verzend alleen 0 naar db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike vd Veer

Mike vd Veer

06/03/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Beste Php-ers.

Ik ben een systeem aan het bouwen dat er 1 pagina is op mijn site die ik aan kan passen naar mijn voorkeuren. Daarvoor ben ik nu een admin aan het maken. Maar ik ben gestrand.

Hij zend de hele tijd '0' naar de db, of in ieder geval, als ik iets typ in tekstvak en ik klik op verzend knop komt er te staan dat ie succesvol is verzonden, maar dan komt eronder waar de tekst staat '0' te staan. Kunnen jullie me helpen?

Dit is de code die ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include('connect.php');
$query = mysql_query("SELECT tekst
                             FROM
                             hlctekst
                             WHERE hlcId = 1 "
) or die(mysql_error());
$data = mysql_fetch_assoc($query);

if ( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) {
    
    define('DEBUG_MODE', true);
    
    $update = "UPDATE hlctekst SET tekst = '" . mysql_real_escape_string($_POST['tekst']) . "'" ;
    
    $rResult = mysql_query($update);
    
    if($rResult === false){
        echo("Er ging iets fout met de query: ".mysql_error()." (".$update.")");
    }

    else{
        echo 'De update is goed voltooid';
    }
}



?>


<form action="hlcadmin.php" method="post">
Bericht:<br />
<textarea cols="25" rows="8" name="tekst">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo nl2br($data['tekst']); ?>
</textarea>
<input type="submit" name="stuur" value="Stuur !">
</form>

Alvast bedankt!

Mike,
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:44:23
 
Mike vd Veer

Mike vd Veer

07/03/2008 08:01:00
Quote Anchor link
Hij doet het al:-) Ik had iets fout gedaan in de mysql tabel want had achter tekst int gezet!
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

07/03/2008 10:00:00
Quote Anchor link
en wat heb je er nu van gemaakt?
 
Frank -

Frank -

07/03/2008 10:07:00
Quote Anchor link
Mike vd Veer schreef op 07.03.2008 08:01:
Hij doet het al:-) Ik had iets fout gedaan in de mysql tabel want had achter tekst int gezet!
Jongens, mag ik? Weer een typisch voorbeeld van een bug die in een normale database niet nodig is. Dit soort fouten worden door een goede database direct met een error beloond: Een stuk tekst in een INT plaatsen? Dat kan niet: ERROR!

Maar nee, MySQL-gebruikers vinden het normaal dat ze hun tijd besteden aan het zoeken van een speld in een hooiberg...

Er zijn betere databases op deze wereld, denk aan het geliefde PostgreSQL of het wat minder bekende FireBird, het rete dure Oracle (wat overigens ook gratis kan zijn), DB2, etc. etc. etc.

MySQL is kut.

En nu niet roepen dat het offtopic is!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/03/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Jongens, mag ik?


Je mag....
 
Frank -

Frank -

07/03/2008 12:50:00
Quote Anchor link
Quote:
ERROR: invalid input syntax for integer: "test"
SQL status:22P02

Wanneer je de waarde 'test' in een integer probeert weg te schrijven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.