voor eens en altijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Peter Arendse

Peter Arendse

05/01/2008 07:15:00
Quote Anchor link
Ik ben voor eens en altijd op zoek naar een goed contact-formulier wat aan een aantal eisen diend te voldoen.

1] Het moet veilig zijn, zowel voor de klant die zijn gegevens via internet verstuurd als tegen boosaards die het formulier voor eigen doeleinden willen gebruiken.
2]De gegevens dienen opgeslagen te worden in een database.
3]Voor het verzenden wil ik de klant de ingevulde gegevens nog eens door laten lezen.
4] Na het verzenden ook een email naar de klant dat wij de reservering ontvangen hebben enz. enz.
5]Iets met een cookie zodat de klant de volgende keer een deel van het formulier niet meer in hoeft te vullen.

Dit is wat ik reeds heb, en aangepast diend te worden, wie durft de slag met mij aan te gaan?

online.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
365
366
367
368
369
370
371
372
373
374
375
376
377
378
379
380
381
382
383
384
385
386
387
388
389
390
391
392
393
394
395
396
397
398
399
400
401
402
403
404
405
406
407
408
409
410
411
412
413
414
415
416
417
418
419
420
421
422
423
424
425
426
427
428
429
430
431
432
433
434
435
436
437
438
439
440
441
442
443
444
445
446
447
448
449
450
451
452
453
454
455
456
457
458
459
460
461
462
463
464
465
466
467
468
469
470
471
472
473
474
475
476
477
478
479
480
481
482
483
484
485
486
487
488
489
490
491
492
493
494
495
496
497
498
499
500
501
502
503
504
505
506
507
508
509
510
511
512
513
514
515
516
517
518
519
520
521
522
523
524
525
526
527
528
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en" id="www-nikhedonia-com">
<head>
<title>Schiphol taxi Zaandam ,Taxibedrijf Kalf Zaandam, voor een taxi of schiphol taxi in zaandam, oostzaan, koog aan de zaan, zaandijk, westzaan, wormerveer, krommenie, assendelft, wormer, westknollendam, oostknollendam of jisp</title>
<meta http-equiv="content-language" content="NL" />
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="author" content="Taxibedrijf Kalf Zaandam" />
<meta name="description" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<meta name="keywords" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="screen.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="hintbox.css" />
<script type="text/javascript" src="./js/datepicker.js"></script>
<link href="./css/datepicker.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body id="bhome">
<div id="container">
<p id="meta">&nbsp;</p>
<div id="header">
<h1 class="style5"><center><img src="test.jpg" /></center></h1>
<h2 align="center" class="style4">Voor al uw particulier-, zakelijk- en Schipholvervoer </h2>
</div>
<div id="navigation">
<ul>
<li id="lhome"><a href="index.html" title="Home">Home</a></li>
<li id="lproducts"><a href="zakelijk.html" title="Zakelijk vervoer">Zakelijk vervoer</a></li>
<li id="lsolutions"><a href="schiphol.html" title="Schipholservice">Schipholservice</a></li>
<li id="lcontact"><a href="contact.html" title="Contact">Contact</a></li>
</ul>
</div>

<div id="wrapper">
<div id="featured">
<p><img src="schiphol.jpg" width="640px" height="240px" alt="Schiphol service" /></p>
</div>

<div id="content-wrapper">

<div id="content">
<h3 class="style1">Online reserveren <img src="taxameter.jpg" width="150" height="66" />
</p></h3>
 <p class="style1">
 <font face="Verdana" size="2">  <?php
include("hintbox.php");
include("datepicker.php");
$errors= array();
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(!empty($_POST['naam']))
{

$naam = strip_tags($_POST['naam']);
}

    else
    {
$errors[]="U bent uw naam vergeten in te vullen!.<br>";      
}

if(isset($_POST['adres'])){
       $adres = strip_tags($_POST['adres']);
    }

    else {
       $adres = '';
    }

if(isset($_POST['woonplaats'])){
       $woonplaats = strip_tags($_POST['woonplaats']);
    }

    else {
       $woonplaats = '';
    }

if(isset($_POST['bedrijf'])){
       $bedrijf = strip_tags($_POST['bedrijf']);
    }

    else {
       $bedrijf = '';
    }
    
if(!empty($_POST['telefoon']))
{

$telefoon = strip_tags($_POST['telefoon']);
}

    else
    {
$errors[]="U bent uw telefoonnummer vergeten in te vullen!.<br>";      
}

if(!empty($_POST['email']))
{

    $email = filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL);
    if($email === false)
    {

        $errors[] = 'Ingevulde email adres is niet geldig';    
            
    }
}

else
{
    $errors[] = 'U bent uw email adres vergeten in te vullen!';
}

    
if(isset($_POST['aantalpersonen'])){
       $aantalpersonen = strip_tags($_POST['aantalpersonen']);
    }

    else {
       $aantalpersonen = '';
    }

if(isset($_POST['dag1'])){
       $dag1 = strip_tags($_POST['dag1']);
    }

    else {
       $dag1 = '';
    }

if(isset($_POST['maand1'])){
       $maand1 = strip_tags($_POST['maand1']);
    }

    else {
       $maand1 = '';
    }

if(isset($_POST['jaar1'])){
       $jaar1 = strip_tags($_POST['jaar1']);
    }

    else {
       $jaar1 = '';
    }

$datum1 = $dag1 .'-'. $maand1.'-'. $jaar1;

if(isset($_POST['uur1'])){
       $uur1 = strip_tags($_POST['uur1']);
    }

    else {
       $uur1 = '';
    }

if(isset($_POST['min1'])){
       $min1 = strip_tags($_POST['min1']);
    }

    else {
       $min1 = '';
    }
    
$tijd1 = $uur1 .':'. $min1;

if(isset($_POST['retour'])){
       $retour = strip_tags($_POST['retour']);
    }

    else {
       $retour = '';
       }

if(isset($_POST['ophalen'])){
       $ophalen = strip_tags($_POST['ophalen']);
    }

    else {
       $ophalen = '';
       }

if(isset($_POST['straat_bestemming'])){
       $straat_bestemming = strip_tags($_POST['straat_bestemming']);
    }

    else {
       $straat_bestemming = '';
       }

if(isset($_POST['plaats_bestemming'])){
       $plaats_bestemming = strip_tags($_POST['plaats_bestemming']);
    }

    else {
       $plaats_bestemming = '';
       }

if(isset($_POST['bedrijf_bestemming'])){
       $bedrijf_bestemming = strip_tags($_POST['bedrijf_bestemming']);
    }

    else {
       $bedrijf_bestemming = '';
       }
             
if(isset($_POST['dag2'])){
       $dag2 = strip_tags($_POST['dag2']);
    }

    else {
       $dag2 = '';
       }

if(isset($_POST['maand2'])){
       $maand2 = strip_tags($_POST['maand2']);
    }

    else {
       $maand2 = '';
       }

if(isset($_POST['jaar2'])){
       $jaar2= strip_tags($_POST['jaar2']);
    }

    else {
       $jaar2 = '';
       }

$datum2 = $dag2 .'-'. $maand2.'-'. $jaar2;

if(isset($_POST['uur2'])){
       $uur2 = strip_tags($_POST['uur2']);
    }

    else {
       $uur2 = '';
       }

if(isset($_POST['min2'])){
       $min2 = strip_tags($_POST['min2']);
    }

    else {
       $min2 = '';
       }

$tijd2 = $uur2 .':'. $min2;

if(isset($_POST['mobiel'])){
       $mobiel = strip_tags($_POST['mobiel']);
    }

