verzoek om hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Uygar Ozan

Uygar Ozan

15/06/2011 21:20:43
Quote Anchor link
Beste PHP deskundigen,

Ik heb een PHP-Nuke site met een gedicht module. Alles werkt naar behoren maar ik wil graag een tekstveld toevoegen aan de gedicht module. Daarvoor heb ik in MySQL nodige tabel al gemaakt, (notes) en in de PHP map nodige aanpassingen.
Probleem is dat ik (als admin) met de preview, ik de inhoud van zelf gemaakte textveld kan zien maar dat wordt niet in de database geschreven.

Er moet een fout zijn in de script, maar wat? Kan iemand mij helpen?
Alvast dank voor de attent...

Uygar Ozan

script verwijderd. Graag enkel relevante code plaatsen.[/modedit]
Gewijzigd op 16/06/2011 00:45:47 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:44:38
 
Roel -

Roel -

15/06/2011 21:26:11
Quote Anchor link
Post alleen relevante code, geen 1141 regels...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2011 21:34:14
Quote Anchor link
Je snapt zelf toch vast wel dat we daarvoor geen 1141 regels aan code gaan doorspitten :-)?
 
Jason  van der Zeeuw

Jason van der Zeeuw

15/06/2011 21:54:01
Quote Anchor link
welk stukje code moeten we hebben? kan je iets specifieker zijn welke query het is of welke regels?

of nog beter.. pas de code even aan zoals hierboven ook al gezegd werd.. dan proberen we je graag te helpen
 
Uygar Ozan

Uygar Ozan

15/06/2011 21:55:36
Quote Anchor link
Ik dank voor julie reactie.

Sorry, ik dacht dat het hele script nodig was om te beoordelen. maar ja, jullie hebben ook gelijk, hieronder relevante code:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

......

function
send_poem($date, $title, $text, $sender, $sairid, $email, $score, $hits, $notes, $id) {
    global $admin, $EditedMessage, $prefix, $dbi, $module_name, $anonsiir;
    include ('header.php');
    alpha();
    echo "<br>";
    $title = stripslashes(FixQuotes(check_html($title, "nohtml")));
    $text = stripslashes(Fixquotes(urldecode(check_html($text, ""))));
    $notes = stripslashes(Fixquotes(urldecode(check_html($notes, ""))));
    OpenTable();
    echo "<br><center>"._THANKS."";
    if ($id != 0)
        echo " "._MODIFICATION."";
    else
        echo ", $sender";
    echo "!<br>";
    if ((is_admin($admin)) && ($id == 0) OR ($anonsiir==1)) {
        sql_query("INSERT INTO ${prefix}_siir (id, date, title, text, sender, sairid, email, score, hits, [b]notes[/b])VALUES (NULL, '$date', '$title', '$text', '$sender', '$sairid', '$email', '$score', '$hits', '$notes', '1')", $dbi);
        sql_query("UPDATE ${prefix}_sairler SET total=total+1 where sairid=$sairid", $dbi);

        echo ""._ISAVAILABLE."";
    }
else if ((is_admin($admin)) && ($id != 0)) {
        sql_query("UPDATE ${prefix}_siir SET date='$date', title='$title', text='$text', sender='$sender', email='$email', score='$score', sairid='$sairid', hits='$hits' notes='$notes' where id = $id", $dbi);
        echo ""._ISAVAILABLE."";
    }
else {
        sql_query("INSERT INTO ${prefix}_siir_add VALUES (NULL, '$date', '$title', '$text', '$notes', '$sender', '$sairid', '$email', '$score')", $dbi);
        echo ""._EDITORWILLLOOK."";
    }

   Header("Refresh: 3; url=modules.php?name=$module_name");
    CloseTable();
    include ("footer.php");
}

......


?>


"notes" of "$notes" woorden of regels met "notes" of "$notes" heb ik toegevoegd. Ook zijn er woorden of regels i.v.m. "notes" of "$notes" die ik toegevoegd heb in het gehele script.

Groetjes,

Uygar Ozan
Gewijzigd op 15/06/2011 22:51:36 door Uygar Ozan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/06/2011 22:22:00
Quote Anchor link
gelieve even net als je vorige bericht deze tussen code-tags te plaatsen.
 
Uygar Ozan

Uygar Ozan

15/06/2011 22:48:37
Quote Anchor link
Ik heb het gedaan... (moest
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php .... ?>
toevogen om zogenaamde code-tag te plaatsen... Het is even wennen aan Forum...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/06/2011 23:07:10
Quote Anchor link
En, de volgende keer, aub ook even in je onderwerp kort aangeven wat je probleem is. "verzoek om hulp" --> dat hebben de meesten die een topic starten ;-)
 

15/06/2011 23:14:40
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/06/2011 23:07:10:
En, de volgende keer, aub ook even in je onderwerp kort aangeven wat je probleem is. "verzoek om hulp" --> dat hebben de meesten die een topic starten ;-)


Inderdaad, ik zie geen probleem, behalve dan een vies script.
 
Uygar Ozan

Uygar Ozan

15/06/2011 23:56:45
Quote Anchor link
Tja... vies of schoon, jaren geleden was php-nuke CMS beste script. Zo heb ik veel aanpassingen gedaan, nu is het moeilijk geworden om hele inhoud van de site naar een betere CMS te verhuizen. Als ik dit script laat werken dan ben ik toch tevreden.

Sorry voor de topic... Volgende keer zal ik met de waarschuwing rekening houden...

Groetjes...

Toevoeging op 16/06/2011 14:42:20:

Beste,

Ik heb het foutje gevonden, vergeten een komma te zetten. Bedankt voor de attent.
Van mij mag de topic verwijderen of gesloten worden.

Mvg.

Uygar Ozan


Quote:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

......

hits='$hits', notes='$notes'

......

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.