vraagje over variabelen in query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel

daniel

06/01/2007 02:43:00
Quote Anchor link
beste mensen ik heb een vraag misschien wel een hele domme maar ik zou tog graag hieruit willen komen.

de betreffende regels:
$id = $_GET['id'];
$query = "SELECT * FROM dswzburg2007 WHERE id = ".$id;

die werk perfect, maar dan....

$linknaam = $_GET['linknaam'];
$query = "SELECT * FROM dswzburg2007 WHERE linknaam = ".$linknaam;

bijna hetzelfde maar hij werkt niet?!

hoe kan ik dit oplossen?

mvg:D
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 20:33:47
 
Kalle P

Kalle P

06/01/2007 02:51:00
Quote Anchor link
QUOTESSSSSSSSSSSSSSSSSs

"SELECT * FROM dswzburg2007 WHERE linknaam = '".$linknaam."'";

Verder moet je je input toch echt beter controleren. Kijk eens op php.net naar mysql_real_escape_string
 
Daniel

daniel

06/01/2007 02:57:00
Quote Anchor link
hij werkt, geweldig!
ik ben nog niet zo goed in php maar ik heb vannacht weer iets geleerd!
dankjwel!
 
Frank -

Frank -

06/01/2007 11:20:00
Quote Anchor link
dswzburg2007 klinkt alsof er ook een dswzburg2008 is (of gaat komen)... In dat geval is het datamodel niet goed en mag je (opnieuw) gaan normaliseren. Doe dit z.s.m., het gaat een hoop problemen voorkomen.

Zie verder de tutorials.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.