Via php info aan xml toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Annuh

annuh

03/07/2006 19:06:00
Quote Anchor link
hallo,
is het mogelijk om via php info aan een xml-file toe te voegen?
ik heb de volgende xml-file:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?xml version='1.0'?>
<beschreibung>
<bild><name>+</name><wert> </wert></bild>
<bild><name>Davos+%28Schweiz%29.jpg</name><wert>beschrijving1</wert></bild>
<bild><name>Afbeelding1.jpg</name><wert>beschrijving2</wert></bild>
<bild><name>Thats+race+boarding.jpg</name><wert>testtesttest</wert></bild>
<bild><name>avater.jpg</name><wert>testtesttest</wert></bild>
</beschreibung>

nu wil er nog info van een foto bij doen.. dus de volgende regel:

<bild><name>foto.jpg</name><wert>een beschrijving</wert></bild>

kan dat?
(ik wil dit later invoegen in een upload script, zodat mensen gelijk de info kunnen toevoegen bij de foto die ze uploaden..)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:14:47
 
Jelmer -

Jelmer -

03/07/2006 19:24:00
 
Annuh

annuh

03/07/2006 19:33:00
Quote Anchor link
sorry maar daar snap ik niks van:$
'foto.jpg' en 'een beschrijving' zijn variabelen die iemand dan in kan invullen. 'foto.jpg' moet automatisch worden ingevuld.. weet niemand hoe je iets aan xml kan toevoegen met behulp van php?
 
Jelmer -

Jelmer -

03/07/2006 19:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$doc
= new DOMDocument();
$doc->load('file.xml');

$bildElement = new DOMElement('bild');

$nameElement = new DOMElement('name', $naam);
$bildElement->appendChild($nameElement);

$wertElement = new DOMElement('wert', $beschrijving);
$bildElement->appendChild($wertElement);

$rootElement = $doc->getElementByTagName('beschreibung')->item(0);
$rootElement->appendChild($bildElement);

echo $doc->saveXML(); //of in jouw geval, $doc->save('file.xml');
?>


XML en PHP is nog niet zo makkelijk, maar dit is de officiele aanpak.
 
Annuh

annuh

03/07/2006 20:11:00
Quote Anchor link
bedankt! maar ik krijg de volgende foutmeldingen:

Notice: Use of undefined constant test - assumed 'test' in C:\server\Apache2\htdocs\xml.php on line 7

Notice: Use of undefined constant jpg - assumed 'jpg' in C:\server\Apache2\htdocs\xml.php on line 7

Fatal error: Uncaught exception 'DOMException' with message 'No Modification Allowed Error' in C:\server\Apache2\htdocs\xml.php:8 Stack trace: #0 C:\server\Apache2\htdocs\xml.php(8): DOMNode->appendChild(Object(DOMElement)) #1 {main} thrown in C:\server\Apache2\htdocs\xml.php on line 8

ik weet dat de 1e twee geen foutmeldingen zijn maar hoe moet ik de 3e oplossen?
 
Annuh

annuh

04/07/2006 16:38:00
Quote Anchor link
uh.. niemand?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.