Voorwaardelijke opmaak

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

16/03/2021 22:21:07
Anchor link
Ik ben bezig met dingen uitvogelen in Javascript. Ik heb een applicatie gemaakt die drie getallen invoert en die dan op het scherm (via HTML) wordt geprint. Ook wordt een gemiddelde berekend en op het scherm geprint. Tot zover ben ik tevreden. Echter kom ik er niet uit als ik met voorwaardelijke opmaak wil werken. Dus dat als het resultaat van een deeltentamen kleiner dan 5,5 is dat de letterkleur van dat resultaat rood wordt. Datzelfde wil ik voor het eindresultaat. Als het eindresultaat of de afzonderlijke resultaten een 5.5 of hoger zijn dan moet de kleur groen worden.

Iemand een idee om mij op de juiste weg te helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<html>
<head>
    <title>Resultaten invoeren</title>
</head>
<body>

Resultaat eerste deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "eersteTentamen"> <br>
Resultaat tweede deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "tweedeTentamen"> <br>
Resultaat derde deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "derdeTentamen"> <br><br>

<input type = "submit" value = "Resultaten bevestigen" onclick = "berekening()"><br><br>

Resultaat eerste deeltentamen: <span id = "res1"></span><br>
Resultaat tweede deeltentamen: <span id = "res2"></span><br>
Resultaat derde deeltentamen: <span id = "res3"></span><br><br>

<b>Het eindresultaat is: </b> <span id = "eindresultaat"></span>


<script>
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        var eindResultaat = ((resultaat1 + resultaat2 + resultaat3)/3).toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
    }
</script>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:13:41
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2021 00:55:57
Anchor link
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 08:19:17
Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 17/03/2021 00:55:57:
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP


Leuk voorbeeldje inderdaad. Wel van een hoger niveau. Ik zat zelf eerder aan if-else statements te denken. Net zoals in Excel je zegmaar op zo een manier een voorwaardelijke opmaak kan geven.

Ik ga even kijken of ik dat voorbeeldje kan matchen met wat ik zou willen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:59:28
Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
let res = document.getElementById("eindresultaat");
res.innerHTML = eindResultaat;
res.style.color = eindResultaat >= 5.5 ? 'green' : 'red';
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2021 09:01:34
Anchor link
Het kan eventueel ook met alleen HTML en CSS.

Bij het HTML-element input van het type number kun je een bereik opgeven met de attributen min en max:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input min="5.5" max="10" type="number" value="5.4">


Voor de opmaak van waarden buiten het bereik van min en max kun je vervolgens de speciale CSS-selector out-of-range gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
input:out-of-range {
  color: #f44336;
}
 
Thom nvt

Thom nvt

17/03/2021 09:08:06
Anchor link
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.
Gewijzigd op 17/03/2021 09:10:39 door Thom nvt
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 13:35:13
Anchor link
Thom nvt op 17/03/2021 09:08:06:
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.


Dankje, jouw voorbeeld is het bestuderen even waard. Ad Fundum zijn voorbeeld is wat makkelijker maar moet je maar net op die ternary komen. En ik ben het met je eens, ook wat netter.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.