Vraag javascript value's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley

Wesley

14/01/2008 17:52:00
Quote Anchor link
Ik heb het al op andere site's geprobeerd, maar daar geen reactie. Dan maar hier mijn javascript probleem:

Ik ben mijn IRC Scripts Creator aan het verbeteren, alleen:
Ik wil nu met Javascript een value veranderen naar value + code (code zit in de functie, dus addCode(code))

Weet iemand hoe ik dit doe, want wat ik tot nu toe geprobeerd heb werkt niet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:47:55
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2008 17:59:00
Quote Anchor link
Ik snap niet precies wat je bedoelt. Laat eens wat script zien en dan met namelijk welke code aan welke value toegevoegd moet worden...
 
Wesley

Wesley

14/01/2008 18:01:00
Quote Anchor link
Huidige javascript:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script type="text/javascript">
function pbox() {
veldnaam = getelementbyname(action);
document.veldnaam.value = veldnaam.value + " Boe? ";
}
</script>


Stukje code van inputveld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<input type="text" name="action" id="action" value="'.$_POST[action].'" class="text"><br><br>';
 
GaMer B

GaMer B

14/01/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Moet het niet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
veldnaam = document.getElementById('action');


EDIT:
Ben geen held in JavaScript :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Wesley

Wesley

14/01/2008 18:06:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 14.01.2008 18:05:
EDIT:
Ben geen held in JavaScript :P

Ik ook niet, vandaar :P

getElementByName(); was ook een functie, vandaar probeerde ik dat maar eens. Helaas werkt hij nog steeds niet mee :(
 
Martijn B

Martijn B

14/01/2008 18:08:00
Quote Anchor link
veldnaam is dan het object dat hoort bij een id met de naam action.

En dan doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
veldnaam.value = 'blaat' + addCode();
 
Simon Blok

Simon Blok

14/01/2008 18:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script type="text/javascript">
function pbox() {
veldnaam = getelementbyname(action);
veldnaam.value = veldnaam.value + " Boe? ";
}
</script>
 
Wesley

Wesley

14/01/2008 18:10:00
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeerd (al een tijd terug):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function addCode(code) {
field = getElementById('action');
field.value = field.value + code;
}

field verandert nooit, dus dat hoeft niet in de functie, maar hij voegt niks toe
(ik had bij een input type button staan:)

onClick="addCode('blaat');"


EDIT:
@ Bovenstaande: Werkt (helaas :'( ) niet..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 
Martijn B

Martijn B

14/01/2008 18:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script type="text/javascript">
function onsubmit()
{
  oVeld = document.getElementById('veld');
  oVeld.value = 'blaat';
}
</script>

<form onsubmit="onsubmit()">
<input id="veld" type="text">
<input type="submit">
</form>


of (misschien makkelijker)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript">
function onsubmit( oForm )
{
  oForm.veld.value = 'blaat';
}
</script>

<form onsubmit="onsubmit(this)">
<input id="veld" type="text">
<input type="submit">
</form>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Wesley

Wesley

14/01/2008 18:17:00
Quote Anchor link
Die werkte Martijn! Thanks.
 
Martijn B

Martijn B

14/01/2008 18:19:00
Quote Anchor link
Je hebt een webdeveloper plugin voor Firefox waarmee je Javascript fouten kunt zien.

Misschien makkelijk.
 
Wesley

Wesley

14/01/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Graag, want dit telt 'ie weer fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script type="text/javascript">
function addCode(code) {
  action = document.getElementById('action');
  action .value = action .value + code;
}
function addCodePrpt(code) {
  action = document.getElementById('action');
  code = prompt("Vul een naam voor de teller in!","");
  if ( code != "" or code != NULL ) {
  code = "{COUNTER:" + code + "}";
  action .value = action .value + code;
  } else {
  alert("U moet een tellernaam invullen!");
  }
}
</script>


Martijn, waar kan ik die plugin vinden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wesley
 
Martijn B

Martijn B

14/01/2008 18:43:00
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/01/2008 18:46:00
Quote Anchor link
Ik werk zelf met firebug. Dit vind ik persoonlijk het fijnste werken...
 
Wesley

Wesley

14/01/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Dankzij de errorreporting, fout gevonden! Dankjewel jongens, alles werkt nu :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.