Vraagje over snelheid

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis Sluijk

Dennis Sluijk

20/07/2011 21:28:21
Quote Anchor link
Stel ik maak een programma met MVC structuur die via de url weet welke bestanden hij moet laden maak of gewoon 1 index.php waarin een grote switch staat. Wat werkt sneller?

bijvoorbeeld:
(MVC)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
     include($_GET['action']);
     $controller = new $_GET['action']();
     $controller->$_GET['function']();
?>

of (met een Switch)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    switch($_GET['action']) {
        case
"account":
             switch($_GET['function']) {
                  case
"login":
                      echo "loginpagina";
                  break;
             }

        break;
    }

      //ENZOVOORTS

?>


Het word best wel een groote website werkt het snelst?
Met vriedelijke groet,

Dennis Sluijk
Gewijzigd op 20/07/2011 21:39:33 door Dennis Sluijk
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:36:51
 
Jelmer -

Jelmer -

20/07/2011 22:01:32
Quote Anchor link
Test het zelf met microtime. Niet dat het er toe doet, want als je optimaliseert voor snelheid doe je dat daar waar het meeste winst te behalen valt. Dit verschil is zo klein dat je dat in de praktijk niet zal merken.
 
Roel -

Roel -

20/07/2011 22:01:58
Quote Anchor link
Lijkt me duidelijk. Het eerste.
Reden: als je bij een één grote pagina een deeltje daarvan opvraagt, gaat de PHP parser door de hele site heen, wat nergens voor nodig is.

Als je met meerdere pagina's werkt, heb je gewoon een klein stukje code.
De rest heb je toch niet nodig :)

Wat wel handig is met een switch, is bijvoorbeeld een berichten systeem.
Hoeft niet perse met een switch, kan ook via URL parameters.
Denk daarbij bijvoorbeeld aan een berichtensysteem: berichten.php?inbox - berichten.php?outbox - etc...
 
Pim -

Pim -

22/07/2011 05:19:38
Quote Anchor link
Mocht je het eerste gaan gebruiken, denk dan alsjeblieft aan de beveiliging.
 
Dennis Sluijk

Dennis Sluijk

22/07/2011 06:05:58
Quote Anchor link
Ik gebruik het mvc pattern omdat het best wel logisch was :P Dankjewel allemaal :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.