Volgersysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »
G Jansma

G Jansma

14/09/2018 20:25:34
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil graag een 'volgsysteem' maken zoals bijvoorbeeld op Twitter. Waarbij je dus op 'Follow' kan klikken waarbij je iemand kan volgen. Ik heb even een versimpelde opzet gemaakt, maar loop een beetje vast.

Het MYSQL-deel kan ik wel - heb ik nog even weggelaten - alleen ben ik niet zo handig met javascript/jQuery deel. Hoe kan ik dat vervolgens doen dat de button op de pagina verandert van Follow naar Unfollow als iemand er (succesvol) op heeft geklikt?

Is tot dusver zo in orde? En is Ajax dan de manier waarop dat moet? Ik vind het altijd een beetje raar dat je de URL kan zien waar die heen gaat. Dat doet een beetje amateuristisch aan voor mijn gevoel, maar dat is geen probleem? Of hoe doen grotere sites dat?

Alvast bedankt voor de hulp.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.2.0/jquery.min.js"></script>  

<?php
    
    echo "<div class='button' data-button='follow' data-user='12345'><a>Follow</a></div>";

?>


<script>

$(document).ready(function(){
    
    $(".btn").on("click", "a", function(e) { e.preventDefault() });
    
    $(document).on('click', '.button', function(){  
    
        var user = $(this).data("user");  
        var button = $(this).data("button");  
        
        $.ajax({  

            url:"follow.php",  
            method:"POST",  
            data:{user:user, button:button},  
            dataType:"text",  
            success:function(data){
                                        
                alert(data);
            
            }
            
        });  
            
    });

});

</script>


follow.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    // mysql checks, nog even eruit gelaten. Even een versimpelde versie.

    print_r($_POST);
    
    if($_POST['button'] == 'follow' and $_POST['user'] == 12345) {echo "1";}
    elseif($_POST['button'] == 'unfollow' and $_POST['user'] == 12345) {echo "2";}
    else {echo "3";}
    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:31:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/09/2018 21:08:57
Quote Anchor link
Bij je success-event zorg je ervoor dat je met jQuery je style aanpast.

Controleer wel in je PHP-script of alles goed is gegaan, en spuug een true uit. In je JavaScript code controller je hier ook op.
 
G Jansma

G Jansma

14/09/2018 21:41:46
Quote Anchor link
Na wat speurwerk heb ik dit toegevoegd aan het success deel. En het werkt, maar is dat zo netjes op deze manier?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if(data == 1) $('.button').html('Unfollow').data('button', 'unfollow');
if(data == 2) $('.button').html('Follow').data('button', 'follow');
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/09/2018 22:25:05
Quote Anchor link
Bij het genereren van de pagina weet je toch al of je iemand volgt of niet? En dit kun je ook dynamisch updaten als dat verandert, dus de bovenstaande code is niet heel erg voor de hand liggend.
 
G Jansma

G Jansma

14/09/2018 22:51:25
Quote Anchor link
Ja, dat haal ik inderdaad op uit de database. Dus bij het genereren van de pagina weet je of er Follow of Unfollow komt te staan.

Het tweede deel van je reactie kan ik niet helemaal volgen. Bedoel je dat ik het weer uit de database moet ophalen? Met PHP en MYSQL kan ik aardig overwegen, maar jQuery en javascript is niet echt mijn ding. Vandaar ook de vraag hoe ik dat bij success moet doen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/09/2018 01:48:04
Quote Anchor link
Hm, bij nader inzien dekt het bovenstaande wel de lading denk ik, al zou ik een boolean teruggeven die aangeeft of -iemand in de nieuwe situatie iemand anders volgt (true) of niet (false). Omdat er ook maar 2 smaken zijn zou je dit in een if/else kunnen zetten. En het enige wat in principe bijgewerkt hoeft te worden is de labeltekst en een manier om over te brengen welke actie uitgevoerd dient te worden, dus het bovenstaande kan ook prima.
 
G Jansma

G Jansma

15/09/2018 08:53:15
Quote Anchor link
Maar dan gebruik je dus 'false' voor een succesvolle activiteit, dus eigenlijk true? Wat ik nu met 1 en 2 heb, maar dan met true en false? Want je hebt volgen > ontvolgen, maar ook ontvolgen > volgen.

In dat geval weet ik niet of het met if/else kan. Want dan heb je denk ik wel meer smaken nodig voor het geval er iets mis zou gaan.

