SERVICE Basiscursus PHP 5"
dat is niet het probleem probleem is dat ik van de week
pas begonnen ben er mee..

zoals ik `t nu word weer gegeven snap ik hem wel..
is maar net hoe een uit leg word weer gegeven..
zoals wouter `t heeft gedaan met alle goede bedoelingen
zal hij wellicht 100 x kunnen vertellen, maar dan zie ik het simpel weg niet
als er comentaar regels staan in voorbeeld code kan ik er wat mee.
in iedergaval tot zover erg bedankt voor de uitleg
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.