    else {
       $mobiel = '';
       }

if(isset($_POST['vluchtnummer'])){
       $vluchtnummer = strip_tags($_POST['vluchtnummer']);
    }

    else {
       $vluchtnummer = '';
       }

if(isset($_POST['opmerkingen'])){
       $opmerkingen = strip_tags($_POST['opmerkingen']);
    }

    else {
       $opmerkingen = '';
       }

if(isset($_POST['contant'])){
       $contant = strip_tags($_POST['contant']);
    }

    else {
       $contant = '';
       }

if(isset($_POST['creditcard'])){
       $creditcard = strip_tags($_POST['creditcard']);
    }

    else {
       $creditcard = '';
       }

if(isset($_POST['telefonisch_bevestigen'])){
       $telefonisch_bevestigen = strip_tags($_POST['telefonisch_bevestigen']);
    }

    else {
       $telefonisch_bevestigen = '';
       }

if(isset($_POST['via_email_bevestigen'])){
       $via_email_bevestigen = strip_tags($_POST['via_email_bevestigen']);
    }

    else {
       $via_email_bevestigen = '';
       }


if(!empty($errors)){
       //Een van de velden is niet juist ingevuld
       echo "Helaas kan uw reservering om de volgende reden niet worden verwerkt:<br>";
       foreach ($errors as $fout){
      
       echo"<font color=\"red\"><li>$fout </li></font>\n";
       }

       echo "<br>Klik op <a href=javascript:history.back(1)>vorige</a> en vul alle velden in.";
      
       }
else{
       $recipient="[email protected],[email protected],[email protected],[email protected]";
       $subject="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf";
       $header="From: " . $email . "\r\n";
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .        $naam ."\n\n";
       $mail_body.="Naam van klant: " . $naam . "\n";
       $mail_body.="Adres van klant: " . $adres . "\n";
       $mail_body.="Woonplaats van klant: " . $woonplaats . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf van klant: " . $bedrijf . "\n";
       $mail_body.="Telefoonnummer van klant: " . $telefoon . "\n";
       $mail_body.="E-mail adres van klant: " . $email . "\n";
       $mail_body.="Aantal personen dat van de taxi gebruik gaat maken: " . $aantalpersonen . "\n";
       $mail_body.="Vertrekdatum van klant: " . $datum1 . "\n";
       $mail_body.="Vertrektijd van klant: " . $tijd1 . "\n";
       $mail_body.="Klant gaat ook retour: " . $retour . "\n";
       $mail_body.="Alleen ophalen van Schiphol: " . $ophalen . "\n";
       $mail_body.="Straat van bestemming: " . $straat_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Plaats van bestemming: " . $plaats_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf op bestemming: " . $bedrijf_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Datum van aankomst: " . $datum2 . "\n";
       $mail_body.="Tijd van aankomst: " . $tijd2 . "\n";
       $mail_body.="Mobiel telefoonnummer: " . $mobiel . "\n";
       $mail_body.="Vluchtnummer: " . $vluchtnummer . "\n";
       $mail_body.="Eventuele opmerkingen: " . $opmerkingen . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald contant: " . $contant . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald met creditcard: " . $creditcard . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per telefoon: " . $telefonisch_bevestigen . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per e-mail: " . $via_email_bevestigen . "\n\n ---- Einde Schipholreservering ---- na bevestiging worden deze gegevens opgeslagen in ons systeem !!!";
    

       mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);
      
       //Formulier verzonden - melden
      
       echo "<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>U heeft de volgende gegevens naar ons verzonden</b></font><br>";
       echo "<ul>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw naam is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $naam ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw adres is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $adres ." </b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw woonplaats is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $woonplaats ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Naam van uw bedrijf (indien zakelijke reservering) is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $bedrijf ."</font></b><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw telefoonnummer is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $telefoon ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw email adres is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $email ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Het aantal personen is:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $aantalpersonen ." personen </b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">De vertrekdatum is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $datum1 ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">De vertrektijd is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $tijd1 ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U reserveert ook voor retour :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $retour ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U reserveert alleen vanaf Schiphol afhalen:</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $ophalen ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">De straatnaam van uw bestemming is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $straat_bestemming ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">De plaatsnaam van uw bestemming is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $plaats_bestemming ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">De naam van het bedrijf op uw bestemming is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $bedrijf_bestemming ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw aankomstdatum is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $datum2 ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">De aankomsttijd is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $tijd2 ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw mobiele telefoonnummer is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $mobiel ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw vluchtnummer is :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $vluchtnummer ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">Uw opmerkingen zijn :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $opmerkingen ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U betaald contant :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $contant ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U betaald per creditcard en stemt in met een verhoging van € 3,00 :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $creditcard ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U wilt een telefonische bevestiging :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $telefonisch_bevestigen ."</b></font><br>";
       echo "<li><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">U wilt bevestiging via een email :</font><font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#0C964B\"><b>". $via_email_bevestigen ."</b></font><br>";
       echo "</ul>";
       echo "<b><span class=\"style6\">Schipholreservering succesvol</b><br>";
       echo "<b><span class=\"style6\">wij zullen deze zo snel mogelijk bevestigen!</b><br>";
       echo "<a href=\"index.html\"><b>Terug naar de begin pagina!</b></a></font>";
      
}               
    
}

else
{
    
    
     //Formulier nog niet verzonden - Formulier weergeven
     ?>

<p><font size="2">Uitgegaan wordt van &eacute;&eacute;n stuks bagage per persoon.<br />
                    Speciale wensen kunt u achterlaten in het veld &quot;opmerkingen&quot;.<br />
                    Vul het formulier zo volledig mogelijk in. </font></p>

            <FORM METHOD="POST" ACTION="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>">
              <div align="left">
                <table border="0" cellspacing="1" width="100%">
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Naam:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="naam" size="40" ></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Adres:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="adres" size="40"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Woonplaats:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="woonplaats" size="40"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Naam bedrijf (indien zakelijke reservering):</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="bedrijf" size="40"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Telefoon:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="telefoon" size="20"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Email:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw emailadres nodig voor de bevestiging van deze reservering!', this, event, '150px')">[?]</a> </font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="email" size="40"></font></td>
                  </tr>

                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Aantal personen:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><select size="1" name="aantalpersonen">
                        <option selected>1</option>
                        <option>2</option>
                        <option>3</option>
                        <option>4</option>
                      </select></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Datum vertrek:</font></td>
                    <td wight="50%"><font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-1-dd" name="dag1" value="" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-1-mm" name="maand1" value="" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-1" name="jaar1" value="" maxlength="4" size="4"/><label for="date-1"></label></class>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="test">Tijd vertrek:</font><a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Dit is de tijd dat u thuis wilt worden opgehaald . Niet de tijd dat uw vliegtuig vertrekt.', this, event, '150px')">[?]</a><br /></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="uur1" maxlength=2 size="2"> : <input type="text" name="min1" maxlength=2 size="2">uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Ja, ik reserveer ook mijn retourrit:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="checkbox" name="retour" value="ja"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Haal mij alleen op van Schiphol:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="checkbox" name="ophalen" value="ja"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Straat van bestemming:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="straat_bestemming" size="40"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Plaats van bestemming:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="plaats_bestemming" size="40"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Bedrijf op bestemming (indien zakelijke reservering):</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="bedrijf_bestemming" size="40"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="test">Datum aankomst:</font><a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Datum van aankomst is niet altijd datum van vertrek. Dit in verband met avond-nachtvluchten.', this, event, '150px')">[?]</a><br /></td>
                     <td wight="50%"><font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-2-dd" name="dag2" value="" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-2-mm" name="maand2" value="" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-2" name="jaar2" value="" maxlength="4" size="4"/><label for="date-2"></label></class>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Tijd aankomst:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text"  name="uur2" maxlength=2 size="2"> : <input type="text" name="min2" maxlength=2 size="2">uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Mobiel telefoonnummer: <a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw mobiel telefoonnummer nodig voor het ophalen van Schiphol om het contact te leggen bij aankomst.', this, event, '150px')">[?]</a> </font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="mobiel" size="15"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Vluchtnummer:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="text" name="vluchtnummer" size="10">vl-nr..</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Opmerkingen:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><textarea rows="4" name="opmerkingen" cols="40"></textarea></font></td>
                  </tr>
                   <tr>
                      <td width="50%"><font size="2">Ik betaal contant: </font></td>
                      <td width="50%"><font size="2"><input name="contant" type="checkbox" id="contant" value="Ja" /></font></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td width="50%"><font size="2">Ik betaal met creditcard: </font></td>
                      <td width="50%"><font size="2"><input name="creditcard" type="checkbox" id="creditcard" value="Ja" /></font></td>
                    </tr>
            
