vraagje over dit script van 12 jaar oud

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 11:08:51
Quote Anchor link
ik heb een script
dat ik half aan de gang heb gekregen
maar zit nu met een fout kom niet verde
wie zie wat ik fout doe


config.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// config.php

$IPAdres = "ipnummer"; // Het ip adres van de computer waar OtsDJ op staat
$Poort = "8080"; // De poort die de RAC server gebruikt
$ServerTimeOut = 5; // De maximale tijd voor de foutmelding te zien is.
$OfflineMelding = "Het is momenteel niet mogelijk om een plaat aan te vragen. Probeer het later nog eens."; // Foutmelding als de server offline is
$OfflineMelding1 = "De RAC server is offline!";  // Foutmelding als de server offline is. Admin melding
$PasWoord = "12345";  // Verander dit!

// show.php

$GeenZoekResultaten = "Je zoek opdracht heeft geen resultaten opgeleverd.";  // Bericht wanneer er geen zoek resultaten zijn

// go.php

$GoTitle = "De gegevens zijn verwerkt!"; //De titel van go.php
$GoTo = "zoeken.php"; // De pagina waar de bezoeker heen moet na het aanvragen
$IDCheckBestand = "id.txt"; // Het bestand waar de id's in staan.

// Design

$FontFace = "verdana";  // Lettertype
$FontColor = "black";   // letter kleur
$FontColorFout = "red"; // Letterkleur bij fouten
$FontSize = "2";        // letter grootte

?>


zoeken.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Verzoek Platen Script
// Met dit script kun je platen aanvragen die OtsDJ moet gaat draaien!
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


require ("config.php");

$controleer = @fsockopen("$IPAdres", $Poort, $errno, $errstr, $ServerTimeOut);

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

echo ("<html><head><title>OtsDJ Verzoek Platen Script</title></head><body>");
if ($controleer) {

   if($Verzoeken == "1") {
    echo "<font color=$FontColorFout face=$FontFace size=$FontSize>Sorry!, je hebt al een plaat aangevraagd.<br>
    Even geduld aub.</font>"
;
}

else {
    echo ("<font color=$FontColor face=$FontFace size=$FontSize>
    <form method=post action=show.php>
    Zoeken op: <input type=radio name=searchby value=artist>Artiest
    <input type=radio name=searchby value=title class=radio>Titel
    <input type=radio name=searchby value=any checked>alles<br>
    Resultaten moeten:<input type=radio name=matchtype value=begin>beginnen met zoek opdracht
    <input type=radio name=matchtype value=contain checked>zoek opdracht bevatten<br>
    Zoeken naar: <input type=text name=searchtext value='' maxlength=40 size=40>
    <input type=submit value=Zoeken name=submit></form></font>"
);

    }
}
@
fclose ($controleer);

if (!$controleer){
    echo "<font color=$FontColorFout face=$FontFace size=$FontSize>$OfflineMelding</font>";
}


echo ("</body></html>");
?>


show.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Verzoek Platen Script
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


require ("config.php");

$controleer = @fsockopen("$IPAdres", $Poort, $errno, $errstr, $ServerTimeOut);

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

echo ("<html><head><title>OtsDJ Verzoek Platen Script</title></head><body>");

if ($controleer) {

        echo ("<font color=$FontColor face=$FontFace size=$FontSize>Je ziet hier tot maximaal 100 resultaten. Zit je plaat er niet tussen, probeer dan je zoek opdracht te verbeteren.<br><br>Klik op de plaat om hem aan te vragen!<br><br>");
    $searchtext = str_replace(" ", "+", $searchtext);
    $Bal = file("http://$IPAdres:$Poort/x/search.cgi?searchby=$searchby&matchtype=$matchtype&searchtext=$searchtext", "w");
    $Bal = (implode("", $Bal));
    $Bal = str_replace("&copy 1996-2003 Ots Corporation Pty Ltd</b> - <i>Page generated internally by OtsDJ", "", $Bal);
    $Bal = strip_tags($Bal, '<br><a>');
    $Bal = str_replace("OtsDJ Remote Access ControlSearch Media Library!", "", $Bal);
    $Bal = str_replace("Search by: Artist Title any<br>Entries must: begin with contain&nbsp search text<br>Search text: Results of Search", "", $Bal);
    $Bal = str_replace("found.", "", $Bal);
    $Bal = str_replace("/x/item.cgi?", "go.php?action=request&id=$id", $Bal);

