Via PHP naar andere pagina doorsturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Luc Baetsle

Luc Baetsle

22/11/2012 23:41:42
Quote Anchor link
Ngl. de code die de gebruiker ingeeft, moet hij worden doorgestuurd naar de startpagina die zich in de dir bevindt.

Maar ik krijg steeds de foutmelding dat de dir niet bestaat. Toch is dit wel zo.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$dirname
= "images/".$_POST['code']."/";
if (empty($_POST['code']))
{

  echo '<a href="index.htm"> Terug naar de codepagina, geen code meegegeven </a>';
}

else
{
  if (is_dir($dirname))
  {

   $dir = '$dirname/startpagina.html';
   echo $dir;
   //include("$dir");
   header(".$_dir.");
   //echo '<br> <a href="startpagina.htm"> Terug naar de codepagina </a>';
  }
  else
  {  
   echo '<a href="index.htm">Ongeldige validatiecode, klik hier om terug te keren </a>';
   exit;
  }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:18:19
 
Niels Peeren

Niels Peeren

22/11/2012 23:45:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
header('Location: dir/startpagina.html');
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/11/2012 23:46:26
Quote Anchor link
En variabelen buiten quotes.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

22/11/2012 23:52:18
Quote Anchor link
Header bovenaan, en dan ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/11/2012 23:54:07
Quote Anchor link
Op lijn 14, en de echo van lijn 12 eruit halen.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

22/11/2012 23:59:21
Quote Anchor link
steeds als je een echo doet voor een header , krijg je de foutmelding headers already been sent , komt miss later nog eens van pas.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 00:02:03
Quote Anchor link
Zoiets dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$dirname
= "images/".$_POST['code']."/";
if (empty($_POST['code']))
{

  echo '<a href="index.htm"> Terug naar de codepagina, geen code meegegeven </a>';
}

else
{
  if (is_dir($dirname))
  {

   $dir = $dirname . "index.html";
   echo $dir;
   //header('Location: $dir');
   //echo '<br> <a href="index.htm"> Terug naar de codepagina </a>';

  }
  else
  {  
   echo '<a href="index.htm">Ongeldige validatiecode, klik hier om terug te keren </a>';
   exit;
  }
}

?>
Gewijzigd op 23/11/2012 00:06:44 door Luc Baetsle
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 00:04:33
Quote Anchor link
even uit testen , als het niet werkt probeer dan : header('Location: '.$dir. '');
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 00:09:36
Quote Anchor link
Ik krijg dan deze error:
http://error404.000webhost.com/?

$dir geeft me: images/2011/startpagina.html waarbij 2011 de code in die in post wordt verkregen, maar ik kan niet naar de pagina
Gewijzigd op 23/11/2012 00:10:38 door Luc Baetsle
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 00:13:38
Quote Anchor link
ik gok dat die niet bestaat?
000webhost is imho wel een vage webhost overigens.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 09:35:19
Quote Anchor link
lukt wel als ik de header helemaal bovenaan plaats, en dan exit eronder. Maar dit is niet de bedoeling.
Mag pas naar pagina gaan nadat de code is gecontroleerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 09:53:52
Quote Anchor link
Die header moet op lijn 13. Dat zou moeten werken, zolang je niks daarvoor echo'ed.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 10:09:26
Quote Anchor link
Maar hij doet het niet .... ;-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 10:10:32
Quote Anchor link
Lekker duidelijk? Wat doet hij dan niet? Wat gebeurt er? Hoe ziet je relevante code van je header() er uit? Wat is de inhoud van de variabele?
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 10:33:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$dirname
= "images/".$_POST['code']."/";
$dir = $dirname . "start.html";
if (empty($_POST['code']))
{

  echo '<a href="index.htm"> Terug naar de codepagina, geen code meegegeven </a>';
}

else
{
  if (is_dir($dirname))
  {

  header('Location: '.$dir);
  exit;
   //echo '<br> <a href="index.htm"> Terug naar de codepagina </a>';
  }
  else
  {  
   echo '<a href="index.htm">Ongeldige validatiecode, klik hier om terug te keren </a>';
   exit;
  }
}

?>


In elke map zit een apart start.html file. Ngl de ingegeven code, bvb 2011 gaat hij naar map 2011 en toont file: start.html. Hij doet niets, toont een leeg blad.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 10:35:42
Quote Anchor link
en start.html in de map 2011 is toevallig niet leeg?

Toevoeging op 23/11/2012 10:37:29:

copy en past de url eens waar hij naartoe gelinked wordt na deze file.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 10:37:45
Quote Anchor link
nee. Heb er gewoon een titel ingezet om te zien of het werkt. Als ik de file open via het cpanel (file manager) krijg ik wel d epagina te zien zoals het moet)

Code HTML:
<div id="main">
<p id="titel"><span style="text-decoration: underline;">Shoot 2011</span></p>
</div>
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 10:39:26
Quote Anchor link
zet er eens gewoon wat tekst naast dus

<div id="main">
<p id="titel"><span style="text-decoration: underline;">Shoot 2011</span></p>
</div>

en dan hier wat random tekst <--
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 10:43:34
Quote Anchor link
nope, nog steeds niets
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 10:45:26
Quote Anchor link
maar wat is de url , als je dit phpbestand geopend hebt , wordt hij doorgelinked naar een pagina. link die url eens.
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

23/11/2012 10:48:56
Quote Anchor link
Staat in de code op lijn 2 & 3 :
$dirname = "images/".$_POST['code']."/"; => Waarbij code bvb 2011
$dir = $dirname . "start.html";

Moet dus naar images/2011/start.html gaan.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.