                    <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Bevestig mijn reservering per telefoon:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="checkbox" name="telefonisch_bevestigen" value="Ja"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2">Bevestig mijn reservering per email:</font></td>
                    <td width="50%"><font size="2"><input type="checkbox" name="via_email_bevestigen" value="Ja"></font></td>
                  </tr>
                  
                </table>
              </div>
              <p><input type="submit" value="Verzenden" class="flashit" name="Submit"><input type="reset" value="Invoer wissen"  name="B2"></p>


</form>
            <p>
 <?php
      }
      ?>
</p>

            <p><br>
            <h3><font size="2">Zaanland-Groep&nbsp;<br>
        <img border="0" src="logo.jpg" width="101" height="37"></font></h3>
        <p>
 </p>
    </td>
       </tr>
       <tr>
        <td width="12%" valign="top">
    </td>
        <td width="88%">
    </td>
       </tr>
      </table>
      <h2>&nbsp;</h2>
      </td>
  </tr>
</table>
<!-- Do not remove this div -->
<div align="center"><p>&nbsp;

</p>
</div>
<p><br><br>
</p>
<script language="JavaScript1.2">

/*
Flashing form element Script-  Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com/
This credit MUST stay intact for use
*/

var flashcolor="red"
var flashinterval=1000 //flash interval in miliseconds (1000=1 sec)

var formcollect=document.getElementsByTagName? document.getElementsByTagName("FORM") : document.all? document.all.tags("FORM") : new Array()
var flashcollect=new Array()

for (i=0; i<formcollect.length; i++){
for (e=0; e<formcollect[i].elements.length; e++){
if (formcollect[i].elements[e].className=="flashit")
flashcollect[flashcollect.length]=formcollect[i].elements[e]
}
}

function flashelements(){
for (f=0; f<flashcollect.length; f++){
if (flashcollect[f].style.color=='')
flashcollect[f].style.color=flashcolor
else
flashcollect[f].style.color=""
}
}

if (flashcollect.length>0)
setInterval("flashelements()",flashinterval)

</script></p>
              </div>

            </div>



        <div id="footer">

            <p>

            Copyright &copy; 2006 Zorba Design. All rights reserved. </p>

        </div>

    </div>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:41:17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 10:51:00
Quote Anchor link
Ik zie dat je met PHP 5 werkt aangezien je filter_var() gebruikt? Kijk eens naar onderstaand voorbeeld van de afhandeling van een formulier, dat kan namelijk een stuk eleganter dan dat je nu doet :-)

Formuliercontrole met filters
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/01/2008 10:59:00
Quote Anchor link
Of bekijk dit script
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/01/2008 11:07:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 05.01.2008 10:59:
Of bekijk dit script
Inderdaad ook een mooi script om het formulier te genereren en af te handelen :-)
 
Peter Arendse

Peter Arendse

06/01/2008 09:30:00
Quote Anchor link
Beste Jan en Blanche,

Ik heb al eens naar het scriptvoorbeeld van Blanche gekeken en kom in verwarring met de invoervelden.
Bij elk invoerveld geeft Blance een id mee, in mijn script staat bij de datepicker reeds al een id, ik weet niet of het datepicker deze id nodig heeft om te fuctioneren en, als ik dit id verander een conflict optreed.
Tevens heb ik een aantal checkboxen in mijn script die "ja" als value hebben als ze gechecked zijn, maar Blanche zijn script vraagt bij value de post_vars!
Hoe moet ik dit nu oplossen?
Jan geeft aan dat checkboxen in zijn script nog niet mogelijk zijn, dus dat kan ik direct al laten varen.

Groet,

(grieperige Peter)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/01/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Het id in een input veld gebruik je voornamelijk voor Javascript, dus het is niet per se nodig. Het is enkel een goede gewoon om het id en de name dezelfde waarde mee te geven.

De waarden van checkboxen komen alleen voor in $_POST array als ze aangevinkt zijn. Dat is dus de voorwaarde waar je op kunt controleren.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 09:37:00
Quote Anchor link
Hallo Blanche, Jan en de anderen,

Eindelijk een dagje vrij om met het online-reserveringsscript verder te gaan.
IK heb getracht het formulier te versimpelen zo als jij aangaf, en heb ook wat gelezen over de beste manier om een formulier aan te bieden(de namen van de in te vullen velden boven het veld plaatsen i.p.v. er naast).
EDIT(grote fout gemaakt, ik upload het sript opnieuw)
Krijg wel deze melding:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 4

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 4
Oh, dreamweaver geeft al aan dat in de code van het veld "aantal personen", in het formulier, iets mis is, zou dat te maken kunnen hebben dat de value niet goed is?

online-reserveringsscript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
session_start();
include("hintbox.php");
include("datepicker.php");
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Declareren van errors en input arrays
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = $_POST;
    
    // Verplichte velden
    $aVerplicht = array('naam', 'telefoon', 'email');

 
 // Definieren van filters voor verschillende inputvelden.
    $aFilters = array (
        'telefoon'              => FILTER_VALIDATE_INT ,
        'email'                 => FILTER_VALIDATE_EMAIL
    );
    
    // Uitvoeren van de filters en doorlopen van het resultaat
    $aResultaat = filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
    {

        $sValue = trim($sValue);
        
        if(empty($sValue) && in_array($sKey, $aVerplicht))
        {

            $_SESSION['errors'][$sKey] = true;
            $aErrors[] = 'Je hebt geen geldige '.$sKey.' ingevuld.';
        }
    }

  // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

    
      