    $Bal = str_replace("/x/search.cgi?", "show2.php?", $Bal);
    $Bal = str_replace("Showing items", ", ", $Bal);
    $Bal = str_replace("No items were found which matched the specified criteria!<br><br clear=all>", "$GeenZoekResultaten", $Bal);
    $Bal = str_replace("<br><br clear=all>", "", $Bal);
    $Bal = str_replace("[ Previous page |", "", $Bal);
    $Bal = str_replace("Next page</a> ]", "</a>", $Bal);

    echo $Bal;

    include ("show2.php");
    include ("show3.php");
    include ("show4.php");
    include ("show5.php");
    include ("show6.php");
    include ("show7.php");
    include ("show8.php");
    include ("show9.php");
    include ("show10.php");


echo ("</font>");
}
@
fclose ($controleer);

if (!$controleer){
    echo "<font color=red>$OfflineMelding</font>";
}


?>


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 19/11/2019 18:36:05 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:53:51
 
- SanThe -

- SanThe -

17/11/2019 11:13:34
Quote Anchor link
Zet error reporting aan dan zie je waarschijnlijk zelf wat er fout gaat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
Gewijzigd op 17/11/2019 11:14:05 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/11/2019 11:23:42
Quote Anchor link
we hebben helaas geen glazen bol, dus wat gaat er volgens jou fout?

Je verwacht dat iets goed gaat of je ziet dat het niet goed gaat. Wat gebeurt er nu precies... ?
 
Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 12:14:09
Quote Anchor link
het gaat goed tot zoeken.php en in de show.php laat hij de bestanden niet zien die hij eigelijk zou moeten laten zien
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/11/2019 12:40:45
Quote Anchor link
Mogelijk bestaan show1.php t/m show 10.php niet?
Controleer dit eens met file_exists() ?

Vanwaar deze verschillende oplopende nummers in de includes?
Dit zou veel eleganter kunnen.
 
Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 13:01:03
Quote Anchor link
Ja die bestaan 1 tm 10 maar dacht post alleen de show.php daar gaat het al fout namelijk
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/11/2019 13:04:22
Quote Anchor link
Mogelijk bestaat die niet? Of gaat daar wat fout?
Heb je al met mijn genoemde functie gekeken of die bestaat?

En wat is de reden achter de nummers?
 
Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 14:17:45
Quote Anchor link
Hij laat op iedere pagina 10 nummers zien
Die hij via zoeken heeft gevonden
Teminste dat zo hij moeten doen
Maar na het zoeken.php ga hij wel naar show.php maar laat hij de resultaten van wat gevonden zo moeten hebben niet zien
Gewijzigd op 17/11/2019 14:20:24 door corne ridder
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/11/2019 14:24:17
Quote Anchor link
Waarom dan losse includes? En niet één include die alles doet?
Ik heb het idee dat je veel code aan het verdubbelen bent?

Waar komt $searchtext vandaan?
 
Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 14:42:18
Quote Anchor link
Ik heb het programma ooit van iemand gekregen
Hij haal de zoek resultaten van mijn computer
Waar ik het programma otsav op draai
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/11/2019 14:54:23
Quote Anchor link
Je doet nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$searchtext = str_replace(" ", "+", $searchtext);

Je slaat in de variabele $searchtext de uitkomt van de volgende procedure op: "Je vervangt een spatie door een +, en dat gebeurt uit de inhoud van $searchtext."
Echter die variabele bestaat nog niet!

Ik zie wel dat je in je formulier een veld hebt die searchtext heet. En dat moet dus $_POST['searchtext'] heten. Het is overigens iets wat al in 22 Apr 2002 (!!!) in PHP 4.2.0 verplicht werd. Dus of het is een fout in het script wat je moet aanpassen, of je zit een behoorlijk oud script van internet te vissen waarvan je blij mag zijn dat het nog best simpel is, en haast geen veiligheidsissues heeft, en dat het daardoor nog werkt!!

Al met al een reden om oude scripts op internet te vermijden!!!!

De oplossing is dus door dit te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$searchtext = str_replace(" ", "+", $_POST['searchtext']);
 
Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 15:57:44
Quote Anchor link
Het beste is dus het script her schrijven
Het script werkt tot 12 jaar geleden goed
Ben toen de tijd gestopt
Wil weer opnieuw beginnen alleen dit werkte niet meer
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/11/2019 19:21:50
Quote Anchor link
Is het $IPAdres nog wel hetzelfde?
 
Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 19:42:41
Quote Anchor link
Ja het ip adres is goed alleen geef de zoekopdracht niet weer dat is het probleem
Maar ga morgen even de aanpassing doen wat ze me hebben opgegeven kijken of het dan wil werken en anders ga ik op zoek naar iemand die het jan herschrijven voor mijn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/11/2019 19:55:40
Quote Anchor link
Laat maar weten of mijn aanpassing werkt.
 
