vraag over radiobuttons en checkboxes voor contactformulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

GerritJan Groote Wolthaar

GerritJan Groote Wolthaar

17/12/2010 18:57:32
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een formulier te maken met vragen, radio buttons en checkboxes.
Als ik op de knop verzenden druk, dan krijg ik niet in de email de antwoorden van de radio buttons en checkboxes te zien.
Iemand die mij kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:18:26
 

17/12/2010 18:59:20
Quote Anchor link
Laat eens relevante code zien.
 
GerritJan Groote Wolthaar

GerritJan Groote Wolthaar

17/12/2010 19:01:36
Quote Anchor link
<form action="MAILTO:[email protected]" method="post" enctype="text/plain">
Voornaam:
<input type="text" name="Voornaam:" value="" /><br/>
Achternaam:
<input type="text" name="Achternaam:" value="" /><br/>
Straatnaam:
<input type="text" name="Straatnaam:" value="" /><br/>
Huisnummer:
<input type="text" name="Huisnummer:" value="" /><br/>
Postcode:
<input type="text" name="Postcode:" value="" /><br/>
Woonplaats:
<input type="text" name="Woonplaats:" value="" /><br/>
Telefoonnummer:
<input type="text" name="Telefoonnummer:" value="" /><br/>
Geboortedatum:
<input type="text" name="Geboorte Datum:" value="" /><br/>
E-mail:
<input type="text" name="E-mail:" value="" /><br/>
Welk type lidmaatschap wilt u?:<br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Jeugdlid <br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Normaal lid zonder NBAT €45,-<br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Normaal lid met NBAT €60,-<br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Huisgenoten lidmaatschap* €6,50<br/>
Hoelang bent u al bezig met de hobby?:
<input type="text" name="Hoelang bent u al bezig met de hobby?" value="" /><br/>
Hoeveel bakken heeft u?:
<input type="text" name="Hoeveel bakken heeft u?:" value="" /><br/>
Welke formaten:
<input type="text" name="Welke formaten:" value="" size="50" /><br/>
Zoet of zout of zee?:<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="" /> Zoet<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="" /> Zout<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="" /> Zee<br/>
Wat voor bakken heeft u?(biotoop, gezelschap etc.):
<input type="text" name="Wat voor bakken heeft u?(biotoop, gezelschap etc.):" value="" /><br/>
Welke vissen heeft u?:<br/>
<input type="text" name="Welke vissen heeft u?:" value="" size="100" /><br/>
Heeft u een specialisme? Bijvoorbeeld techniek (pompen, filters, lampen etc.):<br/>
<input type="text" name="Heeft u een specialisme? Bijvoorbeeld techniek (pompen, filters, lampen etc.):" value="" size="100" /><br/>
Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :<br/>
<input type="radio" name="Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :" value="" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :" value="" /> Nee<br/>
Zo ja welke soort?:
<input type="text" name="Zo ja welke soort?:" value="" /><br/>
Heeft u veel ervaring in een ander onderwerp wat aquaria, paludaria, terraria betreft?
<input type="text" name="Heeft u veel ervaring in een ander onderwerp wat aquaria, paludaria, terraria betreft?" value="" size="100" /><br/>
Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:<br/>
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="" /> Nee<br/>
Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden
wordt verspreid en niet voor externe doeleinden wordt gebruikt:<br/>
<input type="radio" name="Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden
wordt verspreid en niet voor externe doeleinden worden gebruikt:" value="ja" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden
wordt verspreid en niet voor externe doeleinden worden gebruikt:" value="nee" /> Nee <br/>
<br/>
<br/>
Het inschrijfgeld bedraagt € 2,25 en dient
bij aanmelding te worden voldaan. Indien
het lidmaatschap in het lopende jaar wordt
aangegaan is het bedrag naar rato
verschuldigd.
Contributie dient vooraf betaald te worden op bankrekening 2833295 ten name van “Aquarium Vereniging Aqua Verniam” te Amstelveen.
Als kenmerk gaarne uw naam en geboortedatum vermelden
Opzegging moet 3 maanden voor het einde
van het jaar plaatsvinden.

