Verspringing van dropdownmenu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/08/2011 21:21:28
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met de volgende website:
http://www.showbizzproductions.nl/beta/

Nu kun je b.v. over informatie en onze teams heen en krijg je een dropdown.
Nu heb ik alleen in IE een verspringing die ik maar niet weg krijg.
In Google Chrome staat het netjes eronder?

Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn?
De code:

<td width="117" align="center">
<a href="#" onMouseOver="mopen('m1')" onMouseOut="mclosetime()">
<img src="images/layout/nav/info_off.png" alt="Informatie" name="info" width="117" height="48" border="0" id="info"
onMouseOver="MM_swapImage('info','','images/layout/nav/info_on.png',1)" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" class="menu_class"></a><br>
<div class="div" id="m1" onMouseOver="mcancelclosetime()" onMouseOut="mclosetime()" style="width:117;">
Test 1
</div>
</td>

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:14:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/08/2011 22:12:01
Quote Anchor link
Is het niet een beter idee om over te stappen op semantieke HTML, en de tabellen overboord te gooien? Op die manier kan je met de :hover selector in CSS een prima dropdown te maken.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/08/2011 22:47:45
Quote Anchor link
Waarom?

Laadtijd veranderd er niets en in andere browsers werkt alles prima.
Div en tabellen maakt geen zak uit?
werk er al 12 jaar mee en nog nooit problemen gehad.

Het rare is dat op de oude website die ik ff snel in elkaar geflansd had de dropdown zonder problemen werkt.
http://www.showbizzproductions.nl

Zelfde dropdown en tabellen. lijkt alsof ie problemen heeft dat ik een image gebruik als link???
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/08/2011 22:53:04
Quote Anchor link
Joni Fleischer op 08/08/2011 22:47:45:
Waarom?

Laadtijd veranderd er niets en in andere browsers werkt alles prima.
Div en tabellen maakt geen zak uit?
werk er al 12 jaar mee en nog nooit problemen gehad.

Onderhoud is lastiger, er raken steeds meer HTML functions depricated, Google gaat lastig doen met indexeren, mensen met een screenreader hebben er de grootste moeite mee etc...

Vroeger waren tabellen erg hip en de manier om een layout te bouwen. Nu CSS heel ver ontwikkeld is zijn tabellen hiervoor gewoon niet nodig. Het was eigenlijk al nooit bedoeld geweest voor layouts, maar we konden niet anders...

Er zijn op internet hele bloemlezingen over de voordelen van Semantiek, waaronder die van Michiel Roding:
http://home.parse.nl/~michiel/semantiek.html

En hoe weet je dat de laadtijd niets veranderd? Als een benchmark gedaan met y-Slow? :-) Ik durf te wedden dat je vele bytes zal winnen met een 'rebuild from scratch'. Ikzelf gebruik ook geen tabellen meer (op de bekende JongerenPlace na ;-) )
Gewijzigd op 08/08/2011 22:54:42 door - Ariën -
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/08/2011 23:00:12
Quote Anchor link
Probleem al opgelost..

Ik had een center gemaakt :P

Toevoeging op 08/08/2011 23:00:15:

Probleem al opgelost..

Ik had een center gemaakt :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/08/2011 23:02:39
Quote Anchor link
En nu wel op de juiste voet verder hé :-)

Want standaarden veranderen in deze tijd, en geloof me, het biedt meer voordelen...

Quote:
Kleinere HTML bestanden
De CSS bestanden kunnen worden gecached
Rendert sneller in de browser
Makkelijker te schrijven
Makkelijker te onderhouden
Zoekmachines begrijpen je documenten beter
Verschillende stylesheets voor verschillende media
De overstap naar XHTML is kleiner
Gewijzigd op 08/08/2011 23:04:00 door - Ariën -
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

08/08/2011 23:56:02
Quote Anchor link
Ik heb echt nog nooit verdiept in divs...

ZOu inderdaad wel moeten eigenlijk deze tijd.
jQuery reageert er ook beter op.

Maar ik heb geen geduld gehad me erin te lezen...
Komt nog wel ;)

Maar wat vind je van het design uberhaupt??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2011 00:00:40
Quote Anchor link
Design ziet er verder netjes uit ;-)
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

09/08/2011 00:16:43
Quote Anchor link
Ey, heel treinenweb is met tabellen man??
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2011 00:21:48
Quote Anchor link
Joni Fleischer op 09/08/2011 00:16:43:
Ey, heel treinenweb is met tabellen man??

