Verschil tussen POST en GET

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas D

Thomas D

08/01/2011 16:05:29
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik vraag me al een hele tijd af wat nu eigenlijk het verschil is tussen een POST en een GET-request?

Thomas
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:50:17
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

08/01/2011 16:07:02
Quote Anchor link
Met GET kan je dingen uit een url halen dat kan met POST niet.
POST is echt specifiek voor dingen in de database te zetten .
GET is meer uitlezen als ik het goed heb.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2011 16:07:11
Quote Anchor link
Post gaat ongezien en Get komt in de url te staan.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

08/01/2011 16:07:28
Quote Anchor link
een get komt in de url een post niet

zie ook get
en post
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2011 16:08:13
Quote Anchor link
@Jordi: Het heeft niets met een database te maken.
 
Thomas D

Thomas D

08/01/2011 16:14:43
Quote Anchor link
Dus eigenlijk is er niet zo'n groot verschil als je het verzend met Ajax en jQuery?

Dus tussen $.get('url', data, function(){}); en $.post('url', data, function(){});
 
- SanThe -

- SanThe -

08/01/2011 16:16:41
Quote Anchor link
De data die je aan een GET mee kunt geven heeft een limit. Een POST kan veel meer data bevatten.
 
Kees Schepers

kees Schepers

08/01/2011 16:17:49
Quote Anchor link
Precies. Alleen met POST kun je meer data (tot 2 MB en meer afhankelijk van je server config) versturen als over GET omdat een URL maar een maximale lengte mag hebben. Daarom gaat mijn voorkeur altijd uit naar POST bij ajax requests.

-SanThe- was me net iets voor :)
Gewijzigd op 08/01/2011 16:18:26 door kees Schepers
 
Thomas D

Thomas D

08/01/2011 16:20:35
Quote Anchor link
Hartelijk dank...

Weet eindelijk het verschil ;)
 
Pim -

Pim -

08/01/2011 18:44:12
Quote Anchor link
Ook komt POST data niet in de geschiedenis van de browser te staan. GET wel.

Iets abstracter:
Een GET request is om informatie op te halen. Meerdere gelijke requests geven hetzelfde antwoord.
POST is om informatie op te sturen. Meerdere gelijke requests kunnen verschillende antwoorden geven.
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

08/01/2011 18:47:17
Quote Anchor link
POST kan ook meer informatie bevatten dan GET.
Nadeel van POST vind ik zelf als je een formulier verstuurt en op vorige drukt, dan krijg je een groot wit scherm met "Opnieuw indienen bevestigen"
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

08/01/2011 20:53:40
Quote Anchor link
... dat overkom je dan weer door na de afhandeling van een POST een redirect uit te voeren, zodat en een GET-request in de history terechtkomt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.