Vraag uitkomst van meerdere variabelen, doormiddel van een variabele achter elkaar zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Jansen

Tim Jansen

04/12/2018 10:08:56
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een vraagje.

Ik heb een script, met 3 variabelen. Elke variabele heeft een uitkomst van 1 getal. Deze 3 variabelen moeten in 1 variabele, zodat als ik deze oproep de getallen achter elkaar komen...maar wel gescheiden. Ik heb nu het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
setlocale(LC_TIME, 'NL_nl');
ob_start();
error_reporting(0);
// connection
$db_conx = mysqli_connect("localhost", "root", "", "nood_oproep");
// Evaluate the connection
if (mysqli_connect_errno()) {
    echo mysqli_connect_error("Our database server is down at the moment. :(");
    exit();
}



$ambulances ='';
$polities = '';
$brandweers = '';



//Get lists from db
$sql = mysqli_query($db_conx, "SELECT * FROM Voertuigen_zeeland");
while($row = mysqli_fetch_array($sql)){
    $ambulance    = $row['Ambulance'];
    $politie    = $row['Politie'];
    $brandweer      =  $row['Brandweer'];
    
    
    
    $ambulances = $ambulances.'"'.$ambulance.'",';
    $polities = $polities.$politie.',';
    $brandweers = $brandweers.$brandweer.',';
  
}

$ambulances = trim($ambulances, ",");
$polities = trim($polities, ",");
$brandweers = trim($brandweers, ",");



$totaal = $ambulance. $politie. $brandweer;

echo $totaal;
?>


Nu zet hij dus deze getallen achter elkaar, maar ze moeten netjes gescheiden zijn. Hoe krijg ik dit voor elkaar? Help!
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 10:18:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2018 10:16:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // kleurtjes tonen
$totaal = $ambulance." - ".$politie." - ".$brandweer;
?>


Gewoon een string tussen quotes ertussen zetten. Met de punt kan je in dit geval een variabele koppelen aan een string.

Overigens: SELECT * FROM Voertuigen_zeeland
Het is niet echt de bedoeling om per provincie een tabel te gebruiken. Verdiep je eens in databasenormalisatie.
Gewijzigd op 04/12/2018 10:28:24 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/12/2018 10:26:41
Quote Anchor link
- Ariën - op 04/12/2018 10:16:45:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // kleurtjes tonen
$totaal = $ambulance." - ".$politie." - " $brandweer;
?>


Gewoon een string tussen quotes ertussen zetten. Met de punt kan je in dit geval een variabele koppelen aan een string.

Overigens: SELECT * FROM Voertuigen_zeeland
Het is niet echt de bedoeling om per provincie een tabel te gebruiken. Verdiep je eens in databasenormalisatie.

In de code van Ariën ontbreekt een punt. Persoonlijk zou ik overigens enkele aanhalingstekens gebruiken, omdat alles wat tussen dubbele aanhalingstekens staat, wordt 'geparsed'. Daarnaast (maar dat is wellicht een kwestie van persoonlijke voorkeur) vind ik het duidelijker om extra spaties te gebruiken. Dus dan krijgen we dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // kleurtjes tonen
$totaal = $ambulance . ' - ' . $politie . ' - ' . $brandweer;
?>
Gewijzigd op 04/12/2018 10:28:10 door Ozzie PHP
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2018 10:29:02
Quote Anchor link
De punt heb ik toegevoegd in een edit :-)
 
Tim Jansen

Tim Jansen

04/12/2018 10:37:05
Quote Anchor link
Bedankt heren!

De uitkomst is nu:
"46" 36 29

Hoe komt het dat het eerste getal tussen haakjes staat?

Groet,
Tim
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2018 10:38:41
Quote Anchor link
Geen idee wat je nu aan code hebt, maar je zet je variabele blijkbaar tussen dubbele-quotes.
 
Tim Jansen

Tim Jansen

04/12/2018 10:40:32
Quote Anchor link
Dankje,

Opgelost!
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/12/2018 10:43:26
Quote Anchor link
In regel 29 wordt de variabele tussen "" gezet. En in regel 30-31 niet.

Het is zichtbaar.

En wat is de zin van de variabelen in meervoud?
 
Tim Jansen

Tim Jansen

04/12/2018 10:47:32
Quote Anchor link
Anders pakt tie de doughnut chart van chart.js niet ;)
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/12/2018 10:57:17
Quote Anchor link
Dat vermoedde ik al.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.