Nog....... maar dat duurt niet lang meer ;-)
De nieuwe TW is so sweet, oew...
Gewijzigd op 09/08/2011 00:27:59 door - Ariën -
 
Sven bastiaansen

sven bastiaansen

09/08/2011 10:46:14
Quote Anchor link
Voornog als er iets niet gelijk staat met ie ken je de functie <!--IF IE8 --> gebruiken
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2011 10:51:30
Quote Anchor link
'conditional statements' heet dat, en daar kan je nog meer meer dan alleen controleren op IE8. Maar nog mooier is om je CSS gewoon compatible te krijgen.
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

09/08/2011 11:11:37
Quote Anchor link
Heb je voorbeeldje?? of draai je hem localhost?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2011 11:17:32
Quote Anchor link
Joni Fleischer op 09/08/2011 11:11:37:
Heb je voorbeeldje?? of draai je hem localhost?

Development subdomain met IP-restrictie op de site, for so far. Afbeelding

Vooruit, voor de fans Afbeelding:

Afbeelding

Back ontopic verder, en reacties op Treinenweb en mijn andere sites mogen per PM..
Gewijzigd op 09/08/2011 11:36:18 door - Ariën -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

09/08/2011 11:49:53
Quote Anchor link
Je website is niet compatible voor mobielen. Bij de gewone website krijg ik de mogelijheid om naar twee vreemde paginas te gaan en bij de beta website krijg ik de dropdowns niet te zien. Nu zijn behoorlijk wat websites niet geschikt voor mobiele apparaten maar het is dat je het weet:-)
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

09/08/2011 11:56:12
Quote Anchor link
Klopt, maar ik heb een script (kijk maar even naar het testvoorbeeld) die je doorlinkt naar een speciale mobiele versie. Het is alleen niet echt bepalend voor je website.
Sommige websites hebben helemaal geen baat bij een mobiele versie?

Maar bij deze website komt er nog zowiezo 1ntje.
http://www.showbizzproductions.nl
Surf hier maar is naartoe met je mobiel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2011 12:17:13
Quote Anchor link
Nice, maar je gaat toch niet op één pagina alle andere pagina's plaatsen?

Ikzelf ben niet echt voorstander van jQuery binnen mobile-sites. Het punt is namelijk dat de snelheid van groot belang is op een mobiele site, samen met de compactheid van de source.

In deze tijd zijn er veel mensen met een klein data-abbonnementje en op zo'n manier jaag je ze steeds dichter bij hun limiet. Ikzelf ben ook bezig met een mobile website, en in tegenstelling tot mijn site gebruik ik hier bewust geen (mobile) jQuery voor.
Gewijzigd op 09/08/2011 12:21:22 door - Ariën -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

09/08/2011 12:23:25
Quote Anchor link
Ja die zag ik. Alleen er staan alleen nog maar twee vreemde pagina's op. Ik neem aan dat de rest dus nog ontwikkeld moet worden.

De layout ziet er trouwens wel vet uit van die mobiele versie. Heb je die zelf gemaakt of is het een template als ik vragen mag?
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

09/08/2011 12:25:42
Quote Anchor link
Eerlijk gezegt is het een template.
Weet niet waar vandaan meer, maar het was ff een testje om te kijken hoe het werkt.
Ga het huidige design terug laten komen in de mobiele versie.
Dus je mag het van mij voor eigen gebruik gebruiken hoor.
Wsa toch een opensource iets??

Trouwens speciaal voor Aar:
http://www.showbizzproductions.nl/beta/?s=teams/ateam

FF gemaakt in divs ;)
Gewijzigd op 09/08/2011 12:27:08 door Joni Fleischer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/08/2011 12:29:08
Quote Anchor link
Nice, onthoud wel dat niet alles in divjes hoort.
met divjes bouw je voornamelijk het 'framework' van de site op met de header, menu contentblok, footer.


Texten binnen de divjes kan je weer netjes tussen <p>-tags zetten etc..
En het belangrijkste... valideer je pagina regelmatig bij de W3-validator.
Gewijzigd op 09/08/2011 12:29:58 door - Ariën -
 
Joni Fleischer
Moderator

Joni Fleischer

09/08/2011 13:13:08
Quote Anchor link
Nou, nieuw probleem..

Als je kijkt op de home pagina:
in ie explorer staat het netjes onder elkaar.
In google chrome verspringt het nu...

Iemand enig idee??

Toevoeging op 09/08/2011 13:33:21:

Alweer opgelost... moest float:left bij :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.