Corne ridder

corne ridder

17/11/2019 21:01:42
Quote Anchor link
Laat ik weten zo gauw ik het heb geprobeerd
 
Corne ridder

corne ridder

19/11/2019 17:46:11
Quote Anchor link
en nee dan werkt het nog steeds nier laat de zoek resultaat nog steeds niet zien

Toevoeging op 19/11/2019 18:02:05:

er zit nog een fout in regel 24 zegt hij

Toevoeging op 19/11/2019 18:03:58:

Notice: Undefined variable: searchby in /home/bonanza/domains/bonanza-radio.nl/public_html/nonstop/show.php on line 24

Notice: Undefined variable: matchtype in /home/bonanza/domains/bonanza-radio.nl/public_html/nonstop/show.php on line 24

Warning: file() expects parameter 2 to be integer, string given in /home/bonanza/domains/bonanza-radio.nl/public_html/nonstop/show.php on line 24


Toevoeging op 19/11/2019 18:11:14:

fout is nu weg maar werkt nog steeds niet snap er niks meer van
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2019 18:41:46
Quote Anchor link
Voor $searchby en $matchtype geldt hetzelfde wat ik hierboven heb uitgelegd.
Dit zijn ook $_POST['.....']-variabelen.

Verder hoort die tweede parameter met "w" daar niet. Je kan ook file() vervangen door file_get_contents().
Je leest toch immers die URL uit.
Gewijzigd op 19/11/2019 18:55:59 door - Ariën -
 
Corne ridder

corne ridder

19/11/2019 20:09:29
Quote Anchor link
yes de titels zijn zichtbaar
bedankt nu kan ik weer verder
nu nog de verbinding dat hij ze ook ga draaien
Gewijzigd op 19/11/2019 20:10:37 door corne ridder
 
Corne ridder

corne ridder

20/11/2019 20:30:34
Quote Anchor link
iemand die voor mijn dit script wil aan passen kom er niet meer aan uit nu weer een hoop foute in mijn go.php


go.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
// Met dit script kun je platen aanvragen die OtsDJ moet gaat draaien!
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


require ("config.php");

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

if($Verzoeken == "1"){
    echo "<HTML><HEAD><META http-equiv=refresh content='25; URL=$GoTo'>
    </HEAD>
    <BODY><font color=$FontColorFout face=$FontFace size=$FontSize>Sorry!, je hebt al een plaat aangevraagd.<br>
    Even geduld aub.</font>
    </body>
    </html>"
;
}


else {

$Host = "http://$IPAdres";
$VolAdres = "$Host:$Poort/x/playlist.cgi?id=$id";

if ($action == "request") {

if(!is_writable($IDCheckBestand)) {
die("$IDCheckBestand heeft geen permissions 777!");
}


$Headlinestable = "$IDCheckBestand";
$OpenHeadlinestable = fopen ($Headlinestable, "r");
$HeadlinestableInhoud = fread ($OpenHeadlinestable, filesize ($Headlinestable));


$Regel = trim($HeadlinestableInhoud);
$Regel = str_replace("\n", "", $Regel);
$Regel = explode("|",$Regel);

if (in_array("$id", $Regel)) {
    die("<META http-equiv=refresh content='25; URL=zoeken.php'><font color=$FontColorFout face=$FontFace size=$FontSize>De plaat die je wilde horen kan niet worden aangevraagd!</font>");
fclose ($OpenHeadlinestable);
}


$num = $Verzoeken + 1;
setcookie("Verzoeken","$num",time()+3600); //set the cookie   staat op 1 uur !!
   file($VolAdres);

}

?>


<HTML>
<HEAD>
<TITLE><?php echo $GoTitle; ?></TITLE>
<META http-equiv="refresh" content="8; URL=<?php echo $GoTo; ?>">
</HEAD>
<BODY>

<?php
echo ("<font color=$FontColor face=$FontFace size=$FontSize>De plaat is verwerkt en is zo te beluisteren!<br>
Je gaat in enkele ogenblikken automatisch naar de startpagina.
<br><br>
Bedankt voor je verzoekplaat.</font>"
);

}

?>
Gewijzigd op 20/11/2019 20:36:50 door corne ridder
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2019 20:38:01
Quote Anchor link
Kan je jouw bericht aanpassen en de relevante code tonen van go.php tonen? Want je bericht wordt best wel een onleesbare brei.

En kan je ook uitleggen WAT er fout gaat? We hebben geen glazen bol en weten niet wat er gebeurt.

Om te beginnen is het script onduidelijk:
- Waar komt $Verzoeken vandaan?
- Waar komt $GoTo vandaan?
- Waar komt $action vandaan?
- En hoezo meta-tags voor doorsturen, en geen header() met location?

Volgens mij is het een mega-oud script met een lange lange baard....
Gewijzigd op 20/11/2019 20:44:50 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.