Vorige van album uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micha

Micha

17/07/2007 21:44:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een database code die het id van een vorige foto uit de database haalt.

Ik heb nu een variabele met bijvoorbeeld -3, en dan moet hij het id van de foto die 3 plaatsen voor de huidige komt opzoeken.

Ik heb echterr geen flauw idee hoe ik dit zou moeten aanpakken, is er iemand die me kan helpen hiermee?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:33:42
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

17/07/2007 21:50:00
Quote Anchor link
SELECT blabla FROM tabel WHERE id = 123 - 3

Waarbij 123 je huidige ID is, en -3 dus het aantal id's terug.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

17/07/2007 22:26:00
Quote Anchor link
Dat werkt alleen als alle id's opvolgend zijn en er dus geen foto's verwijderd zijn...

Mocht dat wel het geval zijn, dan zul je eerst alle gegevens uit moeten lezen, in een array moeten zetten en vervolgens aan de hand van de keys van die array bepalen wat de derde foto terug is.

Edit:
Oplossing hieronder is natuurlijk veel beter...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Rik S

Rik S

17/07/2007 22:28:00
Quote Anchor link
nee hoor het kan ook met LIMIT 3 , 1 :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
SELECT blabla FROM tabel ORDER BY 'id' DESC LIMIT 3, 1
?>


edit: ik had perongeluk SORT BY geschreven in plaats van ORDER BY
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik S
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/07/2007 22:34:00
Quote Anchor link
@ Henry906 - Rik: SORT BY??? ORDER BY toch?
Edit:
Okee, net op tijd ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Micha

Micha

18/07/2007 00:45:00
Quote Anchor link
Het werkt!
Bedankt! ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.