*) Huisgenotenlidmaatschap is alleen
mogelijk voor inwonende huisgenoten van
een lid. Zij ontvangen géén uitgave van
zowel “Aqua Verniam Post” als “Het
Aquarium” van de NBAT.
<br/>
<br/>
<input type="submit" value="Send">
<input type="reset" value="Reset">

</form>
 
Justin S

Justin S

17/12/2010 19:02:50
Quote Anchor link
En plaats ze nu eens tussen de [code.] - [/code.] tags? (zonder de puntjes)
 
Stefan groot

stefan groot

17/12/2010 19:02:57
Quote Anchor link
Heb je hier ook een php script naast die alles controleert etc?
 

17/12/2010 19:03:37
Quote Anchor link
Ik zou niet op deze manier mailen.
Handiger (dus met meer controle) en veiliger (hoeft je e-mailadres ook niet op het internet te staan o.a.) is door gebruik te maken van php en swiftmailer.

Stefan groot op 17/12/2010 19:02:57:
Heb je hier ook een php script naast die alles controleert etc?

Dat heeft hij niet. Zie de action.
Gewijzigd op 17/12/2010 19:04:33 door
 
GerritJan Groote Wolthaar

GerritJan Groote Wolthaar

17/12/2010 19:04:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
form action="MAILTO:[email protected]" method="post" enctype="text/plain">
Voornaam:
<input type="text" name="Voornaam:" value="" /><br/>
Achternaam:
<input type="text" name="Achternaam:" value="" /><br/>
Straatnaam:
<input type="text" name="Straatnaam:" value="" /><br/>
Huisnummer:
<input type="text" name="Huisnummer:" value="" /><br/>
Postcode:
<input type="text" name="Postcode:" value="" /><br/>
Woonplaats:
<input type="text" name="Woonplaats:" value="" /><br/>
Telefoonnummer:
<input type="text" name="Telefoonnummer:" value="" /><br/>
Geboortedatum:
<input type="text" name="Geboorte Datum:" value="" /><br/>
E-mail:
<input type="text" name="E-mail:" value="" /><br/>
Welk type lidmaatschap wilt u?:<br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Jeugdlid <br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Normaal lid zonder NBAT 45,-<br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Normaal lid met NBAT 60,-<br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="" /> Huisgenoten lidmaatschap* 6,50<br/>
Hoelang bent u al bezig met de hobby?:
<input type="text" name="Hoelang bent u al bezig met de hobby?" value="" /><br/>
Hoeveel bakken heeft u?:
<input type="text" name="Hoeveel bakken heeft u?:" value="" /><br/>
Welke formaten:
<input type="text" name="Welke formaten:" value="" size="50" /><br/>
Zoet of zout of zee?:<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="" /> Zoet<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="" /> Zout<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="" /> Zee<br/>
Wat voor bakken heeft u?(biotoop, gezelschap etc.):
<input type="text" name="Wat voor bakken heeft u?(biotoop, gezelschap etc.):" value="" /><br/>
Welke vissen heeft u?:<br/>
<input type="text" name="Welke vissen heeft u?:" value="" size="100" /><br/>
Heeft u een specialisme? Bijvoorbeeld techniek (pompen, filters, lampen etc.):<br/>
<input type="text" name="Heeft u een specialisme? Bijvoorbeeld techniek (pompen, filters, lampen etc.):" value="" size="100" /><br/>
Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :<br/>
<input type="radio" name="Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :" value="" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :" value="" /> Nee<br/>
Zo ja welke soort?:
<input type="text" name="Zo ja welke soort?:" value="" /><br/>
Heeft u veel ervaring in een ander onderwerp wat aquaria, paludaria, terraria betreft?
<input type="text" name="Heeft u veel ervaring in een ander onderwerp wat aquaria, paludaria, terraria betreft?" value="" size="100" /><br/>
Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:<br/>
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="" /> Nee<br/>
Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden
wordt verspreid en niet voor externe doeleinden wordt gebruikt:<br/>
<input type="radio" name="Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden
wordt verspreid en niet voor externe doeleinden worden gebruikt:" value="ja" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden
wordt verspreid en niet voor externe doeleinden worden gebruikt:" value="nee" /> Nee <br/>
<br/>
<br/>
Het inschrijfgeld bedraagt  2,25 en dient
bij aanmelding te worden voldaan. Indien
het lidmaatschap in het lopende jaar wordt
aangegaan is het bedrag naar rato
verschuldigd.
Contributie dient vooraf betaald te worden op bankrekening 2833295 ten name van Aquarium Vereniging Aqua Verniam te Amstelveen.
Als kenmerk gaarne uw naam en geboortedatum vermelden
Opzegging moet 3 maanden voor het einde
van het jaar plaatsvinden.

