Vraag over gegevens van 1/2/3/4 dagen terug

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter

peter

17/03/2009 20:08:00
Quote Anchor link
Hallo mensen, Ik zit met het volgende probleem.

Wanneer ik via een Cronjob iedere 30 minuten een aantal servers bijlangs ga via fsockopen op ip:poort, dan krijg ik daarvan uiteraard een reactie terug, is de server online dan zal er een 1 in de database moeten komen, is de server offline een 0.

Nu is het de bedoeling dat stel het is vandaag: 16/03/2009, ik van 1,2,3,4 dagen terug de gegevens ophaal.
vervolgens zal hierover een gemiddeld onlinetijd percentage worden berekend en worden weergegeven in een grafiek.

De grafiek heb ik al af, echter waar ik niet uit kom is HOE ik moet rekenen met die 4 dagen.
Op één of andere manier zal ik een vergelijking moeten hebben die weet welke dag het gisteren was (datetime)

Is er iemand die mij hierbij kan helpen?
een voorbeeld zou kunnen zijn:

server: 326
datum: 2009-03-17 12:05:12
status: 1

server: 326
datum: 2009-03-16 17:43:21
status: 0

er moet dus ook rekening worden gehouden met de maand/jaar indeling etc.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:14:36
 
Peter

peter

17/03/2009 21:18:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM vote_servercheck WHERE datum > DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL -1 DAY)
haalt dezelfde row op of ik nou -1 neerzet of -2

het lijkt mij toch dat het zo moet zijn:
SELECT * FROM vote_servercheck WHERE datum = DATE_ADD(CURDATE(), INTERVAL -1 DAY)

bij de laatste krijg ik geen results terug, maar zo zou hij wel moeten werken lijkt me...
haal alles op waarbij de datum vandaag -1 dag is.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

17/03/2009 21:26:00
Quote Anchor link
waarom 'DATE_ADD()'? Je kunt gewoon rekenen met data.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT *
FROM vote_servercheck
WHERE
datum > NOW() - INTERVAL 1 DAY
 
Peter

peter

17/03/2009 23:33:00
Quote Anchor link
heb ik geprobeerd, geen resultaat helaas
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.