Volgorde DIV anders dan opbouw

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

11/12/2013 11:59:49
Quote Anchor link
Is het mogelijk om de volgorde van DIV's anders te zetten dan de volgrode waarin ze opgebouwd zijn?

Ik wil bijvoorbeeld div 3 bovenaan,dan 2, 1 en 4.
En de DIV's hebben GEEN vaste hoogte.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<div id="container">
   <div class="1">
      tekst
   </div>
   <div class="2">
      tekst
   </div>
   <div class="3">
      tekst
   </div>
   <div class="4">
      tekst
   </div>
</div>
Gewijzigd op 11/12/2013 12:00:50 door Sander Z
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:02:50
 
Reshad F

Reshad F

11/12/2013 12:04:05
Quote Anchor link
Bedoel je gewone positionering?

Ja dat kan

Of bedoel je divs die over elkaar heen gezet zijn?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

11/12/2013 12:04:33
Quote Anchor link
Kun je iets duidelijker zijn? Het kan namelijk, op tientallen manieren. Bijvoorbeeld met PHP, of gewoon een vaste positie geven, of met javascript etc...
 
Sander Z

Sander Z

11/12/2013 12:18:27
Quote Anchor link
Zoals in mijn code te zien is het 1 container div waarin weer andere DIV's staan. 1,2,3 en 4
Qua HTML code staan deze dus letterlijk ook in die volgorde geschreven.
Maar nu wil ik met behulp van CSS deze volgorde aanpassen, dus niet de HTML code aanpassen.

Ik wil ze ook gewoon onder elkaar hebben,dus niet links of rechts van elkaar.

Hoop het zo duidelijker gemaakt te hebben
Gewijzigd op 11/12/2013 12:20:31 door Sander Z
 
Albert de Wit

Albert de Wit

11/12/2013 12:27:19
Quote Anchor link
kun je nog duidelijker zijn? moeten de divs naast elkaar staan of onder elkaar? hebben ze vaste breedten/hoogten? heb je een link naar je situatie?
 
Sander Z

Sander Z

11/12/2013 12:57:53
Quote Anchor link
Staat er ook al te lezen ;)

Sander Z op 11/12/2013 12:18:27:
Ik wil ze ook gewoon onder elkaar hebben,dus niet links of rechts van elkaar.


Sander Z op 11/12/2013 11:59:49:
En de DIV's hebben GEEN vaste hoogte.


Breedte wordt vast of 100%
 
Wouter J

Wouter J

11/12/2013 16:47:07
Quote Anchor link
Nee, dat kan niet. Je HTML moet geschreven zijn in de volgorde van je pagina, waarom zou je ook anders willen?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

11/12/2013 17:01:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#container {
  position: relative
}
#container > div{
  position: absolute
}


Dan kan je gelijk welke div zetten waar je wil.
bv.
{
top: 100px;
left: 100px;
}

Wouter J op 11/12/2013 16:47:07:
waarom zou je ook anders willen?

Wel ja, inderdaad. Waarom zou je dit willen?

Met float: right; gebeurt het wel dat je een div hoger in de code zet, terwijl die div fysisch niet hoger staat.
Er zullen nog wel een aantal redenen zijn.

Maar ik zou het vermijden en ik zou het afraden.
Gewijzigd op 11/12/2013 17:07:51 door Kris Peeters
 
Sander Z

Sander Z

16/12/2013 08:39:41
Quote Anchor link
Excuses voor mijn late reactie. Maar k ik had thuis een gecrashte server welke ik eerst weer up and running wilde hebben.

De reden waarom ik dit zou willen is omdat ik div 4 bijvoorbeeld boven div 2 wil plaatsen, maar div 4 wel afhankelijk is van wat er uiteindelijk in div 2 staat.
Maw, als ik div 4 fysiek als 2e zou gaan schrijven, kan ik deze dus niet afrondencompleet vullen.