       $recipient="[email protected],[email protected],[email protected],[email protected]";
       $subject="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf";
       $header="From: " . $email . "\r\n";
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .        $naam ."\n\n";
       $mail_body.="Naam van klant: " . $naam . "\n";
       $mail_body.="Adres van klant: " . $adres . "\n";
       $mail_body.="Woonplaats van klant: " . $woonplaats . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf van klant: " . $bedrijf . "\n";
       $mail_body.="Telefoonnummer van klant: " . $telefoon . "\n";
       $mail_body.="E-mail adres van klant: " . $email . "\n";
       $mail_body.="Aantal personen dat van de taxi gebruik gaat maken: " . $aantalpersonen . "\n";
       $mail_body.="Vertrekdatum van klant: " . $datum1 . "\n";
       $mail_body.="Vertrektijd van klant: " . $tijd1 . "\n";
       $mail_body.="Klant gaat ook retour: " . $retour . "\n";
       $mail_body.="Alleen ophalen van Schiphol: " . $ophalen . "\n";
       $mail_body.="Straat van bestemming: " . $straat_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Plaats van bestemming: " . $plaats_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf op bestemming: " . $bedrijf_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Datum van aankomst: " . $datum2 . "\n";
       $mail_body.="Tijd van aankomst: " . $tijd2 . "\n";
       $mail_body.="Mobiel telefoonnummer: " . $mobiel . "\n";
       $mail_body.="Vluchtnummer: " . $vluchtnummer . "\n";
       $mail_body.="Eventuele opmerkingen: " . $opmerkingen . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald contant: " . $contant . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald met creditcard: " . $creditcard . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per telefoon: " . $telefonisch_bevestigen . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per e-mail: " . $via_email_bevestigen . "\n\n ---- Einde Schipholreservering ---- na bevestiging worden deze gegevens opgeslagen in ons systeem !!!";
    

       mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);    
}

else
{    
 //Formulier nog niet verzonden - Formulier weergeven
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en" id="www-nikhedonia-com">
<head>
<title>Schiphol taxi Zaandam ,Taxibedrijf Kalf Zaandam, voor een taxi of schiphol taxi in zaandam, oostzaan, koog aan de zaan, zaandijk, westzaan, wormerveer, krommenie, assendelft, wormer, westknollendam, oostknollendam of jisp</title>
<meta http-equiv="content-language" content="NL" />
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="author" content="Taxibedrijf Kalf Zaandam" />
<meta name="description" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<meta name="keywords" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="screen.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="hintbox.css" />
<script type="text/javascript" src="flasher.js"></script>
<script type="text/javascript" src="./js/datepicker.js"></script>
<link href="./css/datepicker.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body id="bhome">
<div id="container">
<p id="meta">&nbsp;</p>
<div id="header">
<h1 class="style5"><center><img src="test.jpg" /></center></h1>
<h2 align="center" class="style4">Voor al uw particulier-, zakelijk- en Schipholvervoer </h2>
</div>
<div id="navigation">
<ul>
<li id="lhome"><a href="index.html" title="Home">Home</a></li>
<li id="lproducts"><a href="zakelijk.html" title="Zakelijk vervoer">Zakelijk vervoer</a></li>
<li id="lsolutions"><a href="schiphol.html" title="Schipholservice">Schipholservice</a></li>
<li id="lcontact"><a href="contact.html" title="Contact">Contact</a></li>
</ul>
</div>

<div id="wrapper">
<div id="featured">
<p><img src="schiphol.jpg" width="640px" height="240px" alt="Schiphol service" /></p>
</div>

<div id="content-wrapper">
  <div id="content">
<h3 class="style1">Online reserveren <img src="taxameter.jpg" width="150" height="66" />
</p></h3>
 <p class="style1">
 <font face="Verdana" size="2">
<p><font size="2">Uitgegaan wordt van &eacute;&eacute;n stuks bagage per persoon.<br />
                    Speciale wensen kunt u achterlaten in het veld &quot;opmerkingen&quot;.<br />
                    Vul het formulier zo volledig mogelijk in. </font></p>
<center>
            <FORM METHOD="POST" ACTION="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>">
              <div align="left">
                <table border="0" cellspacing="1" width="100%">
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam:</b><br /><input type="text" name="naam" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['snaam']) ? $_SESSION['input']['snaam'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['naam']) && $_SESSION['errors']['naam'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Adres:</b><br /><input type="text" name="adres" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['adres']) ? $_SESSION['input']['adres'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Woonplaats:</b><br /><input type="text" name="woonplaats" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['woonplaats']) ? $_SESSION['input']['woonplaats'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam bedrijf (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf']) ? $_SESSION['input']['bedrijf'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Telefoon:</b><br /><input type="text" name="telefoon" size="20" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefoon']) ? $_SESSION['input']['telefoon'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['telefoon']) && $_SESSION['errors']['telefoon'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Email:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw emailadres nodig voor de bevestiging van deze reservering!', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="email" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['email']) ? $_SESSION['input']['email'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['email']) && $_SESSION['errors']['email'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /></font></td>
                  </tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Aantal personen:</b><br /><select size="1" name="aantalpersonen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['aantalpersonen']) ? $_SESSION['input']['aantalpersonen'] : ''; ?>"
            />  
                        <option selected>1</option>
                        <option>2</option>
                        <option>3</option>
                        <option>4</option>
                      </select></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><b><font size="2" class="style1">Datum vertrek:</font></b><br /><font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-1-dd" name="dag1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag1']) ? $_SESSION['input']['dag1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2" /><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-1-mm" name="maand1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand1']) ? $_SESSION['input']['maand1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-1" name="jaar1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar1']) ? $_SESSION['input']['jaar1'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/><label for="date-1"></label></class></font>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd vertrek:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Dit is de tijd dat u thuis wilt worden opgehaald . Niet de tijd dat uw vliegtuig vertrekt.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="uur1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur1']) ? $_SESSION['input']['uur1'] : ''; ?>"
            /> > : <input type="text" name="min1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min1']) ? $_SESSION['input']['min1'] : ''; ?>"/> >uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ja, ik reserveer ook mijn retourrit:</b><br /><input type="checkbox" name="retour" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['retour']) ? $_SESSION['input']['retour'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Haal mij alleen op van Schiphol:</b><br /><input type="checkbox" name="ophalen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['ophalen']) ? $_SESSION['input']['ophalen'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Straat van bestemming:</b><br/><input type="text" name="straat_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['straat_bestemming']) ? $_SESSION['input']['straat_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Plaats van bestemming:</b><br/><input type="text" name="plaats_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['plaats_bestemming']) ? $_SESSION['input']['plaats_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bedrijf op bestemming (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf_bestemming" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf_bestemming']) ? $_SESSION['input']['bedrijf_bestemming'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                     <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Datum aankomst:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Datum van aankomst is niet altijd datum van vertrek. Dit in verband met avond-nachtvluchten.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /></font>
                       <font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-2-dd" name="dag2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag2']) ? $_SESSION['input']['dag2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-2-mm" name="maand2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand2']) ? $_SESSION['input']['maand2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-2" name="jaar2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar2']) ? $_SESSION['input']['jaar2'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/><label for="date-2"></label></class></font>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd aankomst:</b><br /><input type="text"  name="uur2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur2']) ? $_SESSION['input']['uur2'] : ''; ?>"> : <input type="text" name="min2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min2']) ? $_SESSION['input']['min2'] : ''; ?>">uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Mobiel telefoonnummer: <a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw mobiel telefoonnummer nodig voor het ophalen van Schiphol om het contact te leggen bij aankomst.', this, event, '150px')">[?]</a> </b><br /><input type="text" name="mobiel" size="15" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['mobiel']) ? $_SESSION['input']['mobiel'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Vluchtnummer:</b><br /><input type="text" name="vluchtnummer" size="10" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['vluchtnummer']) ? $_SESSION['input']['vluchtnummer'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Opmerkingen:</b><br /><textarea rows="4" name="opmerkingen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['opmerkingen']) ? $_SESSION['input']['opmerkingen'] : ''; ?>" cols="40"></textarea></font></td>
                  </tr>
                   <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal contant: </b><br /><input name="contant" type="checkbox" id="contant" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['contant']) ? $_SESSION['input']['contant'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal met creditcard:</b><br><input name="creditcard" type="checkbox" id="creditcard" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['credtcard']) ? $_SESSION['input']['creditcard'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
            
                    <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per telefoon:</b><br /><input type="checkbox" name="telefonisch_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per email:</b><br /><input type="checkbox" name="via_email_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['via_email_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['via_email_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  
                </table>
              </div>
              <p><input type="submit" value="Verzenden" class="flashit" name="Submit"><input type="reset" value="Invoer wissen"  name="B2"></p>


</form>
</center>
<?php
      // Verwerk het formulier:
        // vb. Schrijf gegevens naar een database
        // vb. Stuur een email met de gegevens
        // Stuur gebruiker door naar een volgende pagina.

