vraag idee form mogelijk?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonathan

jonathan

19/02/2006 16:53:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraag:
in een formulier kan de bezoeker een bestand toevoegen. Dit gebeurt dmv link>popup, in het popupje kan vervolgens een bestand worden toegevoegt. Dit bestand wordt geupload naar de server.
Nu wil ik dat er op de 1 of andere manier op de "bedank pagina" te zien is welk bestand er is geupload (bestandsnaam of bestand is geupload of iets dergelijks)
Is dit mogelijk? dmv cookie mischien of iets anders?
Ik heb geen idee wat de mogelijkheden zijn.
Of hoe of wat dit kan.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:29:17
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

19/02/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Kan dmv van een cookie of session:
bovenaan je pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
if($bestand_goed_gepload = "TRUE") {
$_SESSION['bnaam'] = $bestandsnaam;
}

?>

op de bedank-pagina:
weer bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo "U heeft het volgende bestand geupload: <b>".$_SESSION['bnaam']."</b>";
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/02/2006 17:03:00
Quote Anchor link
if($bestand_goed_geüpload = "TRUE") {

moet zijn:

if($bestand_goed_geüpload == true) {

of, nog korter:

if($bestand_goed_geüpload) {
 
Jonathan

jonathan

19/02/2006 17:18:00
Quote Anchor link
aha okeey bedankt in elk geval ik ga meteen kijken of het werkt:)
 
Jonathan

jonathan

19/02/2006 17:50:00
Quote Anchor link
et lukt mij een beetje ik kom er alleen niet helemaal uit hoe ik dit nu moet toepassen in mijn upload script.
ik gebruik nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
".$_FILES['afbeelding']['name']."

om uit te lezen welk bestand het is
dus dacht ik dan doe zet ik het zo boven aan de upload pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
session_start();
?>

<?
if($bestand_goed_gepload == true) {
$_SESSION['bnaam'] = $_FILES['afbeelding']['name'];
}

?>

en dan op de bedank pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
session_start();
?>

<?
echo "U heeft het volgende bestand geupload: <b>".$_SESSION['bnaam']."</b>";
?>


maar dit lijkt niet helemaal te werken, er staat dan gewoon "u heeft volgende bestand geupload"
voor de rest niks. wat doe ik fout? wie weet het?
Gewijzigd op 19/02/2006 20:09:00 door jonathan
 
Jonathan

jonathan

19/02/2006 20:11:00
Quote Anchor link
volgens mij doe ik goed ik heb alleen mijn twijfels of ik de juiste values gebruik voor bnaam en bestandsnaam?
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

19/02/2006 23:33:00
Quote Anchor link
true moet tussen aanhalingstekens...
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

19/02/2006 23:34:00
Quote Anchor link
heb je $bestand_goed_geüpload wel gedefineerd?
 
Jonathan

jonathan

20/02/2006 17:50:00
Quote Anchor link
uhm das een goeie :S ;) :D
Naar welke waarde zou ik deze moeten defineren,
"afbeelding"?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 17:55:00
Quote Anchor link
Jason:
true moet tussen aanhalingstekens...


Niet doen hoor! Test dit scriptje maar eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    $test
= 1;
    
    if ($test == true) {
        echo 'okee zonder quotes';
    }

    if ($test == "true") {
        echo 'okee met quotes';
    }

?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/02/2006 17:58:00
Quote Anchor link
jonathan:
uhm das een goeie :S ;) :D
Naar welke waarde zou ik deze moeten defineren,
"afbeelding"?


In een uploadscript weet je dat de upload gelukt is als de functie move_uploaded_file () gelukt is. Je zou dus dit kunnen doen:

$uploaden_gelukt = move_uploaded_file ( ... enz
 
Jonathan

jonathan

20/02/2006 19:59:00
Quote Anchor link
mm okeey bedankt Jan, begin der steeds meer van te snappen :)
kheb nog wat geprobeerd maar snap het nog niet helemaal:

ik heb nu het volgende:

dit is het upload scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
if($is_uploaded_file == true) {  
$_SESSION['bnaam'] = $afbeelding;
}

?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?PHP
if(!empty($_POST)){
$locatie="../../toevoegen/"; //of een andere map, vergeet niet de w-rechten
   if(is_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name']))
   {

