Vraag mbt arrays opdelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Task b

task b

04/08/2010 14:32:36
Quote Anchor link
Hallo mensen heb een vraag mbt array ik heb op dit moment een array die er zo uitziet (met print_r uitgedraaid):
//$deArray
Array ( [0] => Array (
[2007] => 50
[2008] => 33
[2009] => 20 )
[1] => Array (
[2007] => 18
[2008] => 19
[2009] => 100 )
[2] => Array (
[2007] => 15
[2008] => 25
[2009] => 7 ) )

Nu heb ik dus een script die een grafieken kan tekenen en die vraagt als input een array (of, meerdere arrays om meerdere lijnen te tekenen). Nu moet ik dus deze arrays splitsen naar 3 losse arrays (elke array kan dan een lijn genereren). Maar mijn probleem zit hem in het feit dat de Array ($deArray) uit meerdere arrays kan bestaan. In de uitdraai hierboven zijn het er 3, maar het kunnen er net zo goed 6 of 8 zijn.

Dus mijn probleem zit hem dus in het feit van, hoe maak ik de variabelen aan? Aangezien ik niet simpelweg kan doen $array1 = $deArray[][0]; $array2=$deArray[][1]; $dearray3=$deArray[][2] (of iets in die trend, weet de syntax ff niet :P). Maar als ik het zo doe gaat het niet werken omdat er (zoals eerder is gezegd) niet altijd 3 arrays aanwezig zijn maar het kunnen er meer zijn.
Is het misschien op de 1 of andere manier mogelijk om dynamisch variabelen aan te maken om dit te regelen?

Dit was een lang verhaal, ik hoop dat het probleem duidelijk is ;P
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:41:58
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/08/2010 14:41:40
Quote Anchor link
ik begrijp hem niet helemaal maar als ik tussen de regels door lees heb je wat aan :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
is_array();
?>

of
ff zoeken naar rescursive function
 
- Mark -

- Mark -

04/08/2010 15:01:28
Quote Anchor link
Je vraag is nogal onduidelijk ja, Ik snap ook niet echt waarom je gedeeltes van een array in een nieuwe variabele wilt stoppen je kunt ze gewoon oproepen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    echo $deArray[0][2007]; // zal 50 weergeven.

?>


Misschien heb je aan onderstaande wat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

    #| De array met grafiek data.
    
        $grafiek_data = array(
                              
                              0 => array(
                                        
                                         2007 => 50,
                                         2008 => 33,
                                         2009 => 20
                                        
                                         ),
                              
                              1 => array(
                                        
                                         2007 => 18,
                                         2008 => 19,
                                         2009 => 100
                                        
                                         ),
                              
                              2 => array(
                                        
                                         2007 => 15,
                                         2008 => 25,
                                         2009 => 7
                                        
                                         )
                              );
    

    
    #| Het aantal lijnen in de grafiek tellen en weergeven.
    
        echo 'Deze grafiek bevat '.count($grafiek_data).' lijnen.<br />';
            
        
    #| Alle lijnen doorlopen.
    
        foreach($grafiek_data as $lijn => $coordinaten){
        
        #| Het nummer van de huidige lijn weergeven.
        
            echo 'Dit zijn de coordinaten van lijn '.($lijn + 1).': ';
            
        
        #| Alle coordinaten weergeven.
        
            foreach($coordinaten as $coordinaat){
                
                echo $coordinaat.'.';
            }

            
            
        #| Volgende lijn op een nieuwe regel plaatsen.
        
            echo '<br />';
            
        }

        
?>
 
Task b

task b

04/08/2010 15:02:38
Quote Anchor link
Misschien kortere samenvatting. Ik wil alle arrays in een twee dimensionale array in aparte arrays zetten (zodat ze gewone zijn en niet 2 dimensionaal). Het punt is in de twee dimensionale arrays kan een verschillend aantal arrays zitten dus ik weet niet hoe ik de variabelen aanmaak om deze arrays in te zetten (als er altijd drie arrays inzouden zitten zou het geen probleem zijn, dan maak ik gewoon 3 variabelen aan. PUnt is dat het altijd een verschillend aantal is, dus moet eigenlijk automatisch variabelen laten aanmaken op de 1 of andere manier maar weet niet hoe :))

De grafiek wordt aangeroepen met:
$grafiek->bouwOp($data, $data2) - Dit moeten dus de verschillende arrays zijn.

