verwijder/verplaats alle speciale tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram

bram

28/04/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Is er een php functie die alle tekens verwijdert behalve:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789

en die tekens zoals 'ä', vervangt door a, alle andere tekens die niet lijken op tekens van het alfabet mogen gwn verwijderd worden.

Een functie die iets doet wat hier op lijkt is ook goed.

Alvast bedankt,
Bram
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:08:32
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/04/2008 20:09:00
Quote Anchor link
str_replace()
preg_replace()

ps. En een klein voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sString
= 'äb-(éeçde+=!@xyz';
$sString = preg_replace('_[^a-z0-9]_i', '', $sString);

echo $sString;
?>


pps. Als je die ä wilt vervangen door a zou je dat wel met een array en str_replace() voor elkaar kunnen krijgen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Mark L

Mark L

28/04/2008 20:37:00
Quote Anchor link
Hmmm, misschien heb je hier iets aan: klikje();
 
Pepijn de vos

pepijn de vos

28/04/2008 21:01:00
Quote Anchor link
ik heb denk ik een slimmere methode dan met een array replacen...
je convert alles naar html entities, dan heb je dus dingen als &euml; dan kan je toch met een preg_replace zeker wel de eerste letter na de & er uit pikken?

als iemand dat werkend heeft ben ik ook geinteresseerd :)

Edit:

lezen pepijn!!!!!!
naja, het idee was leuk...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door pepijn de vos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.