Verwijderen uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Axel de Mol

Axel de Mol

17/04/2006 11:11:00
Quote Anchor link
Wilde hier in mijn script een "dvd" verwijderen uit de database, alleen geeft hij een error. Kom er niet echt uit.

deze foutmelding wordt gegeven:
Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in ......./verwijder_dvd.php on line 64

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?
    // maak eerst de connectie met de database!

    $user = "xxxxx";
    $pass = "xxxx";
    $host = "localhost";
    $dbdb = "xxxxx";

    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }

?>


<?
// controleren of pagina zichzelf heeft aangeroepen
// via field uit het formulier


if(isset($_POST["bevestiging"])) {

    $query = "DELETE FROM DVD WHERE id='" .$_POST["id"] ."'";
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());

    echo ("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");

    if($result) {
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is verwijderd<br>\n");
        echo ("<a href=\"lijst.php\"> Terug naar het overzicht </a>");
        }

        else {
        // pagina heeft zichzelf niet aangeroepen
        // eerst om bevestiging vragen

        $query = "SELECT * FROM DVD WHERE id='" .$_GET["id"]."'";
        $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());

?>


<?
// invoegen beveiliging
include('beveilig.inc.php');

// invoegen van header pagina
include('header.inc.php');
?>


<h2 align="center">DVD Verwijderen: Weet u het zeker?</h2>
<hr width="75%">

<p align="center">
    <a href="../admin_index.php">Index</a> |
    <a href="frm_dvd.php">DVD toevoegen</a> |
    <a href="lijst.php">DVD lijst</a> |
    <a href="search.php">DVD zoeken</a> |
    <a href="uploadpic.php">Reactiebeheer</a> |
    <a href="../logout.php">Logout</a>
</p>

Let op, wilt u deze gegevens verwijderen?<p>

<?
while ($dvd = mysql_fetch_object($result)){
    echo("<td>$dvd->id </td><td> $dvd->title </td>
    <hr width="
75%">");
    }

?>


<form action="<? echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>" method="post">
    <input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
    <input type="hidden" name="id" value="<? echo($_GET["id"]); ?>">
    <input type="Submit" value="Verwijderen">
    <input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>

<?
// afsluiten van het else-blok
}
?>


<?
// invoegen van footer pagina
include('footer.inc.php');
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Axel de Mol
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:07:58
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

17/04/2006 11:15:00
Quote Anchor link
maak van $dvd->id eens:

".$dvd->id." en $dvd->title naar ".$dvd->title."

kweet niet of het helpt maar is wel iets netter:)


GR. mebus!

edit:

maak van deze dubbele quotes "" enkele ' '

edit2:

<hr width='75%'>");
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Eris -

Eris -

17/04/2006 11:17:00
Quote Anchor link
Je vergeet een " te escapen
 
Axel de Mol

Axel de Mol

17/04/2006 11:17:00
Quote Anchor link
heb er nu van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
while ($dvd = mysql_fetch_object($result)){
    echo("<td>.$dvd->id </td><td>.$dvd->title </td>
    <hr width=\"75%\">"
);
    }

?>


nu geeft hij als fout:
Parse error: syntax error, unexpected $end in ......./verwijder_dvd.php on line 83
 
Jurri

Jurri

17/04/2006 11:18:00
Quote Anchor link
<hr width="75%">");

veranderen in:
<hr width=\"75%\">");
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

17/04/2006 11:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
while ($dvd = mysql_fetch_object($result)){
    echo"<td>".$dvd->id." </td><td>".$dvd->title." </td>
    <hr width=\"75%\">"
;
    }

?>


doe zo eens?


GR. mebus!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Axel de Mol

Axel de Mol

17/04/2006 11:18:00
Quote Anchor link
Eris:
Je vergeet een " te escapen

die had ik al gevonden ja :)

geef nog steeds fout op line 83
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Axel de Mol
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

17/04/2006 11:23:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
<?
    // maak eerst de connectie met de database!

    $user = "xxxxx";
    $pass = "xxxx";
    $host = "localhost";
    $dbdb = "xxxxx";

    if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $pass)))
    {

        echo "Kan geen verbinding maken met de database.";
        exit();
    }

?>


<?
// controleren of pagina zichzelf heeft aangeroepen
// via field uit het formulier


if(isset($_POST["bevestiging"])) {

    $query = "DELETE FROM DVD WHERE id='" .$_POST["id"] ."'";
    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());

    echo ("De volgende opdracht is uitgevoerd: <b>$query</b><br>\n");

    if($result) {
        echo ("Record nummer " .$_POST["id"] . " is verwijderd<br>\n");
        echo ("<a href=\"lijst.php\"> Terug naar het overzicht </a>");
        }

        else {
        // pagina heeft zichzelf niet aangeroepen
        // eerst om bevestiging vragen

        $query = "SELECT * FROM DVD WHERE id='" .$_GET["id"]."'";
        $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());

?>


<?
// invoegen beveiliging
include('beveilig.inc.php');

// invoegen van header pagina
include('header.inc.php');
?>


<h2 align="center">DVD Verwijderen: Weet u het zeker?</h2>
<hr width="75%">

<p align="center">
    <a href="../admin_index.php">Index</a> |
    <a href="frm_dvd.php">DVD toevoegen</a> |
    <a href="lijst.php">DVD lijst</a> |
    <a href="search.php">DVD zoeken</a> |
    <a href="uploadpic.php">Reactiebeheer</a> |
    <a href="../logout.php">Logout</a>
</p>

Let op, wilt u deze gegevens verwijderen?<p>

<?
while ($dvd = mysql_fetch_object($result)){
    echo"<td>".$dvd->id." </td><td>".$dvd->title." </td>
    <hr width=\"75%\">"
;
    }

?>


<form action="<? echo($_SERVER["PHP_SELF"]); ?>" method="post">
    <input type="hidden" name="bevestiging" value="1">
    <input type="hidden" name="id" value="<? echo($_GET["id"]); ?>">
    <input type="Submit" value="Verwijderen">
    <input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>

<?
// afsluiten van het else-blok
}
}

?>


<?
// invoegen van footer pagina
include('footer.inc.php');
?>


waarschijnlijk een } vergeten nog

GR. mebus!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Axel de Mol

Axel de Mol

17/04/2006 11:27:00
Quote Anchor link
hmm...... vaagjes. Nu krijg ik een geheel blank scherm als ik op verwijder druk. dat is dus de link verwijder in de lijst van DVD's die naar verwijder_dvd?id=idnr linkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Axel de Mol
 
Vdleije .

vdleije .

17/04/2006 11:39:00
Quote Anchor link
Dat kan kloppen, je hebt geen echo aangemaakt! Dus er wordt niets geshowed als het verwijderd is.

Neem is een kijkje in je database, is het werkelijk verwijderd?
 
Axel de Mol

Axel de Mol

17/04/2006 11:43:00
Quote Anchor link
nee, het is dus nog niet verwijderd. Dat is het rare eraan.
 
Axel de Mol

Axel de Mol

17/04/2006 11:47:00
Quote Anchor link
maarja, ik kijk er morgen op school met een klasgenoot nog wel even naar. Die zal het zo gevonden hebben.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.