Volgers uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sam H

Sam H

31/08/2012 23:12:58
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een stukje geschreven zodat users elkaar kunnen 'volgen'.
Als ik een user volg, komt diegene zijn naam in de database te staan bij mijn account name onder 'following'

Dus na een tijd komen er enkele namen in te staan met als voorbeeld:
/johndoe/ /stevejobs/ /billgates/

Maar hoe haal ik deze nu terug uit de database 1 voor 1?
Dus dat ik bijvoorbeeld de gegevens van deze gebruikers kan echo'en?


Ik dacht al met strpos(), maar ik kan toch moeilijk deze namen gaan vergelijken met alle users in de database? zeker niet als er meerdere users komen..

Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg verwoord heb..


Sam
Gewijzigd op 31/08/2012 23:14:31 door Sam H
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:25:10
 
John Berg

John Berg

31/08/2012 23:28:04
Quote Anchor link
Wat nu als je 10.000, of nog meer volgers krijgt?

Je database ontwerp is verkeerd. Je moet 2 tabellen maken ipv alles in 1 tabel te stoppen.

Zoek maar eens op master-detail of 1:n relatie.
 
Eddy E

Eddy E

01/09/2012 13:28:59
Quote Anchor link
Inderdaad een extra tabel maken.
Per 'volg-actie' 1 record: veld 1 = id_van_gevolgde; veld 2 = id_van_volger
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.