Vraag over afronden met php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Leendert

Leendert

14/09/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een vraagje. Ik ben op zoek naar een functie waarmee je met veel of eventueel oneindig decimalen een getal kunt afronden. Ik ben namelijk bezig om het getal pi uit te rekenen. Hiermee krijg ik getallen met bijvoorbeeld 24 decimalen, maar ik wil er dus meer. Met de functie round() werkt dit niet, die heeft een maxiumum van 11 decimalen geloof ik. Kan iemand mij helpen aan die functie of parameter ofzo?
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:38:36
 
PHP Newbie

PHP Newbie

14/09/2006 16:55:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
round();
?>


Edit:

Maar in php krijg je nooit een oneindige getallenreeks, omdat daardoor de server overbelast zou kunnen raken. Dus er wordt altijd afgerond, maar met de functie round kun je zelf het aantal decimalen bepalen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Leendert

Leendert

14/09/2006 16:59:00
Quote Anchor link
Ja round() kan wel maar die heeft een maximum van 11 decimalen, en ik wil er dus meer. Weet jij nog een andere mogelijkheid?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leendert
 
PHP Newbie

PHP Newbie

14/09/2006 17:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

echo round(12345678901234567890, 15);

?>


geeft: 1.23456789012E+019

maar wat wil jij?
 
Kalle P

Kalle P

14/09/2006 17:03:00
Quote Anchor link
Dan moet je zelf een functie gaan maken. Dat je kijkt wat er na de punt zit.
 
Steff   an

Steff an

14/09/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Quote:
Ik ben namelijk bezig om het getal pi uit te rekenen


Hoeveel tijd heb jij?



Je zult inderdaad zelf een functie moeten schrijven, of een programma downloaden die pi gaat uitrekenen(tot x aantal cijfers achter de komma)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

14/09/2006 17:08:00
Quote Anchor link
hoe ver wil je?

3.141592653589793238462643383279502884197169
39937510582097494459230781640628620899862803
48253421170679821480865132823066470938446095
50582231725359408128481117450284102701938521
10555964462294895493038196442881097566593344
61284756482337867831652712019091456485669234
60348610454326648213393607260249141273724587
00660631558817488152092096282925409171536436
78925903600113305305488204665213841469519415
11609433057270365759591953092186117381932611
79310511854807446237996274956735188575272489
12279381830119491298336733624406566430860213
94946395224737190702179860943702770539217176
29317675238467481846766940513200056812714526
35608277857713427577896091736371787214684409
01224953430146549585371050792279689258923542
01995611212902196086403441815981362977477130
99605187072113499999983729780499510597317328
16096318595024459455346908302642522308253344
68503526193118817101000313783875288658753320
83814206171776691473035982534904287554687311
59562863882353787593751957781857780532171226
8066130019278766111959092164201989
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Leendert

Leendert

14/09/2006 17:10:00
Quote Anchor link
Er is dus geen andere functie?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

14/09/2006 17:20:00
Quote Anchor link
jah, round, met een komma gaat dat wel goed en krijg je die E niet.

Edit:

Wil je het php laten doen heb je veel geduld nodig, ik heb hier pi nog liggen tot 4 miljoen cijfers achter de komma....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.