Verwijderd de berichten niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The Best Man

The Best Man

31/03/2012 12:15:47
Quote Anchor link
Hoi


Ik heb een pm berichten systeem alles werkt behalve het verwijderen van de berichten.

Kunnen jullie helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
include ("dbconnect.php");
include ("pm_head.php");
?>

<table width="600">
<tr>
<td width="1%">
</td>
<td width="20%">
Van:
</td>
<td width="25%">
Datum
</td>
<td width="48%">
Onderwerp
</td>
</tr>
<form action="pm_inbox.php" method="post">
<?
//kijk of er iets gebeurt is met je berichten
if (isset($_POST["what"])){
//wat te doen met de geselecteerde berichten
$what =  $_POST["what"];
//voor elke variabele in de $_POST array
foreach ($_POST as $mid){
//bekijk of die een waarde heeft die numeriek is
if (is_numeric($mid) == true){
//kijk of die een waarde heeft
if (isset($mid)){
//zoja kijk wat de waarde van $what is
switch ($what) {
//als die delete is
case "delete":
//bekijk wat de voorkeur is die de gebruiker heeft
$check_dwd = mysql_query("SELECT * FROM pmoptions WHERE user = '$uuser'", $db);
while (list($id, $user, $alert, $buddy, $block, $dwd) =
mysql_fetch_row($check_dwd)){
//als de gebruiker wilt dat de berichten meteen worden verwijderd worden ze uit de db gehaald
if ($dwd == "delete"){
mysql_query("DELETE FROM pm WHERE id = '$mid'", $db);
}
else{
//ander wil de gebruiker dat ze in de prullebak komen
mysql_query("UPDATE pm SET read = '-1' WHERE id = '$mid'", $db);
}
}

break;
//als $what de waarde unread heeft markeer ze dan ongelezen
case "unread";
mysql_query("UPDATE pm SET read = '0' WHERE id = '$mid'", $db);
break;
//als $what de waarde read heeft markeer ze dan gelezen
case "read";
mysql_query("UPDATE pm SET read = '1' WHERE id = '$mid'", $db);
break;
}
}
else{}
}
else{}
}
}
else{}
$i = 0;
$result = mysql_query("SELECT * FROM pm WHERE `to` = '$uuser' && `read` != -1 ORDER by id DESC", $db);
while (list($id, $from, $ipsender, $to, $date, $time, $sub, $mes, $read) =
mysql_fetch_row($result)){
?>

<tr>
<td>
<input type="checkbox" name="<? echo $i?>" value="<? echo $id ?>">
</td>
<td>
<a href="pm_new.php?to=<? echo $from ?>"><? echo $from ?></a>
</td>
<td>
<? echo $date ?> <? echo $time ?>
</td>
<td>
<a href="pm_read.php?m=<? echo $id ?>"><? echo $sub ?></a>
</td>
</tr>
<?
$i
++;
}

?>

</table>
<table width="600">
<tr>
<td>
Wat wil je doen met de geselecteerde berichten?&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<select name="what">
<option value="delete">Verwijder</option>
<option value="unread">Markeer ongelezen</option>
<option value="read">Markeer gelezen</option>
</select>
<input type="submit" value="Go">
</td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>


EDIT:

Ik heb nog een voorbeeld LINK
Gewijzigd op 31/03/2012 12:19:17 door The Best Man
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:09:01
 
Reshad F

Reshad F

31/03/2012 12:46:45
Quote Anchor link
haal je variablen buiten quotes zet even error reporting aan bovenin wat voor error krijg je?
 
Eddy E

Eddy E

31/03/2012 12:52:38
Quote Anchor link
En waar komt $mid vandaan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/03/2012 13:00:46
Quote Anchor link
En pas ook eens fatsoenlijke foutafhandeling toe.
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/foutafhandeling-query-sql/735/
Gewijzigd op 31/03/2012 13:01:10 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/03/2012 13:41:42
Quote Anchor link
Laat je code inspringen bij if/while constructies --> wordt die leesbaar(der) door.
 
The Best Man

The Best Man

31/03/2012 13:46:10
Quote Anchor link
ik krijg geen errors

Toevoeging op 31/03/2012 14:11:27:

ik heb dit script niet zelf gemaakt dus ik weet niet waar alles vandaan komt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.