        $aContent[] = '<p><b>Het resultaat, de input:</b></p>';
        $aContent[] = '<ul>';
        foreach($_SESSION['input'] as $sKey => $sValue)
        {

            $aContent[] = '<li>'.$sKey.': '.$sValue.'</li>';
        }

        $aContent[] = '</ul>';
        
        unset($_SESSION['input']);
        
    }
}
          
?>

<p><h3><font size="2">Zaanland-Groep&nbsp;<br>
<img border="0" src="logo.jpg" width="101" height="37"></font></h3>

<!-- Do not remove this div -->
<div align="center"><p>&nbsp;

</p>
</div>
</div>
</div>
<div id="footer">
<p>
Copyright &copy; 2006 Zorba Design. All rights reserved. </p>
</div>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 11:14:00
Quote Anchor link
Je sluit het if-statement af op regel 53 en probeert dat op regel 86 nog eens. Dat gaat natuurlijk niet werken :-)
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 11:16:00
Quote Anchor link
Oei oei, ik heb er nu echt een puinhoop van gemaakt!
Als ik op de pagina kom waar het script staat, krijg ik een golf van meldingen:
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 4

Notice: Undefined variable: email in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 58

Die notice meldingen gaan verder over alle input uit het formulier, tevens verstuurt het formulier zich nu zelf, leeg!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
session_start();
include("hintbox.php");
include("datepicker.php");
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Declareren van errors en input arrays
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = $_POST;
    
    // Verplichte velden
    $aVerplicht = array('naam', 'telefoon', 'email');

 
 // Definieren van filters voor verschillende inputvelden.
    $aFilters = array (
        'telefoon'              => FILTER_VALIDATE_INT ,
        'email'                 => FILTER_VALIDATE_EMAIL
    );
    
    // Uitvoeren van de filters en doorlopen van het resultaat
    $aResultaat = filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
    {

        $sValue = trim($sValue);
        
        if(empty($sValue) && in_array($sKey, $aVerplicht))
        {

            $_SESSION['errors'][$sKey] = true;
            $aErrors[] = 'Je hebt geen geldige '.$sKey.' ingevuld.';
        }
    }

  // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

      // Verwerk het formulier:
        // vb. Schrijf gegevens naar een database
        // vb. Stuur een email met de gegevens
        // Stuur gebruiker door naar een volgende pagina.

        $aContent[] = '<p><b>Het resultaat, de input:</b></p>';
        $aContent[] = '<ul>';
        foreach($_SESSION['input'] as $sKey => $sValue)
        {

            $aContent[] = '<li>'.$sKey.': '.$sValue.'</li>';
        }

        $aContent[] = '</ul>';
        
        unset($_SESSION['input']);
        
    }


      

       $recipient="[email protected]";
       $subject="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf";
       $header="From: " . $email . "\r\n";
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .        $naam ."\n\n";
       $mail_body.="Naam van klant: " . $naam . "\n";
       $mail_body.="Adres van klant: " . $adres . "\n";
       $mail_body.="Woonplaats van klant: " . $woonplaats . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf van klant: " . $bedrijf . "\n";
       $mail_body.="Telefoonnummer van klant: " . $telefoon . "\n";
       $mail_body.="E-mail adres van klant: " . $email . "\n";
       $mail_body.="Aantal personen dat van de taxi gebruik gaat maken: " . $aantalpersonen . "\n";
       $mail_body.="Vertrekdatum van klant: " . $datum1 . "\n";
       $mail_body.="Vertrektijd van klant: " . $tijd1 . "\n";
       $mail_body.="Klant gaat ook retour: " . $retour . "\n";
       $mail_body.="Alleen ophalen van Schiphol: " . $ophalen . "\n";
       $mail_body.="Straat van bestemming: " . $straat_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Plaats van bestemming: " . $plaats_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf op bestemming: " . $bedrijf_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Datum van aankomst: " . $datum2 . "\n";
       $mail_body.="Tijd van aankomst: " . $tijd2 . "\n";
       $mail_body.="Mobiel telefoonnummer: " . $mobiel . "\n";
       $mail_body.="Vluchtnummer: " . $vluchtnummer . "\n";
       $mail_body.="Eventuele opmerkingen: " . $opmerkingen . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald contant: " . $contant . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald met creditcard: " . $creditcard . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per telefoon: " . $telefonisch_bevestigen . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per e-mail: " . $via_email_bevestigen . "\n\n ---- Einde Schipholreservering ---- na bevestiging worden deze gegevens opgeslagen in ons systeem !!!";
    

       mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);    

    
    }
else{
 //Formulier nog niet verzonden - Formulier weergeven
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en" id="www-nikhedonia-com">
<head>
<title>Schiphol taxi Zaandam ,Taxibedrijf Kalf Zaandam, voor een taxi of schiphol taxi in zaandam, oostzaan, koog aan de zaan, zaandijk, westzaan, wormerveer, krommenie, assendelft, wormer, westknollendam, oostknollendam of jisp</title>
<meta http-equiv="content-language" content="NL" />
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="author" content="Taxibedrijf Kalf Zaandam" />
<meta name="description" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<meta name="keywords" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="screen.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="hintbox.css" />
<script type="text/javascript" src="flasher.js"></script>
<script type="text/javascript" src="./js/datepicker.js"></script>
<link href="./css/datepicker.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body id="bhome">
<div id="container">
<p id="meta">&nbsp;</p>
<div id="header">
<h1 class="style5"><center><img src="test.jpg" /></center></h1>
<h2 align="center" class="style4">Voor al uw particulier-, zakelijk- en Schipholvervoer </h2>
</div>
<div id="navigation">
<ul>
<li id="lhome"><a href="index.html" title="Home">Home</a></li>
<li id="lproducts"><a href="zakelijk.html" title="Zakelijk vervoer">Zakelijk vervoer</a></li>
<li id="lsolutions"><a href="schiphol.html" title="Schipholservice">Schipholservice</a></li>
<li id="lcontact"><a href="contact.html" title="Contact">Contact</a></li>
</ul>
</div>

<div id="wrapper">
<div id="featured">
<p><img src="schiphol.jpg" width="640px" height="240px" alt="Schiphol service" /></p>
</div>

