voeg seconden op een datetime toe

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wijnand -

wijnand -

28/12/2010 17:04:46
Quote Anchor link
Hoe moet ik seconden bij een datetime kolom toevoegen?

Dit werkt niet:

UPDATE `tabel` SET `uur`=(UNIX_TIMESTAMP(`uur`)+'3600')

Hoe moet ik dat werkend maken?

Ik wil zegmaar dat het oude uur dit is:

2010-12-28 16:00:00

En na de query moet het er zo uit zien:

2010-12-28 17:00:00

(3600 seconden komen erbij)

Het type van de kolom is "datetime".

Toevoeging op 28/12/2010 17:07:47:

Deze werkt ook niet altijd:
UPDATE `tabel` SET `uur`=(`uur`+'3600');
Teminste het lijkt of deze niet goed werkt...
Gewijzigd op 28/12/2010 17:08:15 door Wijnand -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:44:09
 

28/12/2010 17:08:48
Quote Anchor link
mysql date and time functions.
Link naar mysql handleiding opzoeken.
TIME_ADD of interval opzoeken.
Iets bouwen.
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 17:21:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'UPDATE tabel SET uur = NOW() + INTERVAL 1 HOUR';
?>


Wil je er iets bij tellen, bij de huidige tijd dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'UPDATE tabel SET uur = uur + INTERVAL 1 HOUR';
?>


Kan ook als het veld een mysql TIMESTAMP veld is overigens :)

De interval kan HOUR, MINUTE, SECOND, MONTH, YEAR, etc zijn :)
Gewijzigd op 28/12/2010 17:21:31 door kees Schepers
 
Wijnand -

wijnand -

28/12/2010 20:24:03
Quote Anchor link
Super kees, bedankt! :D Het werkt perfect ;-)
En ik neem aan dat je inplaats van 1 HOUR ook 24 HOUR kan doen? Voor een dag? En 168 HOUR voor een week?

Of kan je deze ook doen?
1 DAY
1 WEEK

Ik probeer het wel even anders :-)
 
Mike Smit

Mike Smit

28/12/2010 20:25:35
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon DAY, WEEK, MONTH, YEAR gebruiken. En inderdaad probeer het gewoon wie niet waagt wie niet wint. :)
 

28/12/2010 22:44:24
Quote Anchor link
Is het nou zo ontzettend moeilijk om iets zelf op te zoeken?
 
Kees Schepers

kees Schepers

28/12/2010 23:28:56
Quote Anchor link
Wijnand karsens op 28/12/2010 20:24:03:
Super kees, bedankt! :D Het werkt perfect ;-)
En ik neem aan dat je inplaats van 1 HOUR ook 24 HOUR kan doen? Voor een dag? En 168 HOUR voor een week?

Of kan je deze ook doen?
1 DAY
1 WEEK

Ik probeer het wel even anders :-)


No problem :) Je kan een hele hoop met datums in MySQL! Je zou eens de volgende pagina kunnen lezen: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html

Ik ga denk binnenkort ook wat bloggen over datum / tijd functies in MySQL, in het Nederlands uiteraard :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.