Op zich weet ik wel hoe ik de arrays kan ophalen met foreach maar ik moet ze ook naar een x.aantal verschillende variabelen kunnen schrijven, dus misschien een soort dynamische variabelen of zoiets :P?
Gewijzigd op 04/08/2010 15:06:09 door task b
 
- Mark -

- Mark -

04/08/2010 15:27:09
Quote Anchor link
Even kijken of ik je begrijp.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php

    #| De array met grafiek data.
    
        $grafiek_data = array(
                              
                              0 => array(
                                        
                                         2007 => 50,
                                         2008 => 33,
                                         2009 => 20
                                        
                                         ),
                              
                              1 => array(
                                        
                                         2007 => 18,
                                         2008 => 19,
                                         2009 => 100
                                        
                                         ),
                              
                              2 => array(
                                        
                                         2007 => 15,
                                         2008 => 25,
                                         2009 => 7
                                        
                                         )
                              );
    


    #| Dit is wat je probeert te bereiken?
    
        $lijn_1 = array(
                        
                        2007 => 50,
                        2008 => 33,
                        2009 => 20
                        
                        );
        
        $lijn_2 = array(
                        
                        2007 => 18,
                        2008 => 19,
                        2009 => 100
                        
                        );
                        
        $lijn_3 = array(
                        
                        2007 => 15,
                        2008 => 25,
                        2009 => 7
                        
                        );
        
        
    #| Maar wat is er mis met het volgende.
    
        $grafiek_data[0] // Heeft dezelfde waarde als $lijn_1.
        
        $grafiek_data[1] // Heeft dezelfde waarde als $lijn_2.
        
        $grafiek_data[2] // Heeft dezelfde waarde als $lijn_3.

?>
 
Task b

task b

04/08/2010 16:23:20
Quote Anchor link
Het klopt inderdaad wat je zegt dat wil ik bereiken, maar mijn probleem is dus dat er niet altijd 3 arrays zijn maar het kunnen er ook 10 zijn. Als ik dus mijn functie uitvoer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//deze tekent (afhankelijk van hoeveel paramters je opgeeft een grafiek met een
//x aantal lijnen daarop)

$grafiek->bouwOp($grafiek_data[0], grafiek_data[1], grafiek_data[2]);
?>

dan werkt dat misschien wel (zal dat is testen daar was ik nie opgekomen) maar dan loop ik tegen het probleem op dat als er 5 keer grafiek_data aanwezig is, dat hij dan dit automatisch zou moeten aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data[0],$grafiek_data[1],$grafiek_data[2],$grafiek_data[3],$grafiek_data[4]);
?>

Dus eigenlijk ligt het probleem in het feit dat: hoe ik dynamisch de functie bouwOp() kan aanroepen met de juiste paramters (aangezien het aantal parameters steeds wisselt)?

In ieder geval alvast bedankt voor de hulp maar kan ff niet meer responden moet de deur uit, maar zal morgen weer verder lezen, alvast bedankt :)
Gewijzigd op 04/08/2010 16:27:57 door task b
 
- Mark -

- Mark -

04/08/2010 16:32:41
Quote Anchor link
Erg rare manier, Kun je de functie bouwOp() hier plaatsen? ik denk eerder dat daar het probleem ligt, Het is wel raar dat hij geen multidimentionele array kan verwerken of hij is daar niet voor bedoeld dat kan ook natuurlijk. Zelf gemaakt of is het van een of andere class die je gedownload hebt?
Gewijzigd op 04/08/2010 16:37:06 door - Mark -
 
- SanThe -

- SanThe -

04/08/2010 17:38:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data[0], grafiek_data[1], grafiek_data[2]);
?>

Is hier $grafiek_data[0] een array()?
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/08/2010 17:54:13
Quote Anchor link
je kan toch in je method "bouwOp" werken met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
func_get_args();
?>
 
Martijn B

Martijn B

04/08/2010 20:52:40
Quote Anchor link
Ik heb je korte samenvatting gelezen maar volgens mij kan je in plaats van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data[0], $grafiek_data[1], $grafiek_data[2]);
?>


ook doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$grafiek
->bouwOp($grafiek_data);
?>


En uiteraard kun je in de methode van ieder 1D element in $grafiek_data ook variabelen maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach( $grafiek_data as $key => $value )
{

  $sVarName = 'element' . $key;
  $$sVarName = $value;
}

?>


Ik werk niet vaak met variabele variabelen maar volgens mij kon het op deze manier.
Wel erg nutteloos om te doen maar goed het kan.
Gewijzigd op 04/08/2010 20:55:19 door Martijn B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.