<div id="content-wrapper">
  <div id="content">
<h3 class="style1">Online reserveren <img src="taxameter.jpg" width="150" height="66" />
</p></h3>
 <p class="style1">
 <font face="Verdana" size="2">
<p><font size="2">Uitgegaan wordt van &eacute;&eacute;n stuks bagage per persoon.<br />
                    Speciale wensen kunt u achterlaten in het veld &quot;opmerkingen&quot;.<br />
                    Vul het formulier zo volledig mogelijk in. </font></p>
<center>
            <FORM METHOD="POST" ACTION="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>">
              <div align="left">
                <table border="0" cellspacing="1" width="100%">
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam:</b><br /><input type="text" name="naam" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['snaam']) ? $_SESSION['input']['snaam'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['naam']) && $_SESSION['errors']['naam'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Adres:</b><br /><input type="text" name="adres" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['adres']) ? $_SESSION['input']['adres'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Woonplaats:</b><br /><input type="text" name="woonplaats" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['woonplaats']) ? $_SESSION['input']['woonplaats'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam bedrijf (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf']) ? $_SESSION['input']['bedrijf'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Telefoon:</b><br /><input type="text" name="telefoon" size="20" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefoon']) ? $_SESSION['input']['telefoon'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['telefoon']) && $_SESSION['errors']['telefoon'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Email:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw emailadres nodig voor de bevestiging van deze reservering!', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="email" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['email']) ? $_SESSION['input']['email'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['email']) && $_SESSION['errors']['email'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /></font></td>
                  </tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Aantal personen:</b><br /><select size="1" name="aantalpersonen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['aantalpersonen']) ? $_SESSION['input']['aantalpersonen'] : ''; ?>"
            />  
                        <option selected>1</option>
                        <option>2</option>
                        <option>3</option>
                        <option>4</option>
                      </select></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><b><font size="2" class="style1">Datum vertrek:</font></b><br /><font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-1-dd" name="dag1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag1']) ? $_SESSION['input']['dag1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2" /><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-1-mm" name="maand1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand1']) ? $_SESSION['input']['maand1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-1" name="jaar1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar1']) ? $_SESSION['input']['jaar1'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/><label for="date-1"></label></class></font>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd vertrek:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Dit is de tijd dat u thuis wilt worden opgehaald . Niet de tijd dat uw vliegtuig vertrekt.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="uur1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur1']) ? $_SESSION['input']['uur1'] : ''; ?>"
            /> > : <input type="text" name="min1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min1']) ? $_SESSION['input']['min1'] : ''; ?>"/> >uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ja, ik reserveer ook mijn retourrit:</b><br /><input type="checkbox" name="retour" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['retour']) ? $_SESSION['input']['retour'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Haal mij alleen op van Schiphol:</b><br /><input type="checkbox" name="ophalen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['ophalen']) ? $_SESSION['input']['ophalen'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Straat van bestemming:</b><br/><input type="text" name="straat_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['straat_bestemming']) ? $_SESSION['input']['straat_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Plaats van bestemming:</b><br/><input type="text" name="plaats_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['plaats_bestemming']) ? $_SESSION['input']['plaats_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bedrijf op bestemming (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf_bestemming" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf_bestemming']) ? $_SESSION['input']['bedrijf_bestemming'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                     <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Datum aankomst:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Datum van aankomst is niet altijd datum van vertrek. Dit in verband met avond-nachtvluchten.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /></font>
                       <font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-2-dd" name="dag2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag2']) ? $_SESSION['input']['dag2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-2-mm" name="maand2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand2']) ? $_SESSION['input']['maand2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-2" name="jaar2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar2']) ? $_SESSION['input']['jaar2'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/><label for="date-2"></label></class></font>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd aankomst:</b><br /><input type="text"  name="uur2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur2']) ? $_SESSION['input']['uur2'] : ''; ?>"> : <input type="text" name="min2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min2']) ? $_SESSION['input']['min2'] : ''; ?>">uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Mobiel telefoonnummer: <a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw mobiel telefoonnummer nodig voor het ophalen van Schiphol om het contact te leggen bij aankomst.', this, event, '150px')">[?]</a> </b><br /><input type="text" name="mobiel" size="15" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['mobiel']) ? $_SESSION['input']['mobiel'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Vluchtnummer:</b><br /><input type="text" name="vluchtnummer" size="10" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['vluchtnummer']) ? $_SESSION['input']['vluchtnummer'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Opmerkingen:</b><br /><textarea rows="4" name="opmerkingen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['opmerkingen']) ? $_SESSION['input']['opmerkingen'] : ''; ?>" cols="40"></textarea></font></td>
                  </tr>
                   <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal contant: </b><br /><input name="contant" type="checkbox" id="contant" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['contant']) ? $_SESSION['input']['contant'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal met creditcard:</b><br><input name="creditcard" type="checkbox" id="creditcard" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['credtcard']) ? $_SESSION['input']['creditcard'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
            
                    <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per telefoon:</b><br /><input type="checkbox" name="telefonisch_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per email:</b><br /><input type="checkbox" name="via_email_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['via_email_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['via_email_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  
                </table>
              </div>
              <p><input type="submit" value="Verzenden" class="flashit" name="Submit"><input type="reset" value="Invoer wissen"  name="B2"></p>


</form>
</center>
<?php
        // Weergeven van meldingen uit het phpscript.
        if(isset($aErrors))
        {

            echo '<ul>';
            foreach($aErrors as $sError)
            {

                echo '<li>'.$sError.'</li>';  
            }

            echo '</ul>';
        }

        elseif(isset($aContent))
        {

            foreach($aContent as $sLine)
            {

                echo $sLine;
            }
        }

        ?>


<p><h3><font size="2">Zaanland-Groep&nbsp;<br>
<img border="0" src="logo.jpg" width="101" height="37"></font></h3>

<!-- Do not remove this div -->
<div align="center"><p>&nbsp;

</p>
</div>
</div>
</div>
<div id="footer">
<p>
Copyright &copy; 2006 Zorba Design. All rights reserved. </p>
</div>
</div>
<?php
}
?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 11:40:00
Quote Anchor link
Je wilt je mail pas verzenden als er geen fouten opgetreden zijn. Dat gedeelte zal dus wel in het if-statement dat je op regel 36 begint, moeten staan.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/01/2008 12:04:00
Quote Anchor link
hint :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
<?php

$programma_taal
= array("Photoshop","PHP","JS","CSS","Overige") ;

?>

<form method="POST">
    <table>
        <tr>
            <td>
                Programma/Taal :
            </td>
            <td>
                <select name="pro_taal">
                    <?php
                        foreach($programma_taal as $key => $item)
                        {

                            echo "<option value='".$key."'>".$item."</option>" ;
                        }

                    ?>

                </select>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td>
                Hoofd onderwerp : (bijv: Images Slices)
            </td>
            <td>
                <input type="text" name="hoofdonderwerp">
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td>
                Aard van het probleem:
            </td>
            <td>
                <select name="aard">
                    <option value="1">Hoe moet het?</option>
                    <option value="2">Waarom werkt het niet?</option>
                    <option value="3">Waar kan ik meer informatie vinden?</option>
                </select>
            </td>
        </tr>
        <tr>
            <td colspan="2"><input type="submit" value="Genereer"></td>
        </tr>
    </table>
</form>

<?php
if ($_SERVER["REQUEST_METHOD"] == "POST")
{

    if($_POST["aard"]==3)
    {

        echo "<a href='http://www.google.nl'>Hier</a>" ;
        exit ;
    }

    
    switch($_POST["pro_taal"])
    {
        case
0 :
        {

            $titel = "[PS]" ;
        }

        break;
        case
1 :
        {

            $titel = "[PHP]" ;
        }

        break;
        case
2 :
        {

            $titel = "[JS]" ;
        }

        break;
        case
3 :
        {

            $titel = "[CSS]" ;
        }

        break;
        case
4 :
        {

            $titel = "" ;
        }

        break;
        default :
        {

            $titel = "" ;
        }

        break ;
    }

    
    switch($_POST["aard"])
    {
        case
1:
        {

            $titel .= "Hoe kan ik ";
        }

        break;
        case
2 :
        {

            $titel .= "Waarom kan ik niet ";
        }

        break;
    }

    
    $titel .= $_POST["hoofdonderwerp"]."?" ;
    
    echo "De voor u gegenereerde topic titel is :<br>".$titel ;
}

?>


PS: Grammaticale correctie niet gegarandeerd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Beste Jacco, ik neem aan dat dit gaat over de select die ik moet veranderen?

