vorige website van bezoeker opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Djsteve claeys

djsteve claeys

09/06/2020 11:36:42
Quote Anchor link
Hallo,

Is er een mogelijkheid om te weten van welke website de bezoeker komt als hij mijn mailform invult?
Een code die is meegegeven of zo?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:52:02
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

09/06/2020 12:16:12
Quote Anchor link
Bedoel je welke website of welke pagina op jouw website?
 
Djsteve claeys

djsteve claeys

09/06/2020 12:19:18
Quote Anchor link
Jeroen van Rensen op 09/06/2020 12:16:12:
Bedoel je welke website of welke pagina op jouw website?


ik heb een website voor mijn DJ actviteiten en sta met mijn link op andere pagina's.
Het is de bedoeling om te weten vanop welke website ze hebben doorgeklikt naar mijn site.

dank
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2020 12:19:39
Quote Anchor link
Als het je eigen site is, kan je dit in een sessie meegeven.
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2020 12:32:38
Quote Anchor link
kijk of (bij de eerste binnenkomst op je site) $_SERVER['HTTP_REFERER'] bestaat en een waarde bevat. Na doorklikken zal die waarde verwijzen naar jouw eigen site.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2020 12:33:42
Quote Anchor link
Onthoud dat $_SERVER['HTTP_REFERER'] niet altijd bestaat. Browsers kunnen deze waarde zelfs ook weggooien. Daarom zou ik voor een sessie kiezen die je op elke pagina bijhoudt op welke site je bent.
Gewijzigd op 09/06/2020 12:45:17 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2020 14:29:13
Quote Anchor link
maar hoe ga je dat dan in de session krijgen?

Als de bezoeker op je site komt vanaf startpagina.nl (bestaat dat nog?), dan heb je niets aan sessions: die van de startpagina kun je niet lezen. Met wat geluk staat de url in http-referer. En net zo, als hij via Google komt of een andere site buiten jouw beheer.

Maar waarschijnlijk heb je meer aan Google Analytics oid.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2020 15:01:16
Quote Anchor link
Daarom zei ik ook:
Quote:
Als het je eigen site is, kan je dit in een sessie meegeven.

Vanuit je URL kan je dan prima bijhouden op welke pagina je bent.
Maar misschien moet DJ Steve even vertellen wat hij precies wil... :-)
Gewijzigd op 09/06/2020 15:04:07 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2020 15:13:35
Quote Anchor link
Djsteve claeys op 09/06/2020 12:19:18:


ik heb een website voor mijn DJ actviteiten en sta met mijn link op andere pagina's.
Het is de bedoeling om te weten vanop welke website ze hebben doorgeklikt naar mijn site.

dank
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2020 15:15:24
Quote Anchor link
Dus het gaat om een externe website, en dan heb je het over $_SERVER['HTTP_REFERER'], wat niet betrouwbaar is.
 
Ivo P

Ivo P

09/06/2020 15:19:37
Quote Anchor link
Dat zeg is "als aanwezig en niet leeg".

Betrouwbaarder zou het zijn, als men naar zijn site linkt middels iets als "https://djsteve.music/?from=startpagina"

Maar ik vermoed dat overal de link inmiddels staat als kale domeinnaam. Dan blijft alleen over dat je de referer probeert.
Of Google Analytics, die mogelijk ook daar naar kijkt. Al heeft die misschien wel meer mogelijkheden om het klikgedrag verder uit te diepen.
 
Djsteve claeys

djsteve claeys

09/06/2020 15:24:21
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/06/2020 15:01:16:
Daarom zei ik ook:
Quote:
Als het je eigen site is, kan je dit in een sessie meegeven.

Vanuit je URL kan je dan prima bijhouden op welke pagina je bent.
Maar misschien moet DJ Steve even vertellen wat hij precies wil... :-)


Hey Arien, wat ik precies wil is dat ik weet van waar de bezoekers komen. Ik sta als dj op verschillende pagina's die diensten aanbieden voor huwelijksfeesten. Via die links komen mensen met interesse op mijn website terecht en kunnen ze me mailen voor informatie en dergelijke. Dus als ze mailen naar mij zou ik graag hebben dat in die mail staat hoe ze op mijn website zijn terechtgekomen of op welke website hebben ze mijn link aangeklikt. Hopelijk is het nu iets duidelijker. Alvast bedankt voor de vele reactie's
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2020 15:32:24
Quote Anchor link
In dat geval kan ej $_SERVER['HTTP_REFERER'] gebruiken.
Als deze leeg is, dan kan je bijvoorbeeld een extra optioneel veld tonen waarin de bezoeker kan vragen waar je jouw site gevonden hebben.
 
Djsteve claeys

djsteve claeys

09/06/2020 15:34:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/06/2020 15:32:24:
In dat geval kan ej $_SERVER['HTTP_REFERER'] gebruiken.
Als deze leeg is, dan kan je bijvoorbeeld een extra optioneel veld tonen waarin de bezoeker kan vragen waar je jouw site gevonden hebben.


Danku ik test dit even uit als beginneling ;-p
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/06/2020 15:37:17
Quote Anchor link
Mooi, hopelijk lukt het.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.