*) Huisgenotenlidmaatschap is alleen
mogelijk voor inwonende huisgenoten van
een lid. Zij ontvangen gn uitgave van
zowel Aqua Verniam Post als Het
Aquarium van de NBAT.
<br/>
<br/>
<input type="submit" value="Send">
<input type="reset" value="Reset">

</form>
 
Stefan groot

stefan groot

17/12/2010 19:05:15
Quote Anchor link
sorry:(
 
GerritJan Groote Wolthaar

GerritJan Groote Wolthaar

17/12/2010 19:05:25
Quote Anchor link
ik probeer deze html code in wordpress te zetten
 
Gerhard l

gerhard l

17/12/2010 21:05:28
Quote Anchor link
(als je in wordpress dit formulier wilt controleren met php, moet je wel even een plugin installeren want wordpress ondersteunt zelf geen php in pages!)
 
GerritJan Groote Wolthaar

GerritJan Groote Wolthaar

17/12/2010 21:13:53
Quote Anchor link
(heb je een idee welke plugin?)

Maar wat is nou de reden dat die checkboxen en radiobuttons geen waarde meezenden in mijn formulier?
 

17/12/2010 21:19:12
Quote Anchor link
Omdat je op deze manier niet kunt vertrouwen.
Ook niet als je een of andere plugin in wordpress stopt die html toelaat.
Verder is je html niet correct. Je elementen bevat geen value.
 
Mark L

Mark L

18/12/2010 00:03:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="" /> Nee<br/>


Willekeurig stukje gepakt.
Hierin staat value=""
Dus de waarde word WEL meegestuurd, alleen deze is dus ''. Hij is leeg. Je moet de values dus ook vullen. Een browser (of een andere HTML-parser) begrijpt namelijk niet dat jouw 'nee' bij die input hoort. Wij mensen gelukkig wel.

Dit kun je wel verduidelijken door gebruik te maken van de label-tags. Dit is een rijke toevoeging aan je code. Het linkt een stuk tekst aan een inputveld. Lees er anders eens wat over op internet:
Klikje();
 
- SanThe -

- SanThe -

18/12/2010 03:42:30
Quote Anchor link
Een 'mailto' neemt nooit alles uit een formulier mee.
 
GerritJan Groote Wolthaar

GerritJan Groote Wolthaar

19/12/2010 01:01:58
Quote Anchor link
Ik heb mijn puzzle opgelost.
Dank voor alle goede ideeën.

Code die ik moest hebben was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
<form action="MAILTO:[email protected]" method="post" enctype="text/plain">
Voornaam:
<input type="text" name="Voornaam:" value="" /><br/>
Achternaam:
<input type="text" name="Achternaam:" value="" /><br/>
Straatnaam:
<input type="text" name="Straatnaam:" value="" /><br/>
Huisnummer:
<input type="text" name="Huisnummer:" value="" /><br/>
Postcode:
<input type="text" name="Postcode:" value="" /><br/>
Woonplaats:
<input type="text" name="Woonplaats:" value="" /><br/>
Telefoonnummer:
<input type="text" name="Telefoonnummer:" value="" /><br/>
Geboortedatum:
<input type="text" name="Geboorte Datum:" value="" /><br/>
E-mail:
<input type="text" name="E-mail:" value="" /><br/>
Welk type lidmaatschap wilt u?:<br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="Jeugdlid" /> Jeugdlid <br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="Normaal lid zonder NBAT 45,-" /> Normaal lid zonder NBAT 45,- <br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="Normaal lid met NBAT 60,-" /> Normaal lid met NBAT 60,- <br/>
<input type="radio" name="Welk type lidmaatschap wilt u?:" value="Huisgenoten lidmaatschap* 6,50" /> Huisgenoten lidmaatschap* 6,50 <br/>
Hoelang bent u al bezig met de hobby?:
<input type="text" name="Hoelang bent u al bezig met de hobby?" value="" /><br/>
Hoeveel bakken heeft u?:
<input type="text" name="Hoeveel bakken heeft u?:" value="" /><br/>
Welke formaten:
<input type="text" name="Welke formaten:" value="" size="50" /><br/>
Zoet of zout of zee?:<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="Zoet" /> Zoet<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="Zout" /> Zout<br/>
<input type="checkbox" name="Zoet of zout of zee?:" value="Zee" /> Zee<br/>
Wat voor bakken heeft u?(biotoop, gezelschap etc.):
<input type="text" name="Wat voor bakken heeft u?(biotoop, gezelschap etc.):" value="" /><br/>
Welke vissen heeft u?:<br/>
<input type="text" name="Welke vissen heeft u?:" value="" size="100" /><br/>
Heeft u een specialisme? Bijvoorbeeld techniek (pompen, filters, lampen etc.):<br/>
<input type="text" name="Heeft u een specialisme? Bijvoorbeeld techniek (pompen, filters, lampen etc.):" value="" size="100" /><br/>
Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :<br/>
<input type="radio" name="Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :" value="Ja" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Heeft u ervaring met kweken van een bepaalde vis? :" value="Nee" /> Nee<br/>
Zo ja welke soort?:
<input type="text" name="Zo ja welke soort?:" value="" /><br/>
Heeft u veel ervaring in een ander onderwerp wat aquaria, paludaria, terraria betreft?
<input type="text" name="Heeft u veel ervaring in een ander onderwerp wat aquaria, paludaria, terraria betreft?" value="" size="100" /><br/>
Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:<br/>
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="Ja" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Een Aqua Verniamlid mag met een vraag om advies altijd contact met mij opnemen:" value="Nee" /> Nee<br/>
Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden wordt verspreid en niet voor externe doeleinden wordt gebruikt: <br/>
<input type="radio" name="Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden wordt verspreid en niet voor externe doeleinden worden gebruikt:" value="ja" /> Ja<br/>
<input type="radio" name="Ik ga akkoord met dat deze gegevens worden geplaatst op de ledenlijst die alleen onder de leden wordt verspreid en niet voor externe doeleinden worden gebruikt:" value="nee" /> Nee <br/>
<br/>
<br/>
Het inschrijfgeld bedraagt  2,25 en dient
bij aanmelding te worden voldaan. Indien
het lidmaatschap in het lopende jaar wordt
aangegaan is het bedrag naar rato
verschuldigd.
Contributie dient vooraf betaald te worden op bankrekening 2833295 ten name van Aquarium Vereniging Aqua Verniam te Amstelveen.
Als kenmerk gaarne uw naam en geboortedatum vermelden
Opzegging moet 3 maanden voor het einde
van het jaar plaatsvinden.

*) Huisgenotenlidmaatschap is alleen
mogelijk voor inwonende huisgenoten van
een lid. Zij ontvangen gn uitgave van
zowel Aqua Verniam Post als Het
Aquarium van de NBAT.
<br/>
<br/>
<input type="submit" value="Send">
<input type="reset" value="Reset">

</form>


deze thread mag als opgelost worden neergezet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.