        //controleer grootte
        if($_FILES['afbeelding']['size']>1572864)
                   {
//bepaal zelf de max. grootte in bytes
                   echo "<img border='0' src='images/error.gif' width='32' height='32'>";
                   echo "<font face='Arial'>Fout! het bestand is te groot, maximaal 1,5 MB</font>";
                   exit;
                   }


        //controleer extensie, voeg maar andere toe
        if(!eregi("((.gif|.jpg|.bmp)$)", $_FILES['afbeelding']['name']))
                   {

                   echo "<img border='0' src='images/error.gif' width='32' height='32'>";
                   echo " <font face='Arial'>Fout! het bestand is niet van het juiste type, alleen gif, jpg of bmp bestanden</font>";
                   exit;
                   }



        if(!move_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'],
                               $locatie.$_FILES['afbeelding']['name']))

                  {

                  echo "<img border='0' src='images/error.gif' width='32' height='32'>";
                  echo" <font face='Arial'>Fout! het bestand kan niet worden verplaatst</font>";
                  exit;
                  }


                  echo "<img border='0' src='images/ok.gif' width='32' height='32'>";
                  echo "<font face='Arial'>Uw bestand ".$_FILES['afbeelding']['name']." is succesvol toegevoegd! U kunt nu dit scherm sluiten en verder gaan met het invullen van het formulier.</font> ";
                  echo "<img border='0' src='../../toevoegen//".$_FILES['afbeelding']['name']."'></a> ";
                  

   }

    
   else
   {
   echo "<img border='0' src='images/error.gif' width='32' height='32'>";
   echo "<font face='Arial'>Fout! het toevoegen is mislukt!</font>";
   }
    

}

else{
?>

<br><font face='Arial'>
Let op, u kunt alleen jpg, gif of bmp bestanden toevoegen! Met een maximale grote van 1,5 MB</font>
<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
" enctype="multipart/form-data">
<!--Bepaal zelf de maximale grootte in bytes -->
<input type="file" name="afbeelding"><br>
<input type="submit" name="submit" value="Toevoegen">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
     }
?>


en in de bedank pagina heb ik het volgende:

echo "<script type='text/javascript' src='print.js'></script>";
echo "</head>";
echo "<div id='PrintKlaar'>";
echo "<body topmargin='0' leftmargin='0'>";

session_start();
echo "U heeft het volgende bestand geupload: <b>".$_SESSION['bnaam']."</b>";
enz. rest van de bedank pagina.

ik krijg nu dus alleen te zien van "u heeft het volgende bestand geupload" meer niet.
Waarschijnlijk gebruik ik niet de juiste variabelen, dat komt omdat ik nie echt weet welke dat zouden moeten zij, iemand die mij verder opweg kan helpen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jonathan
 
Leo

Leo

20/02/2006 21:22:00
Quote Anchor link
moet dit niet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
echo  "<script type='text/javascript' src='print.js'></script>";
echo "</head>";
echo "<div id='PrintKlaar'>";
echo "<body topmargin='0' leftmargin='0'>";

session_start();
echo "U heeft het volgende bestand geupload: <b>".$_SESSION['bnaam']."</b>";

?>
 
Jonathan

jonathan

23/02/2006 23:06:00
Quote Anchor link
jah klopt je hebt gelijk die was ik er vergtene bij te zetten, maar iemand die nog een tip heeft?
 
PHP erik

PHP erik

23/02/2006 23:17:00
Quote Anchor link
Welke PHP versie draai je, ik heb zelf onverklaarbare problemen met $_FILES gehad op PHP 4.3.4. Als ik je script bekijk, dan lijkt alles in orde.

Behalve dit dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
if(!eregi("((.gif|.jpg|.bmp)$)", $_FILES['afbeelding']['name']))
?>

Het is onveilig om op extensie te controleren, je kunt beter op mime-type controleren. Dit vanwege bijvoorbeeld de bekende jpeg-exploit waarbij een virus geupload kan worden en uitgevoerd kan worden.
 
Jonathan

jonathan

26/02/2006 16:47:00
Quote Anchor link
mm ok bedankt, het upload gedeelte zit in ee beviligd deel van de site dus daar ben ik niet bang voor.
is er dan mischien nog een andere oplossing waardoor ik tog kan weergeven wat er precies geupload op de bedank pagina?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.