Verschillende Facebook Pixels op verschillende pagina's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard Copp

Richard Copp

31/07/2020 14:01:13
Quote Anchor link
Wie kan mij helpen met het plaatsen van verschillende Facebook Pixels op verschillende pagina's binnen WordPress.
Ik heb de vraag gekregen om voor drie specifieke pagina's een aparte pixel te plaatsen, maar de code die ik gebruik werkt niet;

Ik heb deze code gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function wpb_hook_javascript() {
  if (is_page ('10')) {
    ?>

        <script type="text/javascript">
          // your javscript code goes here
        </script>
    <?php
  }
}

add_action('wp_head', 'wpb_hook_javascript');
?>


en heb vervolgens een array toegevoegd;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(is_page([222,223])) {


Ik heb geprobeerd de ID's toe te voegen met '222', '223' en heb geprobeerd de slug te gebruiken. tussen aanhalingstekens.
Helaas zonder succes!

Alvast bedankt.

GRoeten,

Richard
Gewijzigd op 31/07/2020 14:22:34 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:26:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2020 14:26:24
Quote Anchor link
maar werkt het wel met een enkele ID?
 
Richard Copp

Richard Copp

31/07/2020 14:35:22
Quote Anchor link
Ga ik proberen!! Soms duurt het even voordat FB de connectie maakt.

Toevoeging op 31/07/2020 14:50:18:

Het lijkt niet te werken met 1 ID, er is een plugin geïnstalleerd die scripts in de header kan injecteren en PHP ondersteund. Boven mijn code staat een standaard pixel script :
<script>
!function(f,b,e,v,n,t,s) etc....
FB script 1
</script>

<!-- mijn php + FB script ->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
function wpb_hook_javascript() {
  if (is_page (21012)) {
    ?>

<!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
!function(f,b,e,v,n,t,s)

{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?

n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};

if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';

n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;

t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];

s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script',

'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

fbq('init', 'xxx');

fbq('track', 'PageView');

</script>
<noscript>
<img height="1" width="1"
src="https://www.facebook.com/tr?id=xxx&ev=PageView
&noscript=1"/>
</noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code —>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
  }
}

add_action('wp_head', 'wpb_hook_javascript');
      ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2020 15:32:15
Quote Anchor link
Zou je script tussen code-tags willen plaatsen. Alvast bedankt.
 
Richard Copp

Richard Copp

31/07/2020 16:05:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php

[code]<?php
function wpb_hook_javascript() {
  if (is_page (21012)) {
    ?>

      <!-- Facebook Pixel Code -->
<script>
!function(f,b,e,v,n,t,s)

{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?

n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};

if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';

n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;

t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];

s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,'script',

'https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');

fbq('init', '[pixel-code]');

fbq('track', 'PageView');

</script>
<noscript>
<img height="1" width="1"
src="https://www.facebook.com/tr?id=[pixel-code]&ev=PageView
&noscript=1"/>
</noscript>
<!-- End Facebook Pixel Code >


    <?php
  }
}

add_action('wp_head', 'wpb_hook_javascript');
      ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2020 16:36:52
Quote Anchor link
Maar kijk je ook of de HTML-code te vinden is. Of sta je alleen te wachten of FB het detecteert.

En mocht je bepaalde caching-tools gebruiken in Wordpress. Leeg je cache eens.
Gewijzigd op 31/07/2020 16:38:12 door - Ariën -
 
Richard Copp

Richard Copp

31/07/2020 16:42:04
Quote Anchor link
Source van de pagina gecontroleerd en zie maar 1 script staan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

31/07/2020 17:13:23
Quote Anchor link
Richard Copp op 31/07/2020 14:01:13:
en heb vervolgens een array toegevoegd;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(is_page([222,223])) {


Ik heb geprobeerd de ID's toe te voegen met '222', '223' en heb geprobeerd de slug te gebruiken. tussen aanhalingstekens.
Helaas zonder succes!


De documentatie suggereert dat dit gewoon kan, dus waarschijnlijk is er iets anders aan de hand, mogelijk zoals @Ariën al aangaf: iets met cache?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2020 17:40:58
Quote Anchor link
Pas anders eens iets anders aan in je theme wat simplistisch is.
Een stukje standaard tekst bijvoorbeeld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.