Vraag over jQuery

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

15/02/2013 13:20:58
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb onderstaande script als test opgenomen in mijn website. Als ik met mijn linkermuisknop op het input-veld klik verschijnt er een kalender. Ik kan eenvoudig een datum selecteren. Maar hoe krijg ik deze waarde nu in een variabele zodat ik er verder mee kan werken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<div class="box">
                <div class="portfolio">
                    <div class="tagline_left">
                        <!-- Begin content -->
                        <input id="myDateInput" type="text" title="Klik met de linkermuisknop om de agenda te opnenen " />

                        <script>
                            $('#myDateInput').datepicker({
                            dateFormat: 'dd-mm-yy'
                            });
                        </script>
                    </div>
                    <div class="tagline_right">
                        
                    </div>
                    <!-- Einde content -->
                    <div class="clear"></div>
                </div>
                <div class="clear"></div>
            </div>


Voor de belangstellenden: Ik heb deze functie gehaald op http://jsbin.com/ayijig/11/edit


George
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 21:38:30
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/02/2013 13:27:47
Quote Anchor link
Kun je iets duidelijker zijn, ik snap niet precies wat je probeert te bereiken.
 
Tim S

Tim S

15/02/2013 13:59:04
Quote Anchor link
Als je op submit klikt kan je weer wat doen met de datum net als elk ander veld...
Maar wat wil je precies doen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

15/02/2013 14:03:28
Quote Anchor link
Oh... je bedoelt of die datum te versturen is in een form?
 
Erwin H

Erwin H

15/02/2013 14:03:52
Quote Anchor link
Met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var currentDate = $( "#myDateInput" ).datepicker( "getDate" );

selecteer je de datum die op dat moment is geselecteerd in een variabele.
 
George van Baasbank

George van Baasbank

15/02/2013 16:43:05
Quote Anchor link
Erwin,

Er it een fout in jouw suggestie. Kun jijzelf herleiden wat er fout in is?

George
 
Erwin H

Erwin H

15/02/2013 16:50:29
Quote Anchor link
Een fout? Er zit helemaal geen fout in! Je gebruikt het waarschijnlijk verkeerd, maar daar kan ik dan weinig aan doen als je niet laat zien hoe.

P.S. net getest in je eigen jsbin ding en het werkt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.