vraagje over PHP W3 oefening

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lorre Mertens

Lorre Mertens

10/07/2015 20:53:53
Quote Anchor link
Ik ben met de volgende oefening bezig:

http://www.w3resource.com/php-exercises/php-array-exercise-18.php

Ik begrijp niet goed waarvoor deze lijn dient:

$number_part[1]=substr_replace($number_part[1],$separator,$precision,0);

Als je de lijn ertussenuit haalt is het resultaat exact hetzelfde.

Hebben jullie enig idee?

Groetjes!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:55:19
 
Eddy E

Eddy E

10/07/2015 21:24:16
Quote Anchor link
Het verandert $number_part[1] (dus de 2e waarde van die array, genaamd $number_part).
Een deel van de string wordt vervangen door $separator (de <br> denk ik).
Hij begint met vervangen vanaf $precision (de komma in je voorbeeld).
Gezien je 0 geeft als lengte, neemt hij de rest van de string.
Wat hij dus doet: is alles na de eerste komma vervangen door een <br> (= enter).

De functie substr_replace "Replaces text within a portion of a string".
Dus het vervangt een stukje tekst door andere tekst, in een deel van de string (tekenreeks).

Dit is de syntax:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mixed substr_replace ( mixed $string , mixed $replacement , mixed $start [, mixed $length ] )

Van http://www.php.net/substr_replace

Eigenlijk zou je dit veel beter via str_split() kunnen doen, want dat doe je nu in feitelijk ook.
En getallen afronden doe je beter met round().
Naar beneden afronden met floor() en naar boven afronden met abs().
 
Lorre Mertens

Lorre Mertens

13/07/2015 18:57:34
Quote Anchor link
Bedankt Eddy! De separator is wel geen <br>, maar '.'. Groeten!
 
- SanThe -

- SanThe -

13/07/2015 19:53:35
Quote Anchor link
Eddy E op 10/07/2015 21:24:16:
Naar beneden afronden met floor() en naar boven afronden met abs().


Naar beneden => floor().
Naar boven => ceil().
Positief maken van een negatief getal => abs().
 
Eddy E

Eddy E

13/07/2015 20:01:01
Quote Anchor link
Inderdaad SanThe, ceil() moet het zijn!
Sorry!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/07/2015 00:19:57
Quote Anchor link
abs() rondt niets af. Het veranderd negatieve getallen naar positieve getallen.
 
Eddy E

Eddy E

14/07/2015 09:52:15
Quote Anchor link
Klopt, SanThe verbeterde mij ook terecht al.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.