Blanche, even alle dingen die nu mis gaan op een rijtje:

1]Boven in beeld houd ik deze melddingen:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 5

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 5

2]Na het verzenden krijg ik de volgende noticen:

Notice: Undefined variable: email in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 42

Notice: Undefined variable: naam in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 43

Notice: Undefined variable: naam in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 44

Notice: Undefined variable: adres in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 45

Notice: Undefined variable: woonplaats in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 46

Notice: Undefined variable: bedrijf in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 47

Notice: Undefined variable: telefoonnummer in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 48

Notice: Undefined variable: emailadres in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 49

Notice: Undefined variable: aantalpersonen in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 50

Notice: Undefined variable: datum1 in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 51

Notice: Undefined variable: tijd1 in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 52

Notice: Undefined variable: retour in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 53

Notice: Undefined variable: ophalen in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 54

Notice: Undefined variable: straat_bestemming in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 55

Notice: Undefined variable: plaats_bestemming in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 56

Notice: Undefined variable: bedrijf_bestemming in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 57

Notice: Undefined variable: datum2 in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 58

Notice: Undefined variable: tijd2 in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 59

Notice: Undefined variable: mobiel in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 60

Notice: Undefined variable: vluchtnummer in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 61

Notice: Undefined variable: opmerkingen in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 62

Notice: Undefined variable: contant in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 63

Notice: Undefined variable: creditcard in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 64

Notice: Undefined variable: telefonisch_bevestigen in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 65

Notice: Undefined variable: via_email_bevestigen in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 66

3]
De mail wordt verstuurd maar heeft geen invoer meegestuurd!

4] Mijn datepicker werkt niet meer en het formulier staat niet meer gecentreerd maar links in beeld.

Hier nog even de code van het script tot zover:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en" id="www-nikhedonia-com">
<head>
<title>Schiphol taxi Zaandam ,Taxibedrijf Kalf Zaandam, voor een taxi of schiphol taxi in zaandam, oostzaan, koog aan de zaan, zaandijk, westzaan, wormerveer, krommenie, assendelft, wormer, westknollendam, oostknollendam of jisp</title>
<meta http-equiv="content-language" content="NL" />
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="author" content="Taxibedrijf Kalf Zaandam" />
<meta name="description" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<meta name="keywords" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="screen.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="hintbox.css" />
<script type="text/javascript" src="./js/datepicker.js"></script>
<link href="/css/datepicker.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body id="bhome">
<div id="container">
<p id="meta">&nbsp;</p>
<div id="header">
<h1 class="style5"><center><img src="test.jpg" /></center></h1>
<h2 align="center" class="style4">Voor al uw particulier-, zakelijk- en Schipholvervoer </h2>
</div>
<div id="navigation">
<ul>
<li id="lhome"><a href="index.html" title="Home">Home</a></li>
<li id="lproducts"><a href="zakelijk.html" title="Zakelijk vervoer">Zakelijk vervoer</a></li>
<li id="lsolutions"><a href="schiphol.html" title="Schipholservice">Schipholservice</a></li>
<li id="lcontact"><a href="contact.html" title="Contact">Contact</a></li>
</ul>
</div>

<div id="wrapper">
<div id="featured">
<p><img src="schiphol.jpg" width="640px" height="240px" alt="Schiphol service" /></p>
</div>

<div id="content-wrapper">
  <div id="content">
<h3 class="style1">Online reserveren <img src="taxameter.jpg" width="150" height="66" />
</p></h3>
 <p class="style1">
 <font face="Verdana" size="2">
<p><font size="2">Uitgegaan wordt van &eacute;&eacute;n stuks bagage per persoon.<br />
                    Speciale wensen kunt u achterlaten in het veld &quot;opmerkingen&quot;.<br />
                    Vul het formulier zo volledig mogelijk in. </font></p>
<?php
ob_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
session_start();
include("hintbox.php");
include("datepicker.php");
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Declareren van errors en input arrays
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = $_POST;
    
    // Verplichte velden
    $aVerplicht = array('naam', 'telefoonnummer', 'emailadres');

 
 // Definieren van filters voor verschillende inputvelden.
    $aFilters = array (
        'emailadres'                 => FILTER_VALIDATE_EMAIL
    );
    
 // Uitvoeren van de filters en doorlopen van het resultaat
    $aResultaat = filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
    {

        $sValue = trim($sValue);
        
        if(empty($sValue) && in_array($sKey, $aVerplicht))
        {

            $_SESSION['errors'][$sKey] = true;
            $aErrors[] = 'Je hebt geen geldig '.$sKey.' ingevuld.';
        }
    }

    
    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

    
       $recipient="[email protected]";
       $subject="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf";
       $header="From: " . $email . "\r\n";
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .        $naam ."\n\n";
       $mail_body.="Naam van klant: " . $naam . "\n";
       $mail_body.="Adres van klant: " . $adres . "\n";
       $mail_body.="Woonplaats van klant: " . $woonplaats . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf van klant: " . $bedrijf . "\n";
       $mail_body.="Telefoonnummer van klant: " . $telefoonnummer . "\n";
       $mail_body.="E-mail adres van klant: " . $emailadres . "\n";
       $mail_body.="Aantal personen dat van de taxi gebruik gaat maken: " . $aantalpersonen . "\n";
       $mail_body.="Vertrekdatum van klant: " . $datum1 . "\n";
       $mail_body.="Vertrektijd van klant: " . $tijd1 . "\n";
       $mail_body.="Klant gaat ook retour: " . $retour . "\n";
       $mail_body.="Alleen ophalen van Schiphol: " . $ophalen . "\n";
       $mail_body.="Straat van bestemming: " . $straat_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Plaats van bestemming: " . $plaats_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf op bestemming: " . $bedrijf_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Datum van aankomst: " . $datum2 . "\n";
       $mail_body.="Tijd van aankomst: " . $tijd2 . "\n";
       $mail_body.="Mobiel telefoonnummer: " . $mobiel . "\n";
       $mail_body.="Vluchtnummer: " . $vluchtnummer . "\n";
       $mail_body.="Eventuele opmerkingen: " . $opmerkingen . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald contant: " . $contant . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald met creditcard: " . $creditcard . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per telefoon: " . $telefonisch_bevestigen . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per e-mail: " . $via_email_bevestigen . "\n\n ---- Einde Schipholreservering ---- na bevestiging worden deze gegevens opgeslagen in ons systeem !!!";
    

       mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);
        // Verwerk het formulier:
        // vb. Schrijf gegevens naar een database
        // vb. Stuur een email met de gegevens
        // Stuur gebruiker door naar een volgende pagina.

