vraagje over mail functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marcel sauer

marcel sauer

23/02/2013 15:00:51
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een mail functie in mijn site toegevoegd.
zodra iemand wat via het form post krijg ik een mail binnen om te op de hoogte te blijven.

ik gebruik hier deze code voor:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mail($email, $subject, $message, $headers);
?>


super simpel dus.

nu is het probleem dat als er meerdere dingen gepost worden ik elke keer een mail krijg.
ik hoef maar 1 mail per dat dat er iets gepost is te ontvangen.
de dagen dat er niks gepost wordt hoeft er ook niks gemailt te worden.

hoe pas ik deze code daar op aan?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:42:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 15:05:21
Quote Anchor link
De datum bijhouden in de database?
 
Marcel sauer

marcel sauer

23/02/2013 15:07:15
Quote Anchor link
datum wordt bijgehouden ja.

zelfs de tijd van posten.

is het mogelijk om bv. elke dag dat er wat gepost is om een bepaalde tijd een mail te sturen?
Gewijzigd op 23/02/2013 15:10:54 door marcel sauer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 15:31:07
Quote Anchor link
Jazeker, je zou kunnen kijken naar cronjobs.
 
Marcel sauer

marcel sauer

23/02/2013 15:52:58
Quote Anchor link
ok is er geen makkelijkere manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 15:56:54
Quote Anchor link
Nee, want een PHP-script draait alleen wanneer die opgevraagd wordt.
 
Erwin H

Erwin H

23/02/2013 16:18:48
Quote Anchor link
Makkelijker dan een cronjob? Dat is er bijna niet. De meeste hosters bieden een simpele interface aan waarmee je binnen een paar muisklikken je cronjob hebt opgemaakt. Simpel scriptje schrijven om die mail te versturen en je bent klaar.

Maar ja, liever lui dan moe zeker....
 
Marcel sauer

marcel sauer

23/02/2013 20:54:46
Quote Anchor link
beste Erwin H,
jammer dat je gelijk een aanname doet terwijl je mij helemaal niet kent.
dit is een forum om elkaar te helpen en niet om elkaar af te branden.
anders moet je maar lekker een ander plekje zoeken.

als conjob de enige en makkelijkste manier is zal ik me gaan verdiepen hier in alleen voor mij ziet het er uit alsof het niet echt php is.

alvast bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 20:58:48
Quote Anchor link
Waarom vraag je eigenlijk zelf een makkelijkere oplossing dan cronjobs? Het komt overigens naar mijn idee toch wel een beetje lui over. had je er al eerder naar gekeken? Daar heb ik niks van je over gehoord ;-)....
 
Marcel sauer

marcel sauer

23/02/2013 21:04:26
Quote Anchor link
ik kende conjob nog niet en ik vind het kwa text niet echt op php lijken.
aangezien de mail functie vrij simpel is dacht ik dat de 1 maal daags scriptje ook wel simpel zou zijn.
het is logische dat een script pas draait als deze opgeroepen wordt.

ik heb ook wel redelijk wat in de taal C++ (arduino) en dit is vrij makkelijk te doen.
php ben ik niet zo veel mee bezig dus ieder stapje kan moeilijk zijn.

zoals ik al schreef conjob ken ik niet en het zag er anders uit dan php vandaar de vraag.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 21:10:06
Quote Anchor link
Cronjobs (met een 'r') is ook geen PHP, het is een onderdeel van een UNIX/Linux server. Je kan er uiteraard wel PHP mee uitvoeren. Infeite is het niet eens extra programmeerkennis, maar zijn het gewoon tekstbestanden die je logisch aan moet passen om de intervallen en de acties in te stellen.

Vaak gaan zulke dingen wel via een controle-paneel die door de webhosting wordt aangeboden.
Gewijzigd op 23/02/2013 21:10:43 door - Ariën -
 
Marcel sauer

marcel sauer

23/02/2013 21:14:34
Quote Anchor link
ik ga het eens uitzoeken in ieder geval bedankt voor de tip!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2013 21:15:39
Quote Anchor link
Graag gedaan, en succes :)
 
Marcel sauer

marcel sauer

23/02/2013 21:28:34
Quote Anchor link
hmz... kom er net achter dat mijn provider geen cron ondersteunt....
http://cronservice.nl/ is ook geen optie dit is een trail.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/02/2013 23:14:29
Quote Anchor link
in dat geval kun je enkel een email sturen als er iemand je website bezoekt omdat er dan een php script wordt uitgevoerd. dat script kan dan wel zo in elkaar steken dat deze maar één email per dag verstuurd wordt. Het is een kwestie van bij elke email de datum onthouden die je of in de database opslaat of in een bestand opslaat (waarbij je dan wel voldoende schrijfrechten moet hebben) en de email alleen versturen als de datum niet het zelfde is als de reeds opgeslagen datum.
 
Marcel sauer

marcel sauer

25/02/2013 20:35:41
Quote Anchor link
ok bedankt voor het uitleggen ik ga me hier eens in verdiepen misschien is dat wat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.