Verwijderen van een getoonde afbeelding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jovank vank

jovank vank

08/02/2015 22:40:14
Quote Anchor link
Ik heb een form waarin men afbeeldingen kan selecteren. De geselecteerde afbeeldingen worden met jsquery script geplaatst. Als ze eenmaal zijn geplaatst wil ik vervolgens de gelegenheid bieden om een afbeelding weer te verwijderen. Dat zou ik graag met een kruisje willen doen dat op of naast de afbeelding wordt getoond. Heeft hier iemand een voorbeeld van. Het lukt mij niet.
Alvast erg bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 13:37:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2015 23:09:25
Quote Anchor link
Als het om vinkjes plaatsen en het submitten van het formulier gaat, dan heb je geen jQuery nodig.
Elke delete-checkbox kan je kenmerken met een array:

<input type="checkbox" name="delete[1]" value="1" />
<input type="checkbox" name="delete[2]" value="1" />
<input type="checkbox" name="delete[3]" value="1" />

Vervolgens kan je na het versturen van het formulier de waardes uit de array uitlezen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$delete_images
= implode(",",$delete);
?>


Vervolgens kan je dan met een query als dit de foto's verwijderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
DELETE FROM images WHERE id IN('$delete_images');


En uiteraard verwijder je ook de foto's uit de map. Dat kan per stuk met unlink().
Gewijzigd op 08/02/2015 23:10:32 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2015 23:31:53
Quote Anchor link
Ik denk dat de topicstarter Niet zo zeer het verwijderen van de bestanden of records uit de database bedoelt maar meer de getoonde thumb in de HTML pagina..

http://codepen.io/anon/pen/zxPJgY
Gewijzigd op 09/02/2015 00:07:35 door Frank Nietbelangrijk
 
Jovank vank

jovank vank

09/02/2015 10:22:45
Quote Anchor link
Hi Frank, dat is precies! wat ik bedoel. Reuze bedankt.
Nu nog proberen om het geheel te integreren in de bestaande html/css/js constructie.....
Ga er mee aan de slag. Nogmaals bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.