vraag over map naam includen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefano test

stefano test

19/06/2011 23:26:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wist niet zo goed hoe ik dit moest noemen daarom is de titel ook wat onduidelijk.

ik heb een site waar hoofdmappen staan Gewone mappen net zoals op je bureublad met daarin submappen en daarin foto's

dus Hoofdmap> Submap> Foto's

ik zou graag een php scriptje willen maken die de naam van de submap leest en zoals hieronder weergeeft:

<LI> <A href="Foto/bestand.php" target="inhoud">Foto

ik weet dat je niet zomaar om scripts kunt vragen maar mischien kunnen jullie me een handje helpen

ik heb namelijk geen flauw idee hoe ik dit zou doen

alvast bedankt stefano.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:02:50
 
Gerhard l

gerhard l

19/06/2011 23:28:33
 
Stefano test

stefano test

19/06/2011 23:28:34
Quote Anchor link
was nog wat vergeten

in sommige mappen zitten natuurlijk meerdere mappen dus als er in map nummer 1
10 submappen zitten en map nummer 2
7 submappen dat die dat automatisch aanpast.

Toevoeging op 19/06/2011 23:30:13:

Gerhard I,

ik heb daar al gekeken en wat geprobeerd maar ik kom er niet uit ik heb dan ook niet echt iets gemaakt wat ik nu kan laten zien.
 
Bob van der Valk

Bob van der Valk

19/06/2011 23:30:46
Quote Anchor link
Ik vind het een beetje onduidelijk wat je bedoeld.

Moet php de mappen lezen en de bestanden daarin? bedoel je dat?
 
Stefano test

stefano test

19/06/2011 23:33:06
Quote Anchor link
nee bob van der valk,

alleen de submap de bestanden daarin niet. dus eigenlijk als de hele link zo is

http://www.site.nl/hoofdmap/submap/foto.jpg

alleen de submap die hierboven als voorbeeld staats

Toevoeging op 19/06/2011 23:34:33:

submap kan heten:

piet
klaas


dat die dan zo laat zien:

<LI> <A href="piet/bestand.php" target="inhoud">piet
<LI> <A href="klaas/bestand.php" target="inhoud">klaas



Toevoeging op 19/06/2011 23:36:43:

inclusief de link naam aan het eind voor: piet</A> is trouwens zelfde als de map naam dus dat is niet anders
 
Bob van der Valk

Bob van der Valk

19/06/2011 23:37:02
Quote Anchor link
meestal word dit gedaan met .htaccess als ik het goed heb
 
Stefano test

stefano test

19/06/2011 23:38:10
Quote Anchor link
ok en weet je toevallig ook hoe ik dit voor elkaar krijg??
 
Gerhard l

gerhard l

19/06/2011 23:48:14
Quote Anchor link
met readdir kan dit gewoon hoor, wat heb je geprobeerd?
 
Stefano test

stefano test

19/06/2011 23:49:20
Quote Anchor link
nou ik heb nog niks geprobeerd aangezien ik niet zou weten hoe en me engels is ook niet echt super zou iemand voorbeeldje kunnen maken?
 
Gerhard l

gerhard l

19/06/2011 23:49:52
Quote Anchor link
er staan voorbeelden bij..
Gewijzigd op 19/06/2011 23:50:07 door gerhard l
 
Stefano test

stefano test

19/06/2011 23:51:50
Quote Anchor link
ja er staan voorbeelden maar om het dan zo aan te passen is niet makkelijk voor iedereen. daarom vroeg ik of iemand me op weg kan helpen?
 
Gerhard l

gerhard l

20/06/2011 00:02:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

function
showfiles($map = "./", $return = array()){
    if(@$dir = opendir($map)){
        while (false !== ($file = readdir($dir))){
            if ($file != "." && $file != ".."){
                 $return[] = $map . $file;
            }
        }
    }
    @
closedir($dir);
    return $return;
}


foreach (showfiles('images/fotos/') as $map)
{

    if (!is_dir($map))
        continue;

    echo '<b>' . $map . '</b><br/>';    

    foreach (showfiles($map) as $foto)
        if (!is_dir($foto))
        continue;

        echo $foto . '<br/>';

    echo '<br/>';
}

?>


hiermee krijg je alles uit de submappen maar hier kan je wel wat mee
Gewijzigd op 20/06/2011 00:16:21 door gerhard l
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.