Hoe doen jullie dit? Maken jullie een class aan welke jullie vullen met data en die geven jullie uiteindelijk weer??
Gewijzigd op 16/12/2013 08:40:22 door Sander Z
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 08:46:23
Quote Anchor link
Sorry, je bent nog steeds erg onduidelijk. Waarom moet div 4 boven 2 staan? Kun je misschien in een schets uitleggen wat je wilt bereiken?
 
Phpnuke r

phpnuke r

16/12/2013 09:18:35
Quote Anchor link
Je genereert de code in php lijkt me? Anders zouden de divs ook niet op elkaar afgestemd kunnen zijn?

Wat je dan zou kunnen doen is door middel van If..Else aangeven of een DIV boven of onder moet worden geplaatst. Dit hoeft dus niet in de html/css code worden gedaan(altans: dit doet php dan).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

/* Hier komen de divs uiteindelijk in te staan */
$output;

/* Het lijkt me dat je op een of andere manier een loop hebt in je code */
while(..){

  /* En hier komt het belangrijke deel */
  if($row['position']=='top'){

    /* We plaatsen een div VOORAAN de output */
    $output = "<div class='box'></div>" . $output;
  }
else{

    /* We plaatsen een div ACHTERAAN de output (daar zorgt de punt voor) */
    $output .= "<div class='box'></div>";
  }

}


?>


Als dit niet is wat je bedoeld vraag ik me net als anderen hier af wat je nou daadwerkelijk wilt bereiken.
Gewijzigd op 16/12/2013 09:34:25 door phpnuke r
 
Sander Z

Sander Z

16/12/2013 10:02:19
Quote Anchor link
Ok ga ik proberen:
Het is inderdaad PHP wat ik gebruik.

Laten we zeggen ik heb het volgende fysiek als output gekregen vanuit PHP naar HTML:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<div id="content">
   Hier staat de content van de pagina
</div>

<div id="title">
   <h2>Titel van de pagina</h2>
</div>


Bij het opbouwen van de "div id content" haal ik data op uit een Database. Maar gebaseerd op wat hier gebeurt/opgehaald/weergegeven wordt wil ik de titel van de pagina aanpassen.
Zou ik de "div id titel" al opgebouwd hebben, dan kan ik deze niet meer aanpassen. Vandaar dat ik deze pas op wil bouwen nadat ik "div id content" heb gemaakt. Maar uiteraard wil ik de "div id titel" wel geplaatst hebben boven de "div id content".

Mijn vraag is, is bovenstaande mogelijk? Of is er een manier hoe ik eerst alles ophaal (div id content) en verwerk/klaarzet en daarna pas in de juiste volgorde output?
Gewijzigd op 16/12/2013 10:03:15 door Sander Z
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 10:09:52
Quote Anchor link
Kun je vertellen wat je bedoelt met fysieke output? Bedoel je dan gewoon html?
 
Sander Z

Sander Z

16/12/2013 11:41:16
Quote Anchor link
Ja met fysieke html output bedoel ik als je bv via je browser de bron bekijkt.
 
Phpnuke r

phpnuke r

16/12/2013 11:50:36
Quote Anchor link
Quote:
Bij het opbouwen van de "div id content" haal ik data op uit een Database. Maar gebaseerd op wat hier gebeurt/opgehaald/weergegeven wordt wil ik de titel van de pagina aanpassen.
Zou ik de "div id titel" al opgebouwd hebben, dan kan ik deze niet meer aanpassen. Vandaar dat ik deze pas op wil bouwen nadat ik "div id content" heb gemaakt. Maar uiteraard wil ik de "div id titel" wel geplaatst hebben boven de "div id content".

Dit is gewoon een kwestie van een goed opgebouwde PHP code. Waarom zou je echo al gebruiken als je inderdaad nog niet weet of er iets boven zou moeten komen te staan? Maak dus gebruik van de code die ik je in mijn vorige post heb gegeven. Sla alle outputs op in variables en mocht er nog iets 'gewijzigd' zijn dan kan je op het laatste moment vooralsnog de outputs verwisselen.

Dus concentreer jezelf op de PHP code en NIET op de html output zoals je nu doet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.