Verschillende weergave van uren in PHP4 en PHP7

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicos Vermeulen

Nicos Vermeulen

09/01/2020 22:27:44
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik maak gebruik van de volgende code:

$today = getdate();
echo $today['hours'];

Stel het is 21:15 uur, dan geeft php4 de waarde 21 terug. Wanneer ik dit in php7 uitvoer geeft hij 20 terug, dus een uur eerder.

Kan iemand dit verklaren? Het lijkt erop dat er een andere tijdzone wordt terug gegeven.
Gewijzigd op 09/01/2020 22:29:47 door Nicos Vermeulen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:39:45
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/01/2020 22:49:31
Quote Anchor link
Je kunt gewoon eerst even de tijdzone instellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');

$today = getdate();
echo $today['hours'];

?>


Deze tijdzone mag natuurlijk ook iets anders zijn dan Europe/Amsterdam bijvoorbeeld UCT. Zie ook https://www.php.net/manual/en/timezones.php
Gewijzigd op 09/01/2020 22:53:31 door Frank Nietbelangrijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2020 22:59:11
Quote Anchor link
Klopt! Vanaf PHP 5 zijn er in PHP tijdszones geintroduceerd.
Standaard staat deze op UTC, maar in php.ini globaal of met ini_set is lokaal af te dwingen dat deze een andere moet zijn.
 
Nicos Vermeulen

Nicos Vermeulen

10/01/2020 00:07:39
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 09/01/2020 22:49:31:
Je kunt gewoon eerst even de tijdzone instellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');

$today = getdate();
echo $today['hours'];

?>


Deze tijdzone mag natuurlijk ook iets anders zijn dan Europe/Amsterdam bijvoorbeeld UCT. Zie ook https://www.php.net/manual/en/timezones.php


Top, dat werkt! Bedankt!!!
Gewijzigd op 10/01/2020 00:08:24 door Nicos Vermeulen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.