Of bedoel je dat je eerst zou nagaan of het om volgen/ontvolgen gaat, en vervolgens true/false daaraan hangt? Dus wijziging is dan true, en geen wijziging is false. Maar dan wordt de code eigenlijk alleen maar groter.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/09/2018 08:56:04
Quote Anchor link
Status = true / false, action = follow / unfollow, UserID = 1234

Zou zou ik het doen qua opzet, en dan in json opbouwen. Bij een Status = False kan je nog een Error string meegeven met de error.
Gewijzigd op 15/09/2018 08:57:31 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/09/2018 11:59:58
Quote Anchor link
Bij het uitsturen van de un/follow actie moet je natuurlijk een userid meegeven, maar bij de respons is dat waarschijnlijk niet nodig, omdat je weet welke click de un/follow actie initieert.

Zo'n status is leuk, maar is extra. Tenzij je reden hebt om aan te nemen dat dit vaak kan misgaan kun je dit achterwege laten, of je moet plannen hebben om meerdere acties op eenzelfde wijze op te zetten, dan kun je gaan nadenken over een uniform(er)e opzet, maar voor nu volstaat:

uitgaand (ajax call): follow: true/false, userid: xyz
binnenkomend (ajax response): following: true/false

Allerlei extra foutafhandeling kan handig zijn, maar dit is zoals gezegd allemaal extra. Als je de introductie van complexiteit (statussen, errorcodes) in eerste instantie niet nodig hebt, zou ik deze in eerste instantie niet inbouwen. Neemt niet weg dat je deze functionaliteit goed test, uiteraard. Maar een onnodig "verbose" systeem lijkt mij initieel niet erg zinnig, omdat je dan dingen van begins af aan al complexer maakt dan strict noodzakelijk.
Gewijzigd op 15/09/2018 12:00:56 door Thomas van den Heuvel
 
G Jansma

G Jansma

21/09/2018 18:51:17
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie hulp. Heb het nu inderdaad met following true/false gedaan. Helemaal zoals ik het wil.

Heb alleen nog één bijkomende vraag. Ik heb voor de buttons een hover kleur gezet. Als je iemand volgt en op de button gaat staan geeft hij een rode kleur, als je dus dreigt te ontvolgen. Het probleem is alleen dat als je op 'volgen' klikt je direct de rode kleur krijgt, omdat je al 'hovert'. Hoe kan ik dat voorkomen dat hij bij een click geen hover doet?

Even een versimpelde opzet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></script>
 
<div class='button1'>button1</div>

<script>

    $(document).on('click', '.button1', function(){

        $('.button1').html("button2");
        $(this).removeClass('button1');    
        $(this).addClass('button2');
    
    });
    
</script>

<style>

.button1 {background-color: #FF0;}
.button1:hover {background-color: #F93;}
.button2 {background-color: #CDE;}
.button2:hover {background-color: #F00;}

</style>
 
G Jansma

G Jansma

25/09/2018 12:54:27
Quote Anchor link
Iemand een idee hoe ik bovenstaande kan oplossen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/09/2018 15:58:26
Quote Anchor link
Euh, in eerste instantie geen rode hoverkleur definiëren? Of wellicht een :active (sub)class introduceren? Of misschien onderscheid maken tussen de "mousedown" en "mouseup" events, in plaats van het "click" event te gebruiken?

Trouwens, regel 9, moet dat niet ook $(this) zijn in plaats van $('.button1')? Geef je daarmee niet alle divs met klasse .button1 deze de inhoud "button2"?
 
G Jansma

G Jansma

25/09/2018 19:39:16
Quote Anchor link
Thanks voor je hulp. Je hebt me op het goede pad geholpen. Een beetje googlen op die mouse-dingen heeft me naar mouseleave geleid. Heb nu dat na de klik, en nadat je de muis van de button haalt een active class wordt toegevoegd.

Dat tweede heb je gelijk in, dit was ook een beetje prutswerk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.3.1/jquery.min.js"></script>
 
<div class='button1'>button1</div>

<script>

    $(document).on('click', '.button1', function(){

        $(this).html("button2");
        $(this).removeClass('button1');    
        $(this).addClass('button2');
        
        $(this).one('mouseleave', function() {
            $('.button2').addClass('active');
        });
    
    });
    
</script>

<style>

.button1 {background-color: #FF0;}
.button1:hover {background-color: #F93;}
.button2 {background-color: #CDE;}
.active:hover {background-color: #F00;}

</style>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/09/2018 22:23:24
Quote Anchor link
Of nog een andere optie: maak de button tijdelijk inactief als deze in "transitie" is, en dan, als je AJAX-call resultaat heeft geretourneerd, pas je de classes pas toe? Dan is namelijk ook pas bevestigd dat de wijziging ook daadwerkelijk is uitgevoerd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.