        $aContent[] = '<p><b>De volgende gegevens zijn naar ons verzonden:</b></p>';
        $aContent[] = '<ul>';
        foreach($_SESSION['input'] as $sKey => $sValue)
        {

            $aContent[] = '<li>'.$sKey.': '.$sValue.'</li>';
        }

        $aContent[] = '</ul>';
        
        unset($_SESSION['input']);
    }
  
}
    

    
ob_end_flush();
 //Formulier nog niet verzonden - Formulier weergeven
?>


<center>
            <FORM METHOD="POST" ACTION="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>">
              <div align="left">
                <table border="0" cellspacing="1" width="100%">
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam:</b><br /><input type="text" name="naam" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['snaam']) ? $_SESSION['input']['snaam'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['naam']) && $_SESSION['errors']['naam'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Adres:</b><br /><input type="text" name="adres" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['adres']) ? $_SESSION['input']['adres'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Woonplaats:</b><br /><input type="text" name="woonplaats" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['woonplaats']) ? $_SESSION['input']['woonplaats'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam bedrijf (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf']) ? $_SESSION['input']['bedrijf'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Telefoon:</b><br /><input type="text" name="telefoonnummer" size="20" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefoonnummer']) ? $_SESSION['input']['telefoonnummer'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['telefoonnummer']) && $_SESSION['errors']['telefoonnummer'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Email:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw emailadres nodig voor de bevestiging van deze reservering!', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="emailadres" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['emailadres']) ? $_SESSION['input']['emailadres'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['emailadres']) && $_SESSION['errors']['emailadres'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /></font></td>
                  </tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Aantal personen:</b><br /><select size="1" name="aantalpersonen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['aantalpersonen']) ? $_SESSION['input']['aantalpersonen'] : ''; ?>"
            />  
                        <option selected>1</option>
                        <option>2</option>
                        <option>3</option>
                        <option>4</option>
                      </select></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><b><font size="2" class="style1">Datum vertrek:</font></b><br /><font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-1-dd" name="dag1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag1']) ? $_SESSION['input']['dag1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2" /><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-1-mm" name="maand1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand1']) ? $_SESSION['input']['maand1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-1" name="jaar1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar1']) ? $_SESSION['input']['jaar1'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/></font><label for="date-1"></label></class>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd vertrek:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Dit is de tijd dat u thuis wilt worden opgehaald . Niet de tijd dat uw vliegtuig vertrekt.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="uur1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur1']) ? $_SESSION['input']['uur1'] : ''; ?>"
            />  : <input type="text" name="min1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min1']) ? $_SESSION['input']['min1'] : ''; ?>"/> uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ja, ik reserveer ook mijn retourrit:</b><br /><input type="checkbox" name="retour" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['retour']) ? $_SESSION['input']['retour'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Haal mij alleen op van Schiphol:</b><br /><input type="checkbox" name="ophalen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['ophalen']) ? $_SESSION['input']['ophalen'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Straat van bestemming:</b><br/><input type="text" name="straat_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['straat_bestemming']) ? $_SESSION['input']['straat_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Plaats van bestemming:</b><br/><input type="text" name="plaats_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['plaats_bestemming']) ? $_SESSION['input']['plaats_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bedrijf op bestemming (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf_bestemming" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf_bestemming']) ? $_SESSION['input']['bedrijf_bestemming'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                     <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Datum aankomst:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Datum van aankomst is niet altijd datum van vertrek. Dit in verband met avond-nachtvluchten.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /></font>
                       <font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-2-dd" name="dag2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag2']) ? $_SESSION['input']['dag2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-2-mm" name="maand2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand2']) ? $_SESSION['input']['maand2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-2" name="jaar2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar2']) ? $_SESSION['input']['jaar2'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/><label for="date-2"></label></class></font>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd aankomst:</b><br /><input type="text"  name="uur2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur2']) ? $_SESSION['input']['uur2'] : ''; ?>"> : <input type="text" name="min2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min2']) ? $_SESSION['input']['min2'] : ''; ?>">uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Mobiel telefoonnummer: <a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw mobiel telefoonnummer nodig voor het ophalen van Schiphol om het contact te leggen bij aankomst.', this, event, '150px')">[?]</a> </b><br /><input type="text" name="mobiel" size="15" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['mobiel']) ? $_SESSION['input']['mobiel'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Vluchtnummer:</b><br /><input type="text" name="vluchtnummer" size="10" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['vluchtnummer']) ? $_SESSION['input']['vluchtnummer'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Opmerkingen:</b><br /><textarea rows="4" name="opmerkingen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['opmerkingen']) ? $_SESSION['input']['opmerkingen'] : ''; ?>" cols="40"></textarea></font></td>
                  </tr>
                   <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal contant: </b><br /><input name="contant" type="checkbox" id="contant" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['contant']) ? $_SESSION['input']['contant'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal met creditcard:</b><br><input name="creditcard" type="checkbox" id="creditcard" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['credtcard']) ? $_SESSION['input']['creditcard'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
            
                    <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per telefoon:</b><br /><input type="checkbox" name="telefonisch_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per email:</b><br /><input type="checkbox" name="via_email_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['via_email_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['via_email_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  
                </table>
              </div>
              <p><input type="submit" value="Verzenden" class="flashit" name="Submit"><input type="reset" value="Invoer wissen"  name="B2"></p>


</form>
<script language="JavaScript1.2">

/*
Flashing form element Script-  Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com/
This credit MUST stay intact for use
*/

var flashcolor="red"
var flashinterval=1000 //flash interval in miliseconds (1000=1 sec)

var formcollect=document.getElementsByTagName? document.getElementsByTagName("FORM") : document.all? document.all.tags("FORM") : new Array()
var flashcollect=new Array()

for (i=0; i<formcollect.length; i++){
for (e=0; e<formcollect[i].elements.length; e++){
if (formcollect[i].elements[e].className=="flashit")
flashcollect[flashcollect.length]=formcollect[i].elements[e]
}
}

function flashelements(){
for (f=0; f<flashcollect.length; f++){
if (flashcollect[f].style.color=='')
flashcollect[f].style.color=flashcolor
else
flashcollect[f].style.color=""
}
}

if (flashcollect.length>0)
setInterval("flashelements()",flashinterval)

</script>
</center>
<?php
        // Weergeven van meldingen uit het phpscript.
        if(isset($aErrors))
        {

            echo '<ul>';
            foreach($aErrors as $sError)
            {

                echo '<li>'.$sError.'</li>';  
            }

            echo '</ul>';
        }

        elseif(isset($aContent))
        {

            foreach($aContent as $sLine)
            {

                echo $sLine;
            }
        }

        ?>


<p><h3><font size="2">Zaanland-Groep&nbsp;<br>
<img border="0" src="logo.jpg" width="101" height="37"></font></h3>

<!-- Do not remove this div -->
<div align="center"><p>&nbsp;

</p>
</div>
</div>
</div>
<div id="footer">
<p>
Copyright &copy; 2006 Zorba Design. All rights reserved. </p>
</div>
</div>
</body>
</html>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/01/2008 12:39:00
Quote Anchor link
Dat neem je heel verkeerd aan.

Maak maar een nieuwe phpfile aan met mijn code. Je kunt het direct gebruiken/uitvoeren zonder aanpassingen.

Zou zeggen probeer het eens :)

Het is verder helemaal niet aan je script gerelateerd
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/01/2008 13:14:00
Quote Anchor link
edit je bericht gewoon even ipv van elke keer 300-500 regels code te posten.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 14:04:00
Quote Anchor link
Joepie, jacco heeft de lolbroek aan.
 
- wes  -

- wes -

10/01/2008 14:08:00
Quote Anchor link
and you sir are wearing the retardhat

and look at that, it fits perfect!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/01/2008 14:11:00
Quote Anchor link
Peter Arendse schreef op 10.01.2008 14:04:
Joepie, jacco heeft de lolbroek aan.

Altijd
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/01/2008 14:20:00
Quote Anchor link
wes schreef op 10.01.2008 14:08:
and you sir are wearing the retardhat

and look at that, it fits perfect!


lol
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 14:30:00
Quote Anchor link
Klaar met de lol?
Ha ha ha ha , dan kunnen we verder, hoe kom ik nu van deze melding af:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 5

Ik heb hem niet eerder gehad.

En als jullie mijn bovenste script bekijken, had ik ook geen last van die noticen allemaa, kan ik daar ook nog wat mee?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

10/01/2008 14:32:00
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 14:49:00
Quote Anchor link
Interesante tut, maar heb nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
enz, enz,
?>


en krijg nog steeds:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 2
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.