Vraag over WAMP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

- Raoul -

- Raoul -

13/08/2010 19:39:34
Quote Anchor link
Hallo,
heb een irritant probleem met WAMP server.
Hij toont notices, hoe zet ik dit uit?
Notices zijn heel overbodig en irritant en ze verpesten mijn layout
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:15:35
 

13/08/2010 19:41:02
Quote Anchor link
Beter scripten.
 
- Raoul -

- Raoul -

13/08/2010 19:50:53
Quote Anchor link
Wat voor nutteloze comment is dit?
 

13/08/2010 19:52:24
Quote Anchor link
Denk je dat php die meldingen voor de gein geeft?
 
- Raoul -

- Raoul -

13/08/2010 19:54:31
Quote Anchor link
Ik heb ?actie=test die verschillende pagina"s opgeeft, en als er bv nu geen ?actie=gegr staat, dan heeft ie door dat ?actie=gegr niet geopend is .
 

13/08/2010 19:58:08
 
Justin S

Justin S

13/08/2010 20:33:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);


Geeft wel de warnings weer maar niet de notices
 

13/08/2010 20:59:22
Quote Anchor link
Justin Streuper op 13/08/2010 20:33:43:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
error_reporting (E_ALL ^ E_NOTICE);


Geeft wel de warnings weer maar niet de notices


Sowieso is het netter / beter om die notices weg te werken.
En op een live website gewoon error reporting uitzetten.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2010 21:38:20
Quote Anchor link
Karl Karl op 13/08/2010 19:58:08:


Ik denk dat ik eens persoonlijk iemands nek ga omdraaien!

"Empty($var) is een functie die TRUE teruggeeft als:

•De variabele die wordt getest niet gedefinieerd is
•de variabele gelijk is aan 0, FALSE, een lege string of een lege array
Omdat de naam empty doet vermoeden dat het controleert of een variabele leeg is wordt deze functie te pas en te onpas gebruikt om te controleren of een veld in een formulier is ingevuld. Dat kan niet zomaar omdat nul een geldige waarde kan zijn voor numerieke velden zoals een aantal producten in een winkelwagentje.

Empty() heeft in doorsnee PHP code geen enkel nut.

Kijk liever naar functies als strlen(), ctype_digit() (en soortgelijken) en regular-expressions om een waarde te controleren op wat je daadwerkelijk wilt weten. "

http://wiki.phpfreakz.nl/Empty
 

13/08/2010 22:13:08
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 13/08/2010 21:38:20:
Karl Karl op 13/08/2010 19:58:08:


Ik denk dat ik eens persoonlijk iemands nek ga omdraaien!


Nouw doe je best.
Is het niet in je opgekomen dat ik hem juist naar empty verwijs om juist uit te laten zoeken wat het verschil is!
(Verder is het geloof ik ook zo dat als je een formulier hebt met file upload dat $_FILES dan altijd bestaat, ongeacht of er een file ge-upload is, dus heeft isset weer geen zin en kan je weer op een bepaalde manier empty gebruiken of gewoon naar de error code kijken.)

Oh, en empty kan heel goed gebruikt worden als je juist iets niet wilt wat in het rijtje van empty thuis staat (dus bij een formulier, nul).
Gewijzigd op 13/08/2010 22:17:39 door
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2010 22:29:25
Quote Anchor link
Is het niet in je opgekomen dat ik hem juist naar empty verwijs om juist uit te laten zoeken wat het verschil is!


-> wel als je dat dan voortaan erbij schrijft, dan kunnen er ook geen misverstanden ontstaan

Nee empty is ook zinloos in situaties welke jij benoemt, empty dien je dus gewoon niet te gebruiken voor evalutatie van een variabele.
 

13/08/2010 22:32:48
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 13/08/2010 22:29:25:
Is het niet in je opgekomen dat ik hem juist naar empty verwijs om juist uit te laten zoeken wat het verschil is!


-> wel als je dat dan voortaan erbij schrijft, dan kunnen er ook geen misverstanden ontstaan

Hij heeft zelf hersenen in z'n kop (althans, ik ga daar nog vanuit). Van voorkauwen leer je slecht, en dat wordt hier de laatste tijd te vaak gedaan jammer genoeg.

Noppes Homeland op 13/08/2010 22:29:25:
Nee empty is ook zinloos in situaties welke jij benoemt, empty dien je dus gewoon niet te gebruiken voor evalutatie van een variabele.

Wat jij wilt. Jij doet zeker gewoon helemaal een check inbouwen dat een string niet leeg, niet null en niet false mag zijn?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/08/2010 22:45:08
Quote Anchor link
Uiteraard wel een check maar niet met empty maar gewoon met

http://www.php.net/isset
http://www.php.net/trim
http://www.php.net/manual/en/language.operators.comparison.php

ctype functies
preg functies

---
http://wiki.phpfreakz.nl/Invoer_validatie
---


"en dat wordt hier de laatste tijd te vaak gedaan jammer genoeg."
Ben ik volkomen met je eens
 

13/08/2010 22:48:41
Quote Anchor link
Sowieso gooi ik via een anonieme functie trim over alle waarden in $_POST.
 
Team web

team web

06/02/2012 16:54:57
Quote Anchor link
Wie kan helpen
Ik heb de wampserver geinstalleren
Maar In krijg deze melding in mijn browser
Forbidden You don't have permission to access / on this server.

Ik heb op het internet gelezen dat je het script van .htaccess moet
Openen. wat moet daar aan gepast worden ?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/02/2012 17:05:43
Quote Anchor link
.htaccess gewoon weghalen. Eerst zien of het werkt.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/02/2012 17:49:54
Quote Anchor link
Kan ook komen dat de rechten niet goed staan in de http.conf. (je kunt eventueel de logs (apache error log, apache acces log) er bij pakken om te zien wat er fout gaan) Je kunt het simpel oplossen door middel van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    Order Deny,Allow
    Deny from all
    Allow from 127.0.0.1


te veranderen in de trend van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    Order Deny,Allow
    deny from all
    Allow from all


Alleen vond dit zelf geen goede oplossing. En dus gezocht wat er fout ging. Het bleek dat mijn localhost IP ::1 was ipv localhost of 127.0.0.1 en dit komt door IPv6 en wamp werk voorzover ik weet voornamelijk op IPv4. Ik heb toen IPv6 verwijderd en toen werkte alles bij mij.
Gewijzigd op 06/02/2012 17:50:29 door Joakim Broden
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

06/02/2012 19:31:22
Quote Anchor link
Klik op het Wamp icoontje -> PHP -> PHP Settings -> display errors

Dit is niet aan te raden. Los je fouten op ipv ze te verbergen.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

06/02/2012 19:40:27
 
Jens erd

Jens erd

06/02/2012 20:15:01
Quote Anchor link
Edit: spuit 11
Gewijzigd op 07/02/2012 16:10:15 door Jens erd
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/02/2012 21:05:50
Quote Anchor link
@Nick, Koen, Jens Kijk eens even naar de datum van deze topic. Jullie hoeven hier niet op te reageren, we gaan er van uit dat de topic starter allang zijn probleem had opgelost aangezien laatste bericht uit 2010 was... Beetje opletten ;-)

Team Web had beter een nieuw topic want hij heeft hier een nieuwe vraag gesteld waar SanThe en ik antwoord op hebben gegeven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.