Volgende vraag in quiz

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:00:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een quiz gemaakt en de vragen worden opgehaald uit een database.
Ik gebruik $_GET op maar één vraag per pagina te krijgen.
In de url krijg ik dan ?vraag=1.
Die 1 maak ik met behulp van het id nummer.
Nu is alleen mijn vraag:
Ik heb de button 'volgende vraag' aangemaakt.
Deze zit zo in elkaar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<input type="submit" name="volgendevraag" value="Volgende vraag" /><br>
?>


Als je op deze button klikt moet er dit gebeuren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$paginanummer
= ''.htmlspecialchars($aBericht['id']).'';
if($_POST['volgendevraag'])
{

header("Location: ?vraag=$paginanummer");
exit( );
}

?>


Het probleem is alleen dat als je op de button klik hij niet naar de volgende vraag gaat.
Ik krijg alleen dit achter de url:
?vraag=

Hoe kan ik dit oplossen?

Alvast bedankt!

n9iels
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:52:49
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:09:46
Quote Anchor link
Waar komt $aBericht['id'] vandaan?
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:11:03
Quote Anchor link
Dat komt uit een MySQL database
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:11:50
Quote Anchor link
En wat zit daar in?
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:15:37
Quote Anchor link
In de database zitten de vragen, de goede antwoorden en een id nummer (1,2,3 enz.)
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:20:35
Quote Anchor link
- SanThe - op 09/12/2011 18:09:46:
Waar komt $aBericht['id'] vandaan?


Nee, wat zit hier in?
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:23:42
Quote Anchor link
de $aBericht is dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$aBericht
= mysql_fetch_assoc( $rResult )
?>


en in de id zit een nummertje zoals ik al zei.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:25:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_POST['volgendevraag']))
{

    header("Location: ?vraag=" . $aBericht['id'] + 1);
    exit();
}

?>
Gewijzigd op 09/12/2011 18:31:51 door - SanThe -
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:29:25
Quote Anchor link
zou in inderdaad logiche zijn, maar dat werkt helaas niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:30:53
Quote Anchor link
En waarom niet?
Error?
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:34:30
Quote Anchor link
Het enige wat er gebeurd is dat de rest van het script weg wordt gehaald.
Onder de vraag staat nog het zinnetje:
Je score is nu:
Dat gaat weg omdat er exit(); staat.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:37:03
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:41:21
Quote Anchor link
Ik had een regeltje op de verkeerde plaats staan, maar hij werkt nog steeds niet en ik krijg ik geen foutmelding.
precies het zelfde als mijn vorige bericht
 
Erwin H

Erwin H

09/12/2011 18:43:42
Quote Anchor link
Kan je het id van de volgende vraag niet al gelijk meegeven in de url die in je action van het form geeft. Dus bijvoorbeeld als je op de pagina voor vraag=1 zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form action="www.url.nl/blabla.php?vraag=2" method="post">
  Hier staat vraag 1
  <input type="submit" name="volgendevraag" value="Volgende vraag" /><br>
</form>


Als je dan op de button klikt om naar de volgende vraag te gaan kom je direct in de goede pagina terecht, hoef je geen redirect meer te doen.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:43:54
Quote Anchor link
Je pagina ververst ook niet als je op die knop klikt?

Edit: Goed idee van Erwin.
Gewijzigd op 09/12/2011 18:45:18 door - SanThe -
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:45:11
Quote Anchor link
Nee, maar het uiteindelijke doel is dat hij dat wel doet
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:48:31
Quote Anchor link
Niels van der Veer op 09/12/2011 18:45:11:
Nee, maar het uiteindelijke doel is dat hij dat wel doet


Dan komt ie blijkbaar niet bij de header().
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 18:54:46
Quote Anchor link
Hmmm, ik krijg zo juist wel de volgende melding:

Notice: Undefined index: volgendevraag in C:\Domains\zeilen.ophetweb.nu\wwwroot\quiz_demo\quiz.php on line 72

En daar staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        if($_POST['volgendevraag'])
        {

            header("Location: ?vraag=" . $aBericht['id'] + 1);
            exit();
        }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 18:57:01
Quote Anchor link
- SanThe - op 09/12/2011 18:25:43:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_POST['volgendevraag']))
{

    header("Location: ?vraag=" . $aBericht['id'] + 1);
    exit();
}

?>


Ik had dat reeds aangepast in mijn post.
 
Niels Veer

Niels Veer

09/12/2011 19:15:58
Quote Anchor link
Geen melding meer, maar nog steeds niet naar de volgende vraag.
Waar zorgt dat if(isset trouwens voor?
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2011 19:20:38
Quote Anchor link
Niels van der Veer op 09/12/2011 19:15:58:
Waar zorgt dat if(isset trouwens voor?


Kijk eens op php.net

Edit: Klik dus op de link in het script.
Gewijzigd op 09/12/2011 19:22:04 door - SanThe -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.