Voor my een ombekende error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

15/09/2007 22:18:00
Quote Anchor link
Beste lieve leuke leden van phphulp.NL,

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik zit met een onbekende error, ik hoop dat jullie weten wat het precies is!

error:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 2 [1064]


Ik hoop dat iemand het weet.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 10:41:11
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2007 22:24:00
Quote Anchor link
Er zit een fout in je query. Zonder de code van de query kan ik alleen maar gokken.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

15/09/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Nou santhe, dat kan gokken worden.

Ik heb er zo veel in zitten.

en btw, ik heb er nog bij elke query een echo gezet, maar het lijkt op een ander pagina te zitten.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2007 22:28:00
Quote Anchor link
Er staat: at line 2
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

15/09/2007 22:32:00
Quote Anchor link
jep, en welke query, zoek dat eens uit in scripten met meer dan 1000 lijnen codes. Ik heb enkel nodig wat voor error het is en wat het betekend, waar hij staat, tja ergens in een script op de regel 1064 en verder word het zoeken naar een naald in een hooi berg :P
 
Winston Smith

Winston Smith

15/09/2007 22:35:00
Quote Anchor link
Nee, de fout staat op regel 2. De 1064 is volgens mij de numerieke foutmelding.

Het kan van alles betekenen, maar hij zit in ieder geval in een SQL query. Waarschijnlijk ergens een komma vergeten, een aanhalingsteken een punt-komma etc.

Edit:
Wellicht een handig linkje. Wanneer je op Server Error Codes and Messages klikt, zie je onder andere dat 1064 jouw foutmelding is, en dus niks met het regelnummer te maken heeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2007 22:38:00
Quote Anchor link
Hij staat ergens, als het goed is, op regel 2 van je script. In de error staat ==> near '' at line 2 <== dus achter near de '' geeft aan dat er blijkbaar iets 'leeg' is. Dus het zal iets zijn in de trant van:
SELECT ... WHERE veld =
Dus geeft waarde achter veld opgegeven. (Lege $var?) Denk ik.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

15/09/2007 22:41:00
Quote Anchor link
Dan lijkt me het bijna zeker dat het de volgende code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$sql
= "UPDATE '" . MODULES_TABLE . "'
                    SET module_enabled = '"
. (($action == 'enable') ? 1 : 0) . "
                    WHERE module_class = '"
. $db->sql_escape($this->module_class) . "'
                        AND module_id = '"
. $module_id .'"';

?>


Dan gaat mij aandacht puur uit naar SET module_enabled
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
- SanThe -

- SanThe -

15/09/2007 22:44:00
Quote Anchor link
Quotes fout.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$sql
= "UPDATE '" . MODULES_TABLE . "'
                    SET module_enabled = '"
. (($action == 'enable') ? 1 : 0) . "'
                    WHERE module_class = '"
. $db->sql_escape($this->module_class) . "'
                        AND module_id = '"
. $module_id ."'";

?>

Edit: 3 stuks.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

15/09/2007 22:47:00
Quote Anchor link
wow, en nu ben